GV Maassluis bij 2e Jong Talentenwedstrijd

Op zaterdag 8 maart turnden de jongste talenten van GV Maassluis bij de 2e Jong Talenten wedstrijd in Hellevoetsluis. Amy van Veen, Manou Labree Renske de Nie, Fleur Wurth en Marit Bot deden mee om wedstrijdervaring op te doen. Hoe zit nu een echte wedstrijd in elkaar en hoe word je de zenuwen de baas?

In de tweede ronde mochten onze jongste meisjes aan de slag. Amy van Veen en Manou Labree (foto) zijn beiden uit 2007. Amy vond de balk wel het spannendste onderdeel en was hier iets te zenuwachtig. Bij de sprong liet ze een prachtige platval zien met haar benen netjes gestrekt op de vloer. Manou turnde een prachtige vierkamp zonder van de balk af te vallen. Zelfs haar nieuwe sprong ‘ handstand platvallen’ was ook gelukt!

In de derde ronde turnden de één jaar oudere Renske de Nie, Fleur Wurth en Marit Bot. Bij de vorige wedstrijd scoorden wat minder bij de balk. In deze wedstrijd hebben alle meisjes hun score hierop verbeterd. Renske was helaas een balkonderdeel vergeten, maar heeft haar hoge zwaaien getoond bij de brug. Fleur had een prachtige sprong bij de hoge kast en het is Renske gelukt om een koprol op de balk te maken.

 

Dit was een ontzettend gezellige en leerzame wedstrijd. Helaas voor de meisjes geen prijzen, maar ze hebben wel ervaring opgedaan voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top