Investering jongens turnen werpt vruchten af bij GV Maassluis

In 2012 werd Epke Zonderland Olympisch Kampioen en is er binnen het jongens turnen een enorme boost ontstaan, zo ook bij GV Maassluis. Met meer dan 50 jongens en heren kunnen we zeggen dat het Epke-effect zijn vruchten afwerpt. Nu het wedstrijdseizoen officieel is begonnen hebben we gemerkt dat niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit binnen onze vereniging enorm vooruit is gegaan.

Regiowedstrijden

Op 24 en 31 januari werden de regiowedstrijden gehouden binnen Zuid-Holland. Daar deden 11 turners van GV Maassluis mee. Voor vier turners was er de mogelijkheid om door te stromen naar de NK finale van de 4e divisie. Het was een hele moeilijke strijd voor de hogere niveaus en helaas is doorstromen niet gelukt. In de lagere niveaus wist Keano met een 4e plaats wel door te dringen naar de finale!

keano

De jongens uit de 3e divisie starten in de 1/8 finale van het NK. Dit was voor deze jongens een goede generale repetitie voor de week erna. Met mooie oefeningen kwamen de jongens tot hoge scores. Een goed vooruitzicht voor de 1/8 finale.

Nederlands kampioenschap (NK)

In het weekend van 7 en 8 februari stonden de jongens voor de 1/8 finale uit de 3e divisie klaar met de kans door te stromen naar de 1/4 finale. In de afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan techniektrainingen en houdingsaspecten. Dit was heel mooi terug te zien in de oefeningen tijdens deze NK. Zes turners zijn doorgestroomd naar de 1/4 finale, waar zij kans maken op verdere doorstroming.

Top