Daniël Weeke sluit turncarrière af met zilveren medaille.

In het weekend van zaterdag 1 (meerkamp) en zondag 2 juni (toestelfinales) 2013 werden de Nederlandse Kampioenschappen voor de 2e en 3e divisie gehouden in Almere. Daniël had zich voor de 7de keer op rij voor deze finale geplaatst. Deze keer had het finale weekend een ander tintje. Daniël stopt namelijk met zijn carrière als individuele turner. ‘Ik zit op mijn hoogtepunt en wil voorkomen dat ik nog meer blessures krijg’, vertelt hij.

Omdat dit de laatste keer was zette Daniël alles op alles om te kunnen scoren. Het eerste toestel voor Daniël was echter voltige. Dit is een toestel waar je heel erg sterk moet zijn om in balans te kunnen blijven. Door de zenuwen viel hij er helaas van af waardoor zijn score niet hoger kwam dan een 9,2. Gelukkig kon Daniël verder van de wedstrijd genieten en alle oefeningen lukten. De uiteindelijke score bezorgde Daniël een nette 8e plaats in de meerkamp.

 

Op zondag mocht Daniël nog deelnemen aan de toestelfinales op sprong en brug. Er waren echter op sprong zoveel goede springers dat Daniël hier helaas niet op het podium wist te eindigen. Alle zinnen waren nu gezet op het toestel brug. Na een perfecte oefening verscheen echter een bedroevend lage score op het bord. Na overleg met de jury werd dit cijfer zoals verwacht verhoogd naar de goede score, met een 2e plaats als resultaat. ‘Nederlands Kampioen in 2010, sportman van het jaar 2010 en 11 NK medailles, ik denk dat ik best een beetje trots op mezelf mag zijn. Ik wil mijn nu gaan richten op het trainen van de jongens en ik hoop dat zij ooit hetzelfde kunnen en willen bereiken als dat ik gedaan heb’. In november zal Daniël alleen nog deelnemen aan het NK voor teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top