Jongens GV Maassluis presteren op eerste 1/8 Finale

De selectiejongen van GV Maassluis stonden zaterdag 8 februari 2014 klaar voor hun allereerste deelname aan de 1/8 finale van het Bondskampioenschap in Tilburg.

In de eerste ronde kwamen Joran Lubbinge en Pepijn de Nie in actie (niveau pupil 9). Met bijna 150 tegenstanders probeerden ze om bij de beste 72 deelnemers te eindigen. Ze lieten een aantal prachtige oefeningen zien. Joran presteerde verrassend op de brug en Pepijn maakte uit het niets een salto op vloer. Ze hebben ruim aan de verwachtingen voldaan. Het is Joran gelukt om bij de beste 72 te eindigen en gaat door naar de ¼ finale.

De ronde erna was het de beurt aan Jochem Toma en Stefan van der Hoff. Zij hadden het moeilijker, omdat de moeilijkheidsgraad van de oefeningen hoger ligt. De puntenscore kwam voor Jochem hierdoor ongunstiger uit. Stefan kon met zijn score op voltige wel doorstromen naar de ¼ finale.

Ondertussen was de wedstrijd ruim drie kwartier uitgelopen. Om 18.30 uur begon de wedstrijd voor Simon Baatenburg de Jong, Sven van ‘t Hof en Olaf de Nie én dat bleek geen probleem te zijn. De ene superscore na de andere verscheen op het scherm. Het was Simon zijn eerste jaar in het niveau Instap 11 en hij had helaas niet genoeg punten om naar de ¼ finale te kunnen. Olaf en Sven presteerden naar verwachting en gaan door naar de ¼ finale op 22 maart in Waddinxveen.

GV Maassluis is wederom trots en wenst Joran, Stefan, Olaf en Sven ontzettend veel plezier en succes in Waddinxveen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top