Nikki van der Horst en Griselda Elants in de finale van regio Zuid-Holland

Nikki en GriseldaOp zaterdag 25 mei werd in Amsterdam de finale dames turnen van regio Zuid-Holland gehouden. Griselda Elants en Nikki van der Horst hadden zich eerder dit jaar geplaatst voor deze finale. Dit is al hele prestatie op zich.

Daar beide meisjes in dezelfde ronde maar in verschillende banen moesten turnen waren er 2 trainers nodig om hen te begeleiden. Voor Griselda was dat Daniël Weeke en voor Nikki was dat Annelies Brockbernd.
Er moesten ook 2 meisjes mee die bij de jury moesten plaatsnemen om de oefeningen te klokken om te zien of de oefeningen niet te lang of te kort zijn. Deze meisjes zijn de hele middag vrijwillig meegegaan. Lara en Lilian bedankt voor jullie hulp!

 

Nikki moest beginnen op de vrije oefening, waar ze een beetje zenuwachtig voor was. Ze gaf zelf aan dat het allemaal wel ging lukken. Dat was ook zeker waar. Ze turnde een keurige vloer oefening op muziek. Daarna volgde het kastspringen. Ook hier draaide zij haar hand niet voor om. Ze vloog werkelijk over de kast heen. Voor het volgende onderdeel, de brug, waren toch wel een hoop zenuwen, want het ophurken wil niet altijd lukken. Ook leek de brug wijder te staan dan in de trainingszaal. Het ophurken lukte wel, maar toen ze eenmaal zat viel ze helaas toch naar achter. Het springen naar de hoge legger ging daarentegen prima. Als laatste toestel had ze de balk. Het blijft altijd lastig om hoog te springen en moeilijke onderdelen te doen op een balk van 1.10m hoog en maar 10 cm breed en dan ook nog niet te wiebelen en zeker niet te vallen. Nikki stond heel stevig op de balk en had maar heel weinig wiebels. Jammer genoeg rolde ze met de koprol er net af. Nikki kan terug kijken op een zeer nette wedstrijd waarin ze maar liefst 44.79 pnt. Scoorde. Niet genoeg voor een podium plek maar wel een zeer goede prestatie voor een finale.

 

Griselda startte op balk. Niet het favoriete onderdeel om mee te beginnen omdat aan het begin van een wedstrijd de zenuwen het hoogst zijn. Griselda liet zich echter niet kennen en turnde haar oefening met maar een enkele wankeling. Daarna de vrije oefening op muziek. Het is duidelijk aan Griselda te zien dat dit haar favoriete onderdeel is. Zeer sierlijk, heel netjes en met een enorme uitstraling turnde zij een prachtige oefening. Op dit toestel haalde ze een 5e plaats (van de 35 deelnemers). En dat in een finale!!!!! Deze flow hield ze ook nog even vast bij de sprong. De overslag over de pegasus was fantastisch. Zo goed had ze deze nog nooit eerder gesprongen! Ze werd op dit onderdeel 6e. Dat beloofde veel goeds. Ze hoefde echter nog maar een onderdeel: de brug. Op dit onderdeel is ze het afgelopen jaar vooruit gegaan. Vervelend was wel dat de brug erg glad was. Andere turnsters klaagde hier ook over. Als je dan op een gladde brug je nieuwe onderdelen moet doen valt dat niet mee. Toch lukte het Griselda wel, al ging het niet zo soepel als ze zelf had gehoopt. De totaal score voor Griselda was 41.49. Een keurig punten totaal voor een finale.

Beide meisjes hebben het zeer goed gedaan. Al stonden ze dan niet op het podium, het was al een hele prestatie dat ze in de finale stonden. GV Maassluis en de train(st)ers zijn erg trots op deze jongedames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top