GV Maassluiser Daniel Weeke door naar Halve Finale NK herenturnen

Dit weekend stond weer in het teken van de Nederlands Kampioenschappen Heren Turnen. Voor GV Maassluis begon Daniel Weeke zijn tweede kwartfinale op zondag 17 april 2011. Daniel turnde op 2 april jl. al zijn eerste kwartfinale en werd daar 7e. Hier viel zijn wedstrijd wat tegen dus hij had goede hoop op een hogere plaats. Het doel was om doorstroming te halen naar de halve finale op 21 mei in Zwijndrecht met een puntenaantal van boven de 70 punten.

De wedstrijd ging in alle vroegte van start. Om kwart voor 9 in de ochtend begon Daniel aan zijn eerste toestel rekstok. Met een goed doorlopen oefening en een mooie afsprong (waar hij eigenlijk een beetje bang voor is) was de eerste toon gezet, op naar vloer.

De vorige wedstrijd was Daniel iets vergeten waardoor hij minderpunten kreeg, ditmaal was hij hier juist zo op gefocust dat een ander elementje mislukte. Ook hierdoor gingen helaas wat punten verloren, maar met de oefening die overbleef wist hij toch een 12,15 te halen. Dan naar voltige, de evenwichtsbalk onder het mannen turnen. Waar hij met inturnen nog van het paard afviel, lukte het Daniel om tijdens zijn wedstrijdoefening erop te blijven. Dit is goed, want dat scheelt een heel punt in de totale score. Ringen was het vierde onderdeel. Helaas speelde bij Daniel zijn rugblessure weer een beetje op en had moeite met het inturnen. Maar ook hier lukten alle elementen tijdens de officiële oefening, goed voor een 11,40. Het één na laatste onderdeel was sprong. Omdat Daniel al eerder last kreeg van ze rug had hij besloten een sprong te springen die iets makkelijker was. Dat scheelde wel gelijk 0,8 pt, maar liever het zekere voor het onzekere. De sprong was verder goed uitgevoerd en dat werd dan ook gewaardeerd door de jury, een goede keuze. De brug, het zesde en laatste onderdeel. Daniel moest hier een hoge score halen om aan zijn eis van 70 punten te voldoen. Een prachtige oefening liet zien dat hij het wel in zich had, maar helaas 0,25 punt te weinig. Toch haalde Daniel totaal een score van 69,75 goed voor een 4e plaats. Dit is beter dan hij had verwacht. De doorstroming is nog niet officieel bekend maar met een 7e en 4e plaats mag Daniel gewoon naar Zwijndrecht. Nu nog even hard trainen om de laatste puntjes op de “i” te zetten, zodat hij zich ook kan plaatsen voor een aantal toestel finales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top