GV Maassluis in de prijzen op 2e turncompetitie.

Op zaterdag  28 januari 2012 werd in Maassluis de 2e turncompetitie van Rayon Delfland gehouden. De organisatie was in handen van GV Maassluis en HSV uit Hoek van Holland.

Het was voor GV Maassluis een drukke dag. Niet alleen vanwege de organisatie  van zo’n groot evenement maar ook omdat er maar liefst 19 selectieleden deelname aan deze wedstrijd.

In de eerste ronde was het de beurt aan de pupillen 1 niveau 9, Lara Hut en Lilian Breugom. De verwachtingen van deze 2 meiden was hoog. Ze maakte deze verwachting zeker waar. Ze turnde een super mooie wedstrijd. Helaas was de concurrentie ook goed voorbereid en vielen de meiden net buiten de prijzen. Lara werd 5e en Lilian 6e.
In de andere baan moesten de junior niveau 6 meiden aan de slag. Dit waren voor GV Maassluis Nathalie Bakker, Femke Mureau en Merel v.d. Maas. De meiden turnde een nette wedstrijd alleen bleek de 10 cm van de balk toch wat te smal. Helaas vielen ze alle 3 er van af. Nathalie werd 5e, Femke 7e en Merel 9e.

 

 

In de tweede ronde hadden we de instap niveau 10 meisjes. Voor GV Maassluis waren dit Nikki v.d. Horst en Iris Huitker.  Deze 2 meisjes deden voor het eerst mee aan zo’n grote wedstrijd. Een paar weken geleden twijfelde de trainsters nog of ze deze 2 meiden mee zou laten doen. Ze waren er op dat moment nog niet klaar voor. De meiden hebben kei hard gewerkt om het wedstrijd niveau te behalen. Dit is hun gelukt en hoe……. Nikki werd 2e en Iris 3e!!
In de andere baan was jeugd niveau 7 bezig. De concurrentie was hier heel erg hoog. Er deden veel jeugd turnsters mee in deze pittige categorie (20 deelnemers). Voor GV Maassluis waren dit Griselda Elants, Jamie van Stralendorff, Isabel Hoenselaar, Prilissa Boer en Shannon v.d. Velde. Griselda werd 6e en er waren 5 prijzen. Ze viel er net buiten. Jamie had een hele mooie brugoefening waarmee ze op dat toestel 2e werd. In totaal werd zijn 9e. Isabel werd 2e op de vrije oefening en in totaal 12e. Prilissa werd in totaal 13e. Shannon had haar dag niet. Het liep niet zoals op de training. Ze werd 16e.

In de derde ronde was het de beurt aan junior niveau 7. Hier waren heel veel uitvallers. Helaas had GV Maassluis ook een uitvaller. Lynn van Yperen kon door blessures helaas niet mee doen. Jane de Wette moet het in haar eentje doen. Ze heeft dit heel goed gedaan. Ze werd 2e.

In de 4e en laatste ronde moesten de meisjes pupillen 2 niveau 7. Dit was de grootste categorie. Maar liefst 27 deelneemsters. Voor GV Maassluis waren dit Nila ter beek, Dionne van Leeuwen, Noa Warren, en Elaine Beekenkamp. De balk van Nila was perfect!! Tijdens de oefening begonnen Nila ook steeds meer te lachen. Ze werd op dit toestel dan ook 1e. De balk van Noa daar in tegen verliep niet zoals Noa zelf graag had gewild. Noa is op wedstrijden voor de balk altijd erg zenuwachtig waardoor het lastig is om er op te blijven staan als je erg staat te trillen. Gelukkig ging het op sprong wel heel goed. Daar werd ze eerste. Dionne is het afgelopen jaar erg vooruit gegaan. Dit was in de uitslag ook te zien. Ze viel (eindelijk) in de prijzen. Voor Elaine was dit de eerste wedstrijd sinds ze op de selectie zit. Aangezien het deelnemersveld zo graat was waren er 7 prijzen. Nila 3e, Dionne 7e, Noa 5e en Elaine 19e.

Op 17 maart is de 3e turncompetite van Rayon Delfland. Op deze wedstrijd zullen dames van de wedstrijdgroep, de selectie en de jongens van GV Maassluis weer aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top