Eerste Tuco en ringzwaaifinale voor GV Maassluis

In de eerste ronde kwam namens GV Maassluis 1 deelnemer in actie. Sanne van der Kraan deed mee op het onderdeel ringenzwaaien in de categorie senior niveau 7 en 8. Helaas waren Kelly van Wanrooij en Danielle van Oers, die nog wel met de ringenzwaaidag meededen, verhinderd. Voor het ringenzwaaien is er elk jaar een aparte wedstrijd. Voor het eerst was er dit jaar voor bepaalde niveaus een competitie over twee wedstrijden. Sanne had haar eerste wedstrijd een maand geleden al gehad tijdens de ringenzwaaidag. Na die wedstrijd stond ze zesde in het klassement. Tijdens het inzwaaien bleek dat de ringen toch wel wat anders zwaaiden, maar tijdens de wedstrijd was hier weinig van te merken. Sanne draaide een nette oefening met helaas wat wiebels tijdens de halve draai. Dit maakte ze met een mooie salto als afsprong wel weer goed. Met een score van 11,00 eindigde Sanne uiteindelijk als 5e in het totaalklassement, een mooi resultaat.

 

 

 

In de derde en vierde ronde was het onder andere de beurt aan de jongens van GV Maassluis. Na een zwaar voorbereidingstraject voor turners en trainers startte de 10 jongens aan hun eerste wedstrijd van het seizoen. Eerst was het de beurt aan de instappers en pupillen 1 en 2. In de categorie Instap niveau 11 kwamen Bo Davids en Joran Lubbinge in actie. Voor deze twee kanjers was het hun eerste TuCo wedstrijd ooit en dat was ook wel te merken. De spanning was hoog waardoor er af en toe kleine foutjes gemaakt werden. Al met al gingen de oefeningen erg goed. Bo scoorde zelfs een 12,10 op de brug en wist met een mooi eindtotaal van 67,60 op de 4e plaats te eindigen. Joran turnde een hele stabiele wedstrijd en met precies 70 punten wist hij een 2e plaats te bemachtigen. Pepijn de Nie kwam uit in de categorie Pupil niveau 10, de categorie die samen genomen werd met die van Bo en Joran. Omdat Pepijn iets moeilijkere oefeningen moest doen die niet helemaal gingen zoals hij eigenlijk zou hopen eindigde hij net achter Bo op een 5e plaats.

Nino Davids en Thomas de Bruijn moesten het opnemen tegen alle Pupillen 2 niveau 9. Dit niveau is een erg moeilijke omdat er veel moeilijk elementen geturnd moeten worden. Helaas moesten sommige oefeningen aangepast worden omdat deze nog niet optimaal geturnd konden worden. Nino werd ondanks de aanpassingen toch 5e en Thomas wist, met zijn hoogste score op ringen (12,90), een zilveren plaats in de wacht te slepen.

De jongens van de 4e ronden hebben een goede prestatie geleverd. Van de 5 jongens die hebben geturnd in de 4e ronden hebben maar liefst 3 jongens het podium weten te bereiken. Sjoerd van Dalum, Thomas van Tongeren en Jochem Toma kwamen uit in de categorie Jeugd niveau 8. David Näring en Stefan van der Hoff deden dat in de categorie Junior 1 niveau 7.
De uitblinker was Thomas van Tongeren die met 65,20 punten de eerste plaats wist te veroveren in zijn categorie. Met een voorsprong van maar liefst 5,1 punten op de nummer 2 heeft hij zijn concurrentie ver achter zich gelaten. Ook Jochem Toma en David Näring die op de derde plaats eindigde hebben een goede wedstrijd gedraaid. Voor Sjoerd en Stefan was het de eerste wedstrijd op dit niveau, met helaas een aantal foutjes wisten Sjoerd en Stefan hun oefeningen toch netjes af te maken.

Ondanks de hoog gestelde eisen en moeilijkheidsgraad van de brug, waarover grote onenigheid is binnen de trainersgroep in de regio, kunnen we zeggen dat we een goed begin hebben gehad aan de turncompetitie van dit seizoen. Al zal het hard werken zijn om de huidige plekken van de jongens van GV Maassluis te verdedigen en een aanval in te zetten op een volledig GV Maassluis podium.

In ronde 3 kwam één dame uit voor GV Maassluis in de categorie Junior NTS 8, namelijk Joyce den Held. Zij behaalde de 11de plaats met een totaalscore van 35,10 punten. Deze score is hoger dan de score op haar laatste wedstrijd vorig seizoen. Hiermee heeft ze de stijgende lijn door kunnen trekken. Op de balk vertoonde ze haar beste oefening en kreeg hiervoor een score van 10.10 punten.

In ronde 4 was Robin Lok de enige dame. Helaas moest Lianne Jol uitvallen vanwege ziekte. Robin behaalde de 12de plaats in de categorie Senior NTS 6, met een totaal score van 38,50 punten. Haar beste toestellen waren Sprong en Balk, op beide toestellen kreeg Robin 10,30 punten. Al haar oefeningen zijn gefilmd en kunnen terug gekeken worden op de training, waardoor ook Robin de stijgende lijn kan doortrekken en misschien een plaatsje hoger kan eindigen op de volgende TuCo.

Al met al een hele leerzame en leuke dag voor GV Maassluis. Op naar de volgende wedstrijd waar de medailles worden verdeeld!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top