Jaarlijkse Ringzwaaidag

Zaterdag 2 november was in Delft de jaarlijkse Ringzwaaidag voor alle turnverenigingen uit de regio. Een leuke dag voor zowel de meiden als de leiding. Van GV Maassluis deden er in totaal 41 meiden mee. De dag was verdeeld in 3 rondes. In elke ronde werd er flink geoefend en kregen de meiden de gelegenheid een nieuwe oefening te leren, bijvoorbeeld de disloque. Tussen het trainen door, om de handen wat rust te geven, leerden de meiden ook een dansje of werd er een potje tafeltennis gespeeld. Als afsluiting van hun ronde werd er een wedstrijd gehouden.

In de 2e ronde was het de beurt aan; Ghylaine (pupil 1 – 13) Joan (pupil 1 -12) en Fleur ( junior -11). De meiden deden alle drie mee op hun eigen niveau in hun eigen categorie. Ondanks de zenuwen hebben ze alle drie een mooie wedstrijdoefening laten zien. Ghylaine en Joan haalden deze dag een bronzen medaille. Ghylaine met maar liefst 12.70 punten en Joan met 12.30 punten. Fleur had voor het erepodium net te weinig punten. Zij eindigde op de 6e plaats met slechts een verschil van 0.2 met nummer 3 en maar 0.4 verschil met nummer één.

In de 3e ronde deden mee voor GV Maassluis;  Sanne, Danielle en Emily (Senior-9), Britt, Cathelijne, Denise, Charlene, Michelle (Jeugd -12), Rianne (junior 12), Lieke (pupil 2- 13) en Roos (pupil 2- 12).
In de 3e ronden zijn er weer een aantal medailles gewonnen.

In de categorie Senior- 9 was het hele podium voor GV Maassluis, op de 3e plaat met 13.50 punten Danielle, op de 2e plaats Emily met 13.60 punten en op nummer 1 Sanne met een totaal van 13.90 punten. De andere meiden zijn helaas niet in de prijzen gevallen, ondanks hun hele goede inzet. Zij hebben de volgende punten behaald; Lieke 10.80, Roos 11.60, Michelle 11.50, Britt 11.30, Cathelijne 11.20, Charlene 10.70, Denise 10.00 en Rianne 9.80

De wedstrijdgroep kwam in een prachtig nieuw turnpakje in actie. Velen van hen turnen 7 december voor de prijzen in de finale.

In de eerste ronde waren maar twee meisjes in de leeftijd van Lisanne die de moeilijke disloque turnden. De één jaar oudere Bo turnde dezelfde oefening zo goed dat zij in de tussenstand 2e staat. Jara en Merel maakten het spannend. Zij staan voorlopig 1e en 2e in hun niveau. De meiden Kim, Marlene, Nienke en Elaine lieten nieuwe moeilijke onderdelen zien.
Sacha en Demi lieten in hun ronde een ‘salto af’ zien. Bij Rowan lukte de vouwhang. En zo lieten Joella, Julie, Elysha en Ruby zien dat zij hard op weg zijn met hun moeilijke oefeningen.
In de ronde van Jody, Sita en Robin lieten zij voor het eerst een disloque zien. Daarbij staat Sita nu knap 2e en Robin zelfs 1e in de tussenstand. Sacha greep op haar niveau het goud. Laura turnde de op twee na moeilijkste oefening van de dag, terwijl zij pas 11 is! Zij is al zo goed als zeker van goud met de finale.
De meiden turnden allemaal zoals gehoopt en mogen ontzettend trots zijn op zichzelf met hun prestatie. GV Maassluis feliciteert alle meiden met het behaalde resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top