Gymnastiekuitvoering en reünie 100 jaar gymnastiek in Maassluis groot succes

Afgelopen zaterdag 16 juni heeft GV Maassluis twee gymnastiekuitvoeringen gegeven in de Wethouder Smithal. Na de gymnastiekuitvoeringen is er ook nog een reünie gehouden in Partycentrum Vlietzight. De gymnastiekuitvoeringen en de reünie werden georganiseerd omdat er dit jaar al 100 jaar gymnastiek in Maassluis wordt aangeboden.

Gymnastiekuitvoeringen

De gymnastiekuitvoeringen stonden in het teken van ‘Met GV Maassluis de wereld rond’. Er was een decor opgebouwd met een heus vliegtuig. In dit vliegtuig zaten twee piloten die de bezoekers meenamen met een reis rond de wereld. Nadat de motoren waren gestart, was er op twee grote schermen te zien waar naar toe gevlogen werd. Bij de bestemming aangekomen werd er telkens door een andere afdeling een gymdemonstratie gegeven in het thema van het betreffende land met bijpassende muziek en kleding. Zo zijn alle continenten in een twee uur durende show aangedaan en is het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerde show met veel gymnastiekspektakel.

 

Marnix van Sint Aldegonde plaquette uitgereikt door burgemeester Karssen

Aan het einde van de tweede gymnastiekuitvoering werd GV Maassluis gefeliciteerd door de wethouder sport de heer van der Wees en de burgemeester van Maassluis de heer Karssen met de fantastische show en het jubileum van 100 jaar gymnastiek in Maassluis. Er werden complimenten uitgedeeld richting de organisatie, de piloten, de leiding en het bestuur, maar vooral ook aan de deelnemers die deze fantastische show hebben opgevoerd. Aan het eind van de speech van burgemeester Karssen verraste hij het bestuur met het uitreiken van de Marnix van Sint Aldegonde plaquette. Deze plaquette is een bijzondere erkenning voor de vereniging en wordt niet zomaar door de burgemeester uitgereikt. Om deze plaquette te ontvangen moet een vereniging zich in enig opzicht jegens de gemeente Maassluis of haar ingezetenen gedurende lange tijd of naar aanleiding van een zeer bijzondere gebeurtenis meer dan gewoon verdienstelijk hebben gedragen.

Reünie

Zaterdagavond was iedereen die in Maassluis op gymnastiek heeft gezeten welkom in Partycentrum Vlietzight voor een reünie. Er zijn rond de 170 (oud)leden op de reünie geweest. Tijdens de reünie was er een museumhoek ingericht met onder andere oude gympakjes, vlaggen, foto’s en gewonnen prijzen (hier de link naar de foto presentatie). Verder hield de voorzitter van GV Maassluis, de heer Veenstra, een speech waarin hij terugblikte op het ontstaan van de gymnastieksport in Maassluis. De gehele avond werden er nog oude films en foto’s vertoond op een groot scherm. Richting het einde van de avond werd Wim van ’t Hoff naar voren geroepen en bedankt voor de 55 jaar die hij zich heeft ingezet voor de gymnastieksport in Maassluis. Voor deze bijzondere prestatie is hij benoemd tot erelid van GV Maassluis. Het was erg gezellig op de reünie, oude contacten zijn weer aangehaald en veel oude verhalen passeerde de revue. Alleen al het feit dat een uur na afloop van de reünie nog veel mensen voor de deur van het partycentrum stonden te praten, geeft al aan dat de reünie een succes was en dat de tijd eigenlijk te kort was om alle oude herinneringen weer op te halen.

Het bestuur van GV Maassluis kijkt terug op een fantastische dag en bedankt hierbij nogmaals iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen. De gymnastiekvoorstellingen en de reünie zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken, Corporatiefonds Rabobank en de Gemeente Maassluis.

Hier de link naar het radio fragment van de WOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top