100 jaar gymnastiek in Maassluis

GV Maassluis viert dit jaar dat er al 100 jaar gymnastiek wordt aangeboden in Maassluis.

 

GV Maassluis zelf is op 31 januari 2008 opgericht. Deze nog jonge gymnastiekvereniging is ontstaan door het samengaan van Sparta Maassluis en Advendo Maassluis. Er is door deze twee verenigingen in 2008 niet gekozen voor een fusie, maar voor het samen oprichten van een nieuwe vereniging. Zowel Sparta Maassluis als Advendo Maassluis hebben een lange historie in Maassluis. Sparta Maassluis werd opgericht in 1912 en Advendo Maassluis werd opgericht in 1922. Dit betekent dat er in 2012 al 100 jaar gymnastiek wordt aangeboden in Maassluis.

Om bij het jubileum van 100 jaar gymnastiek in Maassluis stil te staan, heeft GV Maassluis besloten om van 2012 een feestjaar te maken. Niet alleen een feestjaar voor de huidige leden en de oud leden, maar ook voor de geïnteresseerde inwoners van Maassluis zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden.

 

Op 16 juni 2012 zullen er door GV Maassluis twee gymnastiekuitvoeringen worden gegeven. Na deze gymnastiekuitvoeringen wordt er ’s avonds ook nog een reünie georganiseerd voor alle leden en oud leden ouder dan 16 jaar. In de aanloop naar de gymnastiekuitvoeringen en de reünie worden er nog een aantal activiteiten georganiseerd ter promotie van de gymnastiekuitvoeringen en de reünie.

 

Onderstaand een overzicht van alle activiteiten:

Turninstuif in het kader van de Nationale Sportweek

In het kader van de Nationale Sportweek wordt er op woensdagmiddag 25 april van 16.00 tot 18.00 uur een gratis turninstuif in de Wethouder Smithal georganiseerd. Tijdens deze turninstuif zijn zowel leden als niet leden welkom om gratis te komen sporten. Er worden diverse toestellen opgezet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om trampoline te springen, acrobatische sprongen te maken op de tumblingbaan of les te krijgen op de traditionele gymtoestellen zoals de balk en de brug. Alle leiding van GV Maassluis zal deze middag aanwezig zijn om tips te geven en de veiligheid te garanderen.

 

Gymnastiekdemonstratie tijdens Koninginnedag

GV Maassluis zal op Koninginnedag diverse clinics en gymdemonstraties geven tijdens het Koninginnedagfeest op CKC. Het is deze dag dus mogelijk om zelf deel te nemen aan korte gymlessen, maar het is ook mogelijk om naar demonstraties te kijken van diverse leden van GV Maassluis. Hiernaast wordt iedereen uitgedaagd om een poging te doen om een persoonlijk gymnastiekrecord te vestigen en een leuke prijs te winnen. GV Maassluis is van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig bij CKC. Om 15.30 uur verzorgt GV Maassluis een spectaculaire slotdemonstratie op het hoofdveld.

Gymnastiekuitvoering

Op 16 juni zullen de leden van GV Maassluis twee gymnastiekuitvoeringen verzorgen in de Wethouder Smithal. Het thema van de uitvoering is ‘Met GV Maassluis de wereld rond’. Er wordt een prachtig decor gebouwd en de gehele show wordt ondersteund door muziek en licht. Alle ouders, broertjes, zusjes, ooms, tantes, opa’s, oma’s en alle andere geïnteresseerde zijn van harte welkom om naar deze spectaculaire show te komen kijken.

 

De eerste show vindt plaats van 12.00 tot 14.00 uur en de tweede show van 15.30 tot 17.30 uur. Op de website (www.gvmaassluis.nl) is binnenkort te lezen welke afdelingen aan welke show deelnemen. De selectieafdelingen zullen in beide shows te bewonderen zijn.

Kaarten voor de gymnastiekuitvoering zijn vanaf heden voor €5,- te bestellen in de gymles. Ook is het mogelijk om voor €6,- een kaart aan de deur te kopen.

Reünie 100 jaar gymnastiek in Maassluis

Op 16 juni wordt er ’s avonds een reünie georganiseerd voor alle leden, oud leden en alle anderen mensen die iets voor de gymnastieksport in Maassluis hebben betekend. Tijdens deze reünie zal er door middel van foto’s, (oud) filmmateriaal en speeches terug worden gekeken op de afgelopen 100 jaar gymnastiek in Maassluis. De reünie vindt plaats in Partycenter Vlietzight. Aanmelden voor de reünie is noodzakelijk. Aanmelden kan vanaf nu via reunie@gvmaassluis.nl

 

Alle feestelijke activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken, Corporatiefonds Rabobank en de Gemeente Maassluis. Zie de website www.gvmaassluis.nl voor meer informatie over 100 jaar gymnastiek in Maassluis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top