24 MAART: ONDERLINGE WEDSTRIJDEN GV MAASSLUIS

Zaterdag 24 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van GV Maassluis. Zoals elk jaar worden deze gehouden in de Wethouder Smithal. Het programma is als volgt:

  • 08.25-09.30: wedstrijd ronde 1
  • 09.30-10.00: demonstratie ouder-kindgym en damesturnen
  • 10.00-11.25: prijsuitreiking ronde 1, wedstrijd ronde 2
  • 11.25-11.55: demonstratie kleuters en herenturnen
  • 11.55-13.35: prijsuitreiking ronde 2, wedstrijd ronde 3
  • 13.35-14.00: demonstratie springuur
  • 14.00-14.15: prijsuitreiking ronde 3 en bekendmaking verenigingskampioenen

In de eerste ronde is het de beurt aan alle meisjes die niveau 14 of 15 doen. Ook komen de meisjes die geboren zijn in 2004 en 2005 in actie die niveau 13 doen. Een groot deel van de meisjes in deze ronde heeft nooit eerder aan een wedstrijd meegedaan, dus voor veel van deze deelnemers een spannende dag!

In de tweede ronde komen de wat oudere meisjes (geboren in 2001, 2002 en 2003) in actie die niveau 9, 10, 11, 12 of 13 doen.  Ook meisjes uit 2004 die niveau 10 of 12 doen zijn in deze ronde aan de beurt. In deze ronde komen dus veel verschillende niveaus aan bod, waaraan meisjes van de recreatiegroepen, wedstrijdgroep en selectie deelnemen.

Tot slot komen in de derde ronde alle meiden geboren in 200 of eerder aan de beurt. Ook in deze ronde lopen de niveaus uiteen, van niveau 13 beoefend door een aantal meiden van de recreatiegroepen tot niveau 6 beoefend door een aantal meiden van de wedstrijdgroep en selectie. Daarnaast is het in de laatste ronde traditiegetrouw de beurt aan de jongens. De jongensselectie, die een aantal jaar geleden nieuw leven is ingeblazen, timmert hard aan de weg en dat is zeker terug te zien in de uitvoering van de oefeningen. Daarnaast komen ook de jongens van de recreatiegroepen in actie, waarvan sommigen ook hun debuut maken op een wedstrijd en die allemaal hard geoefend hebben om er het beste van te maken.

Tussen de wedstrijden door zijn er, zoals elk jaar, demonstraties van de ouder-kindgym en kleutergym. Deze jongens en meiden zijn nog te klein om aan de wedstrijd mee te doen, maar mogen op een verenigingsdag als deze natuurlijk niet ontbreken. Zij laten tijdens de demonstratie zien wat ze allemaal leren op hun lessen. Na de derde ronde geeft de springgroep een demonstratie op de tumblingbaan, waarna alle aanwezigen ook eens mogen proberen om op die opblaasbare baan te springen.

In 2012 is het 100 jaar geleden dat de eerste turnvereniging in Maassluis werd opgericht. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Naast het spetterende jubileumweekend in juni zal dit ook op de onderlinge wedstrijden al een beetje te merken zijn. Naast de hierboven beschreven demonstraties zal er namelijk ook een demonstratie damesturnen en herenturnen gegeven worden door turners en turnsters van een iets hoger niveau dan in onze vereniging aanwezig is. Nog meer reden dus om op zaterdag 24 maart een kijkje te komen nemen in de Wethouder Smithal. We hopen u allen daar te mogen ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top