Finale plaatsen voor GV Maassluis

Afgelopen weekend werden in Hellevoetsluis de regiowedstrijden van Zuid Holland Zuid georganiseerd. Eén van de belangrijkste wedstrijden van het jaar, waarbij het doel van de selectiemeisjes was om een goede wedstrijd te turnen en zich dan hopelijk te plaatsen voor de grote districts-finale van Zuid-Holland.

Op zaterdag mocht Jara de spits afbijten. Zij turnde een prachtige wedstrijd en behaalde met een totaal van meer dan 50 punten een 4e plaats én veroverde hiermee een plaats in de finale!
Na Jara was het de beurt aan de senioren. Femke, Merel en Terry begonnen met de balk. Ondanks ze liever niet beginnen op dit onderdeel, verliep de balk erg goed door de dames. En wat ging dit betekenen voor de andere onderdelen. Helaas door wat kleine foutjes die gemaakt werden op de daaropvolgende onderdelen was het afwachten. En wat blijkt, Merel heeft een finale plaats in de wacht gesleept!

2015-03-08 foto314x235
Zondagochtend mochten de 3 instappers Fleur, Jara en Marit. Ze hadden er heel veel zin in en juichten spontaan toen ze hoorden dat ze met de brug mochten starten. Met een beetje zenuw kriebels in hun buik draaiden ze alle drie een hele nette wedstrijd. Vanuit deze grote mochten er vijf meisjes door, helaas zaten zij daar niet bij. Voor Fleur was dit een beetje zuur want zij eindigde op de 6e plaats.
In de middag was het de beurt aan de pupillen 2 Sacha en Ruby. Zij zitten net als de instap meisjes nog geen jaar bij de selectiegroep. Dat ze nu al op dit niveau meekomen is heel bijzonder. Allebei draaide ze een goede wedstrijd, waarbij alles lukte op een val van balk na van beide meisjes. Ook nu zaten we net naast de finale plaatsen. Het was een super prestatie, want Ruby werd 6e en Sacha 8e en ook hier mochten vijf meisjes door.
De laatste ronde was voor Elysha. Zij zit ook nog geen jaar bij de selectie groep. Zij heeft heel de dag in spanning gewacht totdat ze om 18.00 uur aan de beurt was.  De balk ging niet naar haar zin, ondanks haar prachtig boogje achterover en zonder een wankel. Ze heeft haar motivatie herpakt en kon weer stralen op de andere toestellen. Het was helaas niet voldoende voor een finale plaats.

Het was een goed turnweekend voor de selectiemeisjes en -dames van GV Maassluis. Op naar de turncompetitie volgende week.

Top