Jaarlijkse Ringzwaaidag

Op zaterdag 17 november werd in Delft de jaarlijkse ringenzwaaidag gehouden. Dit is niet alleen een gezellige wedstrijd voor de leden, maar vooral een leuke en leerzame dag waarbij de deelnemers ook nog eens voor de wedstrijd een leerzaam instructieprogramma volgen over het ringenzwaaien.  Dat het ringenzwaaien ook onder de leden van GV Maassluis leeft was wel te merken aan het aantal deelnemers. GV Maassluis had namelijk de meeste deelnemers van alle verenigingen die meededen!

Terwijl de Sint onze landsgrenzen passeerde, stonden de eerste deelneemsters om 8 uur ’s morgens in Delft al te popelen om te beginnen. Ondanks dat het enorm koud was in de zaal vermaakten de meiden zich meer dan prima en werd er hard geoefend op de vouwhangen en zelfs de salto van de ringen af. Tussen de ringenzwaaisessies door hadden de meiden het zichtbaar naar hun zin bij het acrogymmen. Zowel Kim Schwencke als Merel Satijn deden het bij het oefenen zo goed dat besloten werd hen bij de wedstrijd een niveau hoger te laten doen. Beiden turnden een nette wedstrijd en de nieuw geleerde vouwhang werd goed uitgevoerd! Ook Elysha Grauwmeier en Demi Smit lieten een oefening zien met vouwhang. Emma Wattel, Myrthe Dumay en Sacha Liedgens deden weliswaar een niveautje lager meer, maar lieten ook zien hard geoefend te hebben op allemaal mooie halve draaien tijdens het draaien. Sacha en Demi deden de oefening zo netjes dat ze zelfs een bronzen medaille wonnen.

In de tweede ronde stonden de iets oudere meisjes op het programma. Laura Boers deed de salto voor het eerst en deed dit zo goed, dat ze deze op mocht nemen in haar oefening. Hetzelfde gold voor Daphne Tinbergen en Fleur Hogenes. Daphne deed haar oefening zo goed tijdens de wedstrijd dat ze zelfs derde werd! Yara Hage en Louise Beemsterboer gingen een niveau omhoog en mochten de vouwhang laten zien bij de wedstrijd. Ook de vele andere deelneemsters van GV Maassluis oefenden hard op nieuwe dingen en lieten een goede oefening zien. Elaine Beekenkamp spande de kroon door een oefening onder de knie te krijgen die zo moeilijk was, dat ze niet meer in deze ronde thuishoorde en eigenlijk pas een ronde later haar oefening zou mogen laten zien. Besloten werd een makkelijker oefening te doen en volgend jaar echt te knallen.

In de laatste ronde was het dus de beurt aan de hoogste niveaus. Inge Hensen en Sterre v.d. Burg overwonnen zichzelf door de salto op tijd los te laten. Ook Sita Bezemer en Emily Krabbe lieten een prima oefening zien met een hoge moeilijkheidsgraad. Sanne v.d. Kraan won het goud en Daniëlle van Oers werd in dezelfde categorie derde. GV Maassluis leiding Liana Landman, die bij GV Schipluiden traint liet een van de moeilijkste oefeningen van de dag zien, wat zeker een vermelding waard is.

Tot slot dank aan de leiding Esther v.d. Waal, Lisanne Wietsma, Ruud van Ettinger en Liana Landman die de meiden op deze leuke dag hebben begeleid. Zij hebben het ook erg naar hun zin gehad, en hopen volgend jaar op minstens zo’n opkomst aan leden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top