GVM’ers zwaaien en dansen in Delft

Zaterdag 19 november was het weer tijd voor de jaarlijkse ringenzwaaidag in Delft. Ringenzwaaien voor meisjes is een onderdeel dat niet

meer in de reguliere turnwedstrijden voorkomt, vandaar dat Rayon Delfland hier elk jaar een aparte dag voor organiseert.

In de ochtend was GV Maassluis goed vertegenwoordigd met 14 deelneemsters. Deze meiden kregen gedurende 4 rondes extra ringenzwaailes van hun eigen leiding en docenten uit het rayon. De rondes  ringenzwaaien werden afgewisseld met een zogenaamd nevenprogramma. Dit jaar bestond dit nevenprogramma uit het aanleren van een dans, welke aan het eind van de ochtend aan de ouders werd getoond. Na de oefenrondes was het tijd voor de wedstrijd. In de categorie ‘instap en pupil 1 niveau 12 en 13’ kwamen voor GV Maassluis 3 dames in actie.

Britt Schrik en Stefanie Greidanus zaten dicht bij elkaar met respectievelijk 9,25 en 9,40 punten. Elysha Grauwmeijer eindigde net naast het podium op de 4e plaats met 9,95 punten. In de categorie ‘instap en pupil 1 niveau 14 en 15’ had GV Maassluis 1 deelneemster: Louise Bax behaalde hier 9,40 punten. Joelle de Jong behaalde met maar liefst 11,70 punten in de categorie ‘pupil 2 niveau 14 en 15’ een tweede plaats en daarmee een mooie zilveren medaille. Tot slot de categorie ‘pupil 2 en jeugd niveau 12 en 13’. Van de 14 deelneemsters in deze categorie waren er maar liefst 9 van GV Maassluis. Carly Groenewegen haalde 8,40 punten, Charlene Wubben deed het iets beter met 9,1 punten. Michelle Koster en Myrthe Kleingeld zaten daar weer iets boven met respectievelijk 9,45 en 9,90 punten. Joyce Vijverberg, Rianne Poldervaart en Janina Jansink behaalden zelfs meer dan 10 punten: 10,25 en 10,60 en 10,65 punten. Van de medailles in deze categorie gingen er 2 naar GV Maassluis: Myra Schouten werd knap 3e met 11,60 punten en Denise Vijverberg was de beste van allemaal: goud met 12,25 punten!

 

 

Na deze geslaagde ochtend was het in de middag de beurt aan Kelly van Wanrooij, Danielle van Oers en Sanne van der Kraan. De middag was gereserveerd voor de hogere niveaus. Omdat de oefeningen bij hogere niveaus steeds langer worden, werd in de middag eerst de wedstrijd geturnd voordat de meiden aan de slag gingen met moeilijke elementen als disloque, achter invouwen en inloque. Het niveau waar Kelly, Danielle en Sanne voor ingeschreven waren was pittig, want er moest een disloque in de oefening zitten. Geen van de meiden had tot dit seizoen ooit een disloque gedaan. In de laatste twee lessen voor de ringenzwaaidag is dan ook hard op dit onderdeel geoefend. Helaas is het Kelly en Danielle niet gelukt om de disloque zodanig onder de knie te krijgen dat het verantwoord was om hem tijdens de wedstrijd te turnen. Hierdoor startten zij bij voorbaat al met 0,5 punten minder dan de concurrentie. In de categorie ‘senior niveau 7 en 8’ kwam Kelly, door een mislukte afsprong, helaas niet verder dan 8,70 punten. Danielle scoorde door een mooi uitgevoerde oefening 11,10 punten. Sanne, die wel de disloque in haar oefening deed, was net iets beter met 11,20 punten. De einduitslag volgt echter pas op 10 december. Dan moeten deze meiden namelijk tijdens de TurnCompetitie nogmaals hun ringoefening laten zien. Beide scores worden bij elkaar opgeteld, waarna de medailles worden verdeeld.

 

Om 16.45 uur kwam er een einde aan deze dag. De volgende wedstrijd is de TurnCompetitie op 10 december, waar naast de ringenzwaaisters ook de jongens en meiden van de wedstrijdgroep en selectie in actie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top