GV Maassluizer Daniel Weeke naar Finale NK Turnen

Afgelopen zaterdag was de kans voor Daniël Weeke van GV Maassluis om in de Finale van het NK Turnen voor Heren te geraken. Hij moest hoervoor bij de beste 14 zitten over alle zes de toestellen: Rekstok, Vloer, Ringen, Sprong, Brug met gelijke liggers en Paard Voltige. Ook kon hij per toestel een finaleplaats in de wacht slepen door bij de beste zes heren op een bepaald toestel te komen.

Om 17.00 uur was de opmars voor de Heren in de categorie Senior 4 2e Divisie. Daniël zou op vloer moeten beginnen, een onderdeel dat hem in de vorige wedstrijden wat punten had gekost. Zijn oefening ging prima tot hij zijn score op het bord zag verschijnen. Het bleek dat ze zijn zijwaartse salto niet geteld hadden, 0,6 punten lager dus. Gelukkig kwam daarna het onderdeel paard voltige. Hier bleef hij keurig op, wat knap is voor zo’n moeilijk evenwichtsonderdeel. Een 11,60 zou later de hoogste score op dat toestel betekenen. De ringen is niet Daniël’s favoriet. Hij turnde een niet te moeilijke oefening, maar door zijn uitvoering wist hij hier toch een hoog cijfer voor te halen. Voor de sprong wilde Daniel zich plaatsen in de toestelfinales. Dit moet van te voren aangegeven worden aangezien je dan twee sprongen moet springen. Hij zou gaan voor eerste een tshukahara gestrekt en vervolgens een zelfde sprong maar dan gehurkt. Helaas werd zijn eerste sprong ook geteld als hurk waardoor zijn tweede sprong niet meer geldig was, geen finaleplaats dus. De brug is een van de meest stabiele oefeningen bij Daniël. En met een hoge uitvoeringsscore haalde hij een 12,40 een tweede score op dat onderdeel. Daniel stond op een 5e plaats in de tussenstand met nog één onderdeel te gaan: de rekstok. Daniel turnde een strakke oefening en hoopte dat al zijn onderdelen geteld zouden worden. Dit lukte een score van 11,30 was Daniël nog nooit gelukt. Nu afwachten op de einduitslag.

Alle veertien namen die door waren naar de finale werden opgenoemd behalve de nummers 1, 2 en 3. De naam van Daniël werd als laatste opgenoemd wat betekende dat hij op een 4e plaats is geëindigd. Een uitstekende prestatie aangezien hij voor het eerst dit jaar in deze divisie turnt. Later zou blijken dat Daniël niet alleen in de Finale op 4 Juni in Zwijndrecht mag turnen, maar ook op 5 Juni zijn best moet gaan doen om op de toestellen rekstok, brug met gelijke liggers en paard voltige een medaille te veroveren. Daniël van harte en succes in het Finale weekend !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top