GV Maassluis in de prijzen

Tijdens de Zuid-Hollandse regio kampioenschappen in Hellevoetsluis turnden op zaterdag 1 en zondag 2 maart zes selectieleden van GV Maassluis mee.

Als eerste was de achtjarige Marlinda Vermeer aan de beurt. Zij was ruim eerste geworden bij de turncompetitie. De verwachting was groot en daardoor best zenuwachtig. Marlinda werd haar zenuwen de baas en turnde een hele mooie wedstrijd. Ze baalde dat ze niet goed in de plankoline terecht kwam, waardoor haar sprong niet ging zoals ze had gewild. Marlinda behaalde vandaag een zilveren medaille en heeft ze zich geplaatst voor de regio finale wedstrijd Zuid én Noord-Holland die plaatsvindt in Amsterdam.

Daarna was het de beurt aan Griselda Elants. Door een blessure heeft ze een periode niet kunnen turnen en was haar motivatie een beetje weggezakt. Hierdoor was ook zij erg zenuwachtig. Zelf dacht ze er nog niet klaar voor te zijn. Ze begon op haar favoriete toestel vloer én schitterde. Ook de andere toetellen gingen foutloos. Op de balk bleef ze staan en daarmee heeft ze de ‘taart weddenschap’ met haar moeder gewonnen. Deze taart viel bijna in het niet, want Griselda 4e was geworden en kreeg een bronzen medaille. Hierdoor heeft ook Griselda zich geplaatst voor de grote finale in Amsterdam.

In de laatste ronde was het de beurt aan de senioren Femke Mureau, Merel v/d Maas, Terry van Leeuwen en Robin Lok. Robin turnt sinds kort voor proef bij de selectiegroep. Deze wedstrijd ging niet om de score, want hiervoor mist ze een aantal eisen. Het was voor Robin een leuke kans en ervaring. Merel, Terry en Femke draaide alle drie een nette wedstrijd. Ondanks hun onzekerheid bij de balk van de vorige wedstrijd, was daar in deze wedstrijd weinig van te merken. De concurrentie was hoog en dat zien we terug in de uitslag. Merel heeft haar balk zonder vallen getoond en werd 10e met 0,15punten tekort en Femke is 13e geworden met 0,4 punten tekort. Merel heeft zich als reserve geplaatst voor de finale in Amsterdam.

Een goed resultaat voor de selectiegroep GV Maassluis en daar zijn wij ook enorm trots op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top