GV Maassluis op recreatiewedstrijden

Op zaterdag 2 april werden er in de sporthal in De Lier de jaarlijkse recreatiewedstrijden gehouden. Ook GV Maassluis was hier aanwezig.

In de eerste ronde was het de beurt aan Amal Elgannour, Ashanti Gomes en Renate van Wijk in de categorie instap 14. Deze meisjes moesten al erg vroeg aanwezig zijn, maar hadden er duidelijk erg veel zin in. Ze deden hard hun best en dat was ook terug te zien in de mooie cijfers. Amal haalde zelfs het 3e cijfer op de lange mat met een prachtige oefening! Helaas geen medailles voor onze meiden in deze ronde, maar ze hebben wel heel goed hun best gedaan.

In ronde 2 was het de beurt aan de meisjes niveau 12. In dit niveau deden bij de pupillen 1 Danique van Vliet en Myrthe Schouten mee, en bij de instap Laura Boers, Kim van Geest en Tamar vd Berg. Danique en Myrthe hadden nog wat moeite met de brugoefening, maar lieten beiden een mooie oefening zien op de mat en de balk en werden dan ook beloond met hoge cijfers daar. Ze mogen dan ook zeker tevreden zijn! Bij 1 jaar jongere instappers was het vooral Kim die een beetje een pechdag had. Haar sprong ging de mist in, en ook brug ging niet helemaal als gehoopt. Ondanks dat ze het 3e cijfer op de mat en het 1e cijfer op de minitrampoline scoorde was de schade niet meer in te halen. Laura en Tamar draaiden beiden een stabiele wedstrijd en scoorden mooie cijfers. Tamar mocht naar voren komen voor de 5e prijs en Laura, die nét 0,1 punt meer had voor de 4e prijs. Alledrie de meiden zijn erg aan elkaar gewaagd en GV Maassluis is dan ook trots op deze kanjers!

In ronde 3 lieten Denise Vijverberg, Jasmijn vd Donk en Kim Kievit in de categorie pupillen 1 niveau 13 hun kunsten zien. In de andere baan zaten de jeugdmeisjes Rianne Poldervaart (niveau 12) en Serife Tarhan (niveau 14). Ook deze meiden hadden erg hard geoefend de afgelopen tijd om mooie oefeningen te kunnen laten zien. De zenuwen waren hier en daar nog wel aanwezig maar er werden mooie oefeningen gedraaid. Door de pupillen werd goed gescoord op sprong, en Denise knalde er ook nog een onwijs mooie balkoefening uit en werd beloond met een hele mooie score. Rianne liet zien zowel op de minitrampoline als op het verhoogde vlak goed te kunnen springen. Serife draaide een hele constante wedstrijd; elk cijfer top 4. In totaal werd haar het zilver opgehangen. Een geweldige prestatie!

Toen ronde 4 begon het al redelijk warm te worden in de zaal door het lekkere weer buiten, maar stonden er toch weer zeven meisjes aan de start. Demi van Hoven, Senna de Bruin en Louise Beemsterboer kwamen uit in de categorie instap niveau 13. Helaas geen medailles maar wel allemaal mooie cijfers. Niet zo gek want ook deze meisjes deden onwijs hun best, en mogen ook trots zijn op hun prestatie. Yentl Ram deed mee in de categorie pupillen 2 niveau 13. Vooral haar balk was erg netjes, en op de andere toestellen liet Yentl ook zien wat ze kon. Joyce Kievit draaide mee met de junioren niveau 13. Brug is voor haar nog een klein opstakel, maar op de andere toestellen werkte ze netjes en goed. Sterre vd Burg en Bowien de Waal deden mee met de meisjes jeugd niveau 11. Bowien verrast zichzelf en de leiding met een geweldige sprong en kreeg daarvoor ook een prachtige score. Sterre draaide vooral heel netjes en beheerst op alle toestellen en wist het goud toe te eigenen in de totaaluitslag, was een superprestatie is!

In ronde 5 waren de hoogste niveaus aan de beurt. Bij de pupillen 1 niveau 11 deden Elaine Beekenkamp en Sterre de Wijs mee. Beiden meisjes lieten zien wat ze konden. Sterre turnde netjes en liet zien wat ze kon. Elaine was nog wat bibberig op balk door de zenuwen maar draaide verder een prachtige wedstrijd. Met de 4e plaats mocht zij dan ook een bronzen medaille mee naar huis nemen. Daniëlle Dijkman en Kelly van Wanrooij deden mee met de senioren niveau 11. Vooral Kelly scoorde goed en zij werd dan ook totaal 3e, een bronze plak dus.Bij de meisjes jeugd niveau 10 vertelde Kristina Beemsterboer dat ze dit keer wel met haar goede been uit bed was gestapt. Op de balk bleek anders en helaas viel ze er 3 keer vanaf. Kristina nam revanche en scoorde vervolgend het 1e cijfer op zowel de minitrampoline/ringen als op de lange mat en de sprong! Helaas viel ze bij de prijsuitreiking net buiten de prijzen. Voor Gabriëlle vd Sluis was er een luid applaus na haar moeilijke brugoefening. Fleur Hogenes turnde een nette wedstrijd en haalde de koprol op de balk. Haar werd het brons op gehangen. Daniëlle van Oers deed mee bij de junioren/senioren niveau 10. Zij eindigde netjes in de middenmoot met mooie cijfers.

In de laatste ronde was het de beurt aan Jody de Groene. Als enige deelnemer van GV Maassluis was het toch wel extra spannend voor haar. Maar Jody liet zich niet kennen en turnde netjes. Ze zette een dijk van een balk- en matoefening neer en werd hierbij beloond met het 2e cijfer. Helaas ging het bij het laatste toestel niet helemaal zoals gehoopt en werd Jody in de totaaluitslag 4e. Haar puntentotaal was wel zodanig hoog dat ze zeker niet met een negatief gevoel terug moet kijken op haar wedstrijd.

Tijdens deze wedstrijd zijn er ook een paar foto’s genomen. Nieuwsgierig? Kijk eens op onze site www.gvmaassluis.nl want daar zullen ze binnenkort te bewonderen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top