Goud, zilver & brons voor GV Maassluis

De 3e turncompetitie werd op 15 maart 2014 gehouden bij sporthal ‘de Hoornbloem’ in Den Hoorn. Voor alle deelnemers hun tweede wedstrijd, en daarmee de wedstrijd waar – naast de dagprijzen- ook de medailles worden uitgereikt voor de hoogste scores van de twee competitiedagen. GV Maassluis stond na de 1e competitiedag in december er al goed voor en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Vanuit de wedstrijdgroep werd het spits afgebeten door de junioren Jody de Groene en Sita Bezemer. Jody liet op drie van de vier toestellen een goede oefening zien. Sita had de lat hoog gelegd, want in december haalde zij de hoogste score in haar categorie en ook nu werd zij eerste. Met ruime voorsprong op nummer twee mag Sita zich Rayonkampioen Delfland van seizoen 2013-2014 noemen! In de tweede ronde heeft senior Robin Lok met haar oefeningen laten zien dat zij op de goede weg is. Nienke van Burik liet in deze wedstrijd zien wat zij op sprong en vloer waard is en werd 4e. Laura Boers en Marlene Smit turnden een niveau hoger. Met een mooie salto van brug nam Laura het goud mee naar huis en Marlene het zilver.

Vanuit de selectiegroep hebben Lara Hut en Lilian Breugom met hun oefeningen duidelijk laten zien dat ze beter zijn geworden. Lara veroverde het goud! En Lilian werd 4e. Nikki van der Horst turnde een hele nette wedstrijd eindigde met ruim 3 punten meer dan bij haar vorige wedstrijd op de 6e plaats. In de derde ronde turnden de senioren Femke Mureau, Terry van Leeuwen en Merel v.d. Maas. Femke heeft in deze wedstrijd bijna 10 punten meer behaald dan de vorige wedstrijd en werd daarmee 6e. Merel eindigde er vlak achter op de 8e plaats. Terry wist zich na de sprong goed te herpakken op de andere toestellen en eindigde op de 11eplaats.

Eveneens in deze ronde werd er door de jongens geturnd. Nadat Keano van Katwijk wat later aankwam stonden Joran Lubbinge, Pepijn de Nie, Olaf de Nie en Simon Baatenburg de Jong klaar om te beginnen. Sven van ’t Hoff was er niet bij vanwege een vakantie. Het publiek keek met verbazing toe hoe de een na de andere prachtige oefening werd getoond. Ook de juryleden waren onder de indruk en dat resulteerden in mooie hoge cijfers. Tijdens de uitreiking van de dagprijzen stonden alle jongens op de 1e of 2e plaats van het podium! De turncompetitie wordt bepaald over twee wedstrijden en dat veranderde iets in de einduitslag. Keano, Olaf en Joran werden 1e in hun categorie en pakten hiermee het goud, Simon werd 2e en kreeg het zilver en Pepijn nam het brons mee naar huis. Bij de oudere jongens waren sommige oefeningen nog niet helemaal af en dat hebben ze goed gecompenseerd met hun netheid in het turnen. Thomas de Bruijn was ingedeeld bij veel oudere jongens en wist een 5e plaats te behalen. In de dag uitslag werd Jochem Toma 3e, maar de bronzen medaille werd omgehangen bij Levi van der Parren. Levi scoorde na 2 wedstrijden iets hoger dan Jochem. Stefan van der Hoff heft zijn 1e plaats weten te behouden en klom op het hoogste podium voor het goud.

Met 7 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles kijkt GV Maassluis terug op een geslaagde turncompetitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top