GV Maassluis geeft haar spring-visitekaartje af.

Op zaterdag 30 oktober werden in Maasdijk de jaarlijkse individuele springwedstrijden gehouden. GV Maassluis was hier met 4 leiding en 16 leden aanwezig. Ondanks dat de wedstrijd wat uitliep, was het een wedstrijd met een gezellige sfeer en goede resultaten voor GV Maassluis!
In de eerste ronde was het de beurt aan Willemijn van Drielen, Kim Kievit, Mariska Boer in de categorie meisjes geboren 2002-2003 F en aan Kim van Geest, Tamar vd Berg en Laura Boers in de categorie meisjes geboren 2002-2003 E. Voor alle meisjes was dit de eerste wedstrijd buiten de vereniging. Spannend dus!

Willemijn blonk eigenlijk op alle toestellen uit en werd dan ook beloond met de gouden medaille met een ruime voorsprong op de nummer 2. Kim werd 4e, en greep dus net naast het brons. Ook zij mag zeker trots zijn op haar prestatie! Voor Mariska ging de wedstrijd niet helemaal als gehoopt op de plank kast, maar op de lange mat scoorde zij gewoon het 2e cijfer in haar categorie!  Laura, Kim en Tamar trainen iets meer in de week, en kwamen dan ook uit in een hogere categorie. Dat ze dit prima aan kunnen, bleek wel uit de resultaten. Tamar ging met zilver naar huis en Laura met brons! Kim had helaas een paar vallen en werd uiteindelijk 11e, wat ook nog een goede prestatie was met wel 25 deelnemers. Tamar scoorde het hoogste cijfer op minitrampoline kast , en Laura deed hetzelfde op de lange mat, maar maakte helaas een foutje op de minitrampoline kast.

In de tweede ronde was het de beurt aan Janina Jansink, Myrthe Schouten, Danique van Vliet en Michelle Koster in de categorie meisjes geboren  1999-2001 E en Kristina Beemsterboer, Fleur Hogenes, Dewi Busker, Elaine Beekenkamp en Jody de Groene in de categorie meisjes geboren 1999-2001 DIn de eerste categorie waren maar liefst 67 deelnemers. Een prijs winnen was dus alleen mogelijk met een perfecte wedstrijd. Hier ging het dus vooral erom om zo hoog mogelijk te eindigen! Danique scoorde 3 achten (waarvan 2 bijna een 9!) en mag dus trots zijn met haar 20e plaats! Ook Michelle heeft 3 achten gescoord  en werd 28e. Myrthe had het 3e cijfer op plank kast (van de 67!) en scoorde daar maar liefst een 9,0. Zij werd 38e. Janina deed ook erg haar best, en mag ondanks haar lage cijfer op de minitrampoline kast erg trots zijn op de twee 7.6 scores op de plank kast en minitrampoline. De meiden hebben gestreden voor wat ze waard waren in deze grote categorie, en de prestaties mogen er zeker wezen!Ook in het hogere D niveau waren 35 deelnemers, dus ook hier flink wat deelnemers. Dewi maakte een paar kleine missers, maar wist door de rest netjes af te werken toch nog goed te scoren met een 24e plaats. Bij Jody lukten alle onderdelen en zij mag dan ook erg blij zijn met haar 21e plaats met als uitblinker het cijfer op de minitrampoline dankzij haar mooie sprongen en goede landingen.  Elaine maakt een grove fout op de minitrampoline, door de skatesprong verkeerd te doen. Erg zonde, want anders had er zeker een medaille voor haar geweest, doordat ze voor de rest uitstekende sprongen liet zien. Nu moest ze het ‘slechts’ met de 15e plaats doen. Net naast de medailles grepen Kristina (slechts 0,1 punt!) en Fleur (0,3 punt). Beiden draaiden een nette wedstrijd zonder fouten. Helaas hiervoor geen beloning in de vorm van een medaille, maar de vereniging mag trots zijn op zulke kanjers die op dit hoge niveau zo goed scoren!
Tot slot had GV Maassluis nog 2 meisjes die behalve op de toestellen ook nog meededen aan het aparte onderdeel airtumbling. Dit waren Elaine Beekenkamp en Michelle Koster. Elaine liet in het D niveau een prachtige arabier-radslag zien, maar viel helaas – ondanks hard oefenen – bij de salto. Michelle liet niet de oefening zien zoals ze hem zo mooi kan, maar bij de prijsuitreiking bleek anders; een gouden medaille werd het! Een geweldige prestatie en een leuke, onverwachte afsluiter van een geslaagde dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top