HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH!

We gaan eindelijke weer op kamp! Dit jaar mogen we Helvoirt onveilig maken.

Voor de statistieken is dit het 39ste kamp, met als bijpassend thema: The Olympics! Ter ondersteuning van de Nederlandse sporters in Londen zijn we vertrokken met de supportersbus.

Het olympische ontvangst comite vermaakte ons met een kennismakingsspel. Hier kwam iedereen erachter wie en nou eigenlijk waren ingestapt in de supportusbus. Na het spel mochten we dan eindelijk de slaapzalen vullen en versieren.

Het traditionele knakworstjes eten stond natuurlijk op het menu. Dit jaar weer aangevuld met sate en soep. En als klap op de vuurpijl een Raket!

Toen was het tijd voor het maken van de yell en mascotte. Uit een eerdere quiz die we in het middagspel speelden hadden we steekwoorden verdiend waarmee we onze yell en mascotte moesten verzinnen.

Na een vermoeiende dag mochten we lekker eerder naar bed ‘ dachten we’. Maar om 2 uur warden we weer opgetrommeld voor  het sport journaal ‘de intro van de rode draad’.

 

Zondag 5 augustus

Een eitje bij het ontbijtje hoort natuurlijk op een zondag. En als extra ondersteuning elke ochtend een choco shot voor de bartollini’s in de vorm van een chocopil!!

HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH! HEUH!

Op het journaal kregen we te horen dat we een kijkje mochten nemen in het olympische dorp. Hier moesten we voor naar het bos, om spelletjes te spleen voor de invulling van ons sporterscomplex.

Zoals; een thuisbioscoop, fitnessruimte, bordspelletjes, computergames, een king size bed en goede catering.

Al vroeg in de week braken er rellen uit in het olympisch dorp. Alle sporters moesten vluchten, maar dat was niet altijd even makkelijk omdat we door een doolhof moesten,. Door middel van vragen zagen wij de kans om te ontsnappen.

Aan het einde van de middag kwamen we gelukkig uit het doolhof en konden we genieten van een heerlijk relax middagje en een overheerlijk maaltijd van boontjes, aardappels en een hamburger! Nu maar hopen dat we het sportcomplex weer in mogen!

Ajeto de Bartollini’s

Na het avondeten mochten wij een fantastich avondspel doen, de opdracht van het zogehete codespel, was om een code te verzamelen door middel van het oplossen van verschillende criptische omschrijvingen. Deze code opende het nieuwe sportcomplex voor de gevluchte sporters. Dit spel is gewonnen door de groep 2, de ronde spleetoogjes.

Toen dachten we allemaal dat we lekker mochten gaan slapen, echter was dit niet het geval. Het was tijd voor DE SPOOKTOCHT. Bij aanvang van de spooktocht werden de groepen een voor een apart genomen en werd ons een beangstigend filmpje getoond. Op dit filmpje was te zien hoe drie sporters op 6 augustus 2006 (6-6-‘6) in het bos verdwenen onder vreemde omstandigheden. Daarom was er besloten dat bij de dag overgang naar 6 augustus werd gezocht naar de vermiste mensen.

Maandag 6 augustus

Gelukkig mochten wij na deze verschrikkelijk enge spooktocht bijkomen door lekker uit te slapen, want door al die nachtmerries hebben we niet een hele goede nachtrust kunnen hebben.

Na het late ontbijt van half 10 begon de dag rustig en creatief met het maken van kaarten. Dit omdat in het nieuwe sportcomplex nog geen telefoon of internet verbinding was, maar toch moeten wij het thuisfront op de hoogte kunnen houden van onze prestaties tijdens ons Olympisch avontuur.

De sporters waren een beetje lui en futloos op de maandagmiddag en tevens voerde ze niks uit. De coach van de sporters was hier helemaal niet blij mee. Maar de sporters zagen hier wel een oplossing voor, namelijk doping. Om aan doping te komen moesten de sporters bij verschillende vreemde atleten opdrachten doen, zoals zaklopen en kogelstoten en snoephappen.

Om de supporters na dit drukke middagprogramma te voorzien van nieuwe energie had de keuken al de hele middag PANNENKOEKEN staan bakken. Ze hadden wel meer dan 300 pannenkoeken gemaakt. Dit viel natuurlijk bij iedereen in de smaak.

We speelden na het eten een dopingspel in het bos. Plotseling sloeg het weer om. Het ging super hard onweren en regenen. Hierdoor werd het spel jammer genoeg gestaakt iedereen liep terug met een sip gezicht maar toen we eenmaal in het kamphuis aankwamen werd er verteld dat het spel later in de week misschien wel wordt overgespeeld. We gingen daarna  vreugde liederen zingen om de sfeer te verhogen. In de kamer naast ons werd een studio gemaakt waar wij later een Olympic quiz, dit is een nieuw onderdeel op de oplympische spelen, hebben gespeeld.

Na de quiz moesten groep 1, 2 en 3  als de donder zich zo spoedig naar de dichtstbijzijnde desbetreffende slaapinstelling begeven. Ondertussen in de keuken werd er stiekem een brouwsel gemaakt, de meningen waren hierover verdeeld en er werd sterk gespeculeerd, Was dit een late night  snack voor de jeugd begeleiding of was dit misschien wel voor een overheerlijk ontbijt op bed? Ook toen moesten groep 4,5 en 6 zich zo spoedig mogelijk naar de dichtstbijzijnde desbetreffende slaapinstelling begeven., dit ging met nodig verbaal en non verbaal geweld. Na de nodige yoga lessen van Nienke en Janine vertrokken de jongvolwassen dames naar een wereld van hunks en unicorns. Ondertussen in de adolescenten heren kamer werd de een na andere limerick verzonnen het was een heuze limerick parade. Na deze symphonie van poezie en euforische klanken veranderde de oh zo gezellige kamer in een echt spookhuis. Spookverhalen werden verslonden alsof het niks kostte, nadat deze verhalen waren verteld werden de jongvolwassen heren veranderd in een stel bange kinders.

Dinsdag 7 augustus

Na een uurtje verwarrende maar toch nuttige slaap werden we gewekt, HET WAS LEIDING DAG!!!!!

We werden gewekt door het sportjournaal. Maarten Smeets vertelde ons dat de olympische ringen zijn verdwenen en plot begon het heel erg te roken in de kamer. De goden van de griekse oudheid kwam tevoorschijn en vertelde dat ze zeer teleurgesteld waren. We hadden gister doping gebruikt en dat vonden de goden niet leuk. Hierom hebben ze de olympische ringen meegenomen en hebben ze verteld dat we die moeten verdienen door eerlijk te spelen.

Na een pittige ochtendgymnastiek sessie mochten we lekker eten. We hadden het niet verdient om te zitten dus moesten we staan aan tafel. Ook stond er in plaats van brood opeens macaroni op tafel dit was om extra energie te krijgen.

Na het eten moesten we zorgen voor een heldere geest en spelletjes spelen die te maken hadden met denken. Raadsel, puzzels, rubiks kubussen alles werd opgelost om een heldere geest te krijgen. Hierdoor kregen we van de goden 2 ringen terug. In de middag hebben we vooral veel gesport de wedstrijden waren begonnen en door goed ons best te doen konden we weer 2 ringen terug verdienen. Er werd wat afgesport en de goden waren zo blij met ons dat we ook weer twee ringen terug vonden.

Vervolgens zijn we heel snel naar het kamphuis terug gerent om de finale te kijken van Epke Zonderland. Wat een fantastische prestatie. Daar werden de goden heel blij van!

Het avondspel bestond uit twee delen. Het eerste deel moesten we zelf heel hard rennen. We moesten er achter komen wat er miste, wie het had gestolen, waar het was, en wanneer het gestolen was.

Om hier achter te komen moesten we kleine spelletjes spelen. Als we dit spelletje wonnen mochten we een foto omdraaien waar een afbeelding op stond.

Het tweede deel moesten onze jb’ers strijden tegen elkaar.  Ze moesten aan het begin van het parcour een raadsel oplossen. Hier kwam een antwoord uit.  Met dit antwoord moesten ze en parcour afleggen en een kistje aan het eind van het parcour openen. Er lagen echter 3 sleutels met soortgelijke antwoorden… alleen het goede antwoord opende het slot. In de kistjes zaten voorwerpen om het Olympisch vuur weer aan te steken. Dit is uiteindelijk gelukt door Jb’er Ramon.

Uit onze groep:”De Arabische Duivels” heeft Elyssia haar 1e kamp gelijk leidingdag gewonnen.   Tamar, was 3e, Julie, 9e, Rick 4e, Laura 6e, Chyler 2e,  en zo zijn we allemaal op een plek geëindigd.

Na het ontsteken van de vlam, hebben we nog lekker liedjes gezongen en sommige mannen gingen vuurspugen. Hierna gingen we lekker naar bed.

Woensdag 8 augustus

Woensdagochtend, om 09:00 ging de wekker. We waren vandaag op de Paralympics. We moesten kleine veld spellen spelen zoals: zeepbaan glijden, frisbee gooien, geblinddoekt voetballen, aan elkaar gebonden een parcours lopen, tafeltennis maar dan anders en tot slot een parcour in een rolstoel afleggen.

Hierna gingen we lekker eten en maakten wij ons klaar om naar de stad te gaan. Wij van de ‘Arabische  Duivels’ hadden heel veel mazzel. Wij mochten met de auto naar het dorp. Terwijl de groepen 3,4,5 en 6 gewoon moesten lopen. In totaal 3 kwartier heen en 3 kwartier terug!

Uit onderzoek was gebleken dat iemand in de ochtend had vals gespeeld. Diegene deed mee aan de Paralympics, maar had geen handicap. Wie was dit? Onze taak om dit uit te gaan zoeken. In het dorp waren verschillende posten  die ons meer konden vertellen over de dader! We konden de hints kopen met ons verdiende geld Opa (John) en  Jb’er Daniel. Bij de zuster (Linda) kregen we hints over de volgorde van de startnummers.  Bij de directeur van het Olympisch commité konden we deelnemerslijsten kopen. Bij Jb’er Rebecca kregen we de cijfers door het spelen van hints. Bij de journalist, (Cesar) kregen we kaartjes, welke we weer in moesten leveren bij Rebecca.  Uit eindelijk hebben we helaas als laaste ontdekt wie degene was die vals speelde.  En dat was uit groep 4 ( De Bartollini’s) Judith Hogenes.

Toen we terug kwamen in het kamphuis was het dagverblijf omgebouwd tot een Grieks restaurant.  De mensen van de keuken hadden alles omgebouwd in het teken van Griekenland. Omdat hier de oorsprong ligt van de Olympische spelen. Zo kregen we  gehaktballetjes in tomatensaus en gyros met rijst.

Hier nog wat persoonlijke anekdotes:

Tamar:”Het ochtendspel, buikglijden vond ik echt cool”

Laura:”Het middagspel , vond ik erg leuk”

Julie:” Het buikglijden op de zeepbaan was echt leuk”

Rick:”Het vuurspugen vond ik echt gaaf gisteravond”

Irissa:”Liedjes zingen bij het Olympisch vuur was leuk”

Sanne:”Ik vond het leuk om samen met Elyssa vastgebonden het parcour te lopen.

Dit was ons kampverslag van woensdag 8 augustus 2012. Het is geschreven door de ‘Arabische Duivels’; Tamar, Julie , Laura, Chyler, Elyssa, Irissa, Sanne, Naomi Olaf en Rick. De leiding is GJ en de Jb’ers zijn Rebecca en Cesar.

Wij vonden het leuk en zeggen gauw, tot volgend jaar!

Woensdagavond is er voor het eerst in de kampgeschiedenis een spel bedacht door de keuken. De keuken vroeg allereerst om 1 iemand van de groep naar voren te komen. Uiteindelijk stond van elke groep de leiding vooraan. Zij moesten eerst de sirtaki dans leren. Nadat de leiding eindelijk de dans onder de knie had, moest er gestreden worden. Van elk groepje heeft de leiding samen met een kind uit het groepje de sirtaki stoelendans gedaan. Dit was een ware strijd waarbij GJ veel elleboogstoten gaf aan anderen om te winnen. Helaas voor hem is dat niet gelukt. Bart en David werkten samen en duwden iedereen keihard weg. David duwde zelfs iemand van de stoel af, hij werd hiervoor gediskwalificeerd. De stoelendans is gewonnen door Bart. Nienke is tweede geworden.

Na de stoelendans was er tijd voor de groepjes om een act in elkaar te zetten voor de bonte avond (op vrijdag). De meeste groepen hebben een dansje ingestudeerd op een door hun zelf uitgekozen liedje.  Daarna was er tijd om te douchen, om te kleden, spelletjes te doen etc.

Later die avond gingen de oudere groepen – groep 4, 5 en 6 – op dropping. In de tussentijd dat de oudere groepen werden gedropt, hebben de andere groepen spelletjes gespeeld, zoals kakkerlakken salade en halli galli. De jongere groepen hebben later op de avond, nadat de oudere groepen waren gedropt, hun wandelkleding aangetrokken. Zij hebben de avond afgesloten met een boswandeling waarbij veel gezongen is. Een aantal kinderen vonden de boswandeling wel een beetje eng, vanwege het filmpje van de spooktocht die ze eerder deze week hadden gezien. Thomas heeft iedereen laten schrikken tijdens de boswandeling. Daarna was het bedtijd voor de jongere groepen.  De oudere groepen kwamen op verschillende tijden die avond laat weer terug. Groep 4 en 5 zijn elkaar tegemoet gekomen die avond. Groep 4 wilde snel naar huis, zij dachten hier ook punten te verdienen. Groep 5 heeft een langere route gelopen omdat zij om gelopen zijn, groep 4 heeft de kortste route gelopen. Groep 6 was verdwaald in het bos en hebben daarna ongeveer dezelfde route afgelegd als groep 4. Ze waren allemaal erg moe van de dropping.

Donderdag 9 augustus

De volgende dag werd er heerlijk uitgeslapen tot 10 uur, na het ontbijt moesten de groepen hun renkleren aantrekken om het spel van maandag avond af te maken, dat was afgelast door onweer. Voor dit spel moesten de kinderen in het bos het doping spel spelen, waarbij ze allemaal sporten moesten doen en daarbij stiekem door middel van doping een zo hoog mogelijke score te halen, maar dan moesten de kinderen niet gepakt worden door de doping controle. In dat geval zouden de kinderen naar de afkick kliniek moeten. Na de lunch mochten de kinderen allemaal hun zwemkleding aan trekken om op het veld allemaal leuke waterspellen te spelen en er was ook ruimte om in de zon te liggen. Na de middag moest natuurlijk iedereen douchen en daarvoor werd er een disco douche georganiseerd in de jongens doucheruimte. De kinderen werden ingesopt door Marlon en Ilona waste hun haren. Na de disco douche konden alle kinderen gelijk aanschuiven voor het eten. De keuken had lekkere schnitzels met wortelen, doperwten, aardappels en vla klaargemaakt voor ons.

Tot slot kwam ook nog de kampduif binnen lopen en poepte in het dagverblijf.

Na een heerlijke avond maal in onze 3-sterren keuken konden we de buikjes even laten rusten. We zouden de energie nog hard nodig hebben. Het spel dat buiten op het veld werd uitgezet was een actief renspel waarbij iedereen in paren van 2 munten moesten verzamelen. De spelletjes waarbij munten konden worden verdiend waren o.a. wie pakt de hoogste kaart, wie trek het langste rietje, dobbelen en raad het juiste getal. Na een spannende strijd tussen alle groepen werden de munten opgeteld. Deze munten konden later worden ingezet…..en hoe….het was de bedoeling dat alle leiding het spel moesten spelen die voor hun was uitgezet. Dit bestond uit 4 onderdelen: 4 gangen menu, wijnproeferij, breng het verhaal over en de conditie test. Maaaaaarrrrrrr….iedere leiding zou uit een pot een kaartje trekken waarop stond welke handicap je zou hebben. Het spel zou niet zomaar even makkelijk worden gespeeld.

Allereerst zouden wij eens lekker wat wijn krijgen..uhhum, dat was water, bud beer, aloe vera, cola en nog wat smerigs. De kinderen konden op de leiding naar keuze een aantal muntjes inzetten. Had de leiding het drankje goed en er was op hem/haar ingezet dan zou de groep de inzet dubbel terug winnen. Bij verlies….jullie raden het al…inzet weg!

Alle leiding had redelijk goeie smaakpappilen en de score was hierbij dan ook verdeeld. Het 4 sterren menu begon wel iets anders…door onderling iedereen gek te maken dat wij meelwormen kregen etc. had iedereen al een vies idee hierbij. Gelukkig viel het allemaal mee, iedereen kreeg netjes een stuk brood. Aan de handicap was weer af te leiden hoe zwaar het zou worden met bijvoorbeeld pindakaas & smeerkaas (handicap 5) tot stroop en smeerkaas (handicap 3). Er is gelukkig (helaas) niemand over zijn nek gegaan en iedereen genoot van dit feestmaal.

Na het testen van de smaakpappillen was het tijd om de hersens eens flink te laten kraken. Iedereen kent het spel uit ‘ ik hou van Holland’  wel waar een verhaaltje worden verteld die daarna door de ander moet worden verteld en hiermee zoveel mogelijk goeie steekwoorden te behalen voor punten. Dit was net zoiets, alleen kreeg je leiding het verhaal te horen en deze moest dit voor de kinderen vertellen.

Zo dachten wij als leiding nu is het wel klaar…..dus niet! Het allerlaatste spel dat klaar stond was de conditietest. 15 rondjes eerst draaien, over een tafel, onder de tafel door, door de hoepel, naar de eerste pion…even rollen…even uitrusten (misselijk)…en dan weer terug. Allemaal heeeeeeel leuk bedacht, maar ook weer hier was de handicap aanwezig. Zo had de 1 zijn arm vast gebonden, de ander zijn beide benen, de ander moest hinkelen. Behalve onze motormuis GJ….die had het weer eens goed voor elkaar, die kon gewoon zonder handicap de baan lopen en werd uiteraard ook 1e.

Zooooo nu even bijkomen van al dat geren en omkleden voor een welverdiende disco. Hoppaaaaaaa….iedereen in zijn mooie outfit stond klaar voor een welverdiend feest in het Holland Heineken House te Helvoirt. De winnaars konden genieten van een mooi feest waarna iedereen voor pampus op zijn bed lag.

Vrijdag 10 augustus

SNURK SNRUK SNURK SNURK SNURK SNURK…..even plassen…..SNURK SNURK SNURK SNURK…..TRINGGGGGGGGGGGGGGGGG…..oeiiiiiii daar ging de wekker weer…poehhhhhh.

Mohhhh allemaal. En iedereen in koor…goeiemorgen. Zo een nieuwe dag…heerlijk! Eerst even het ontbijt naar binnen werken voordat we aan de slag kunnen. Vandaag werden er 2 spellen gespeeld. ’ s Morgens werd ons verteld door de verslaggever Geert van Monster dat de medailles uit de vrachtwagen waren gevallen na een klein ongeluk. Iedereen moest hier door in het bos bij 5 posten langs om de medailles terug te vinden / winnen. Iedereen heeft grote lol gehad bij dit spel. De typetjes die werden gespeeld waren fantastisch…van zwerver tot 2 kleuters met duim in de mond.

Maarja medailles zijn natuurlijk heel erg gaaf, alleen willen wij ook de sfeer proeven van het stadion zelf. Hierdoor moesten wij als groep een aantal tickets kopen om het stadion in te komen. Deze tickets konden worden gekocht door middel van het spel. Bij de ene post konden producten worden gekocht dat weer bij een andere post tegen een hoger bedrag kon worden verkocht. En heeeeeeeeel slim van alle JB’ers was het spel dat je binnen een x-aantal minuten iets moest opruimen en schoonmaken. Want als iedereen weet is dit onze laatste dag in het kamphuis. Zo konden de kinderen munten verdienen door prullenbakken te legen, vloeren te vegen, slaapkamers op te ruimen, speelgoed weer in te pakken, stoelen stapelen etc. Leuk om munten mee te verdienen en het is gelijk opgeruimd.

Zo voor ons zit dit kleine verslag er weer op…..er valt nog genoeg te vertellen, maar dat kan alleen bij een officiele persconferentie. Wordt vervolgd….

Namens groep 3: Shannon, Sita, Fleur, Prilissa, Jamie, Rick, Thomas, Tobias, Jochem, Demian, Marloes, Ramon en Jurgen

NA het heerlijke eten van de patatkraam was het tijd voor de slotceremonie van de olympische spelen. Er werden verschillende medailles uitgereikt voor o.a. de beste nieuwkomer, de slechtste ipponer en de pechvogel van de week. Na deze medailles was het tijd om 1 voor 1 de standen bekend te maken. Na elke bekendmaking deed de betreffende groep een act. Acrobaten, dansjes alles kwam naar voren. Tot de laatste twee groepen over bleven. De Bartollinis en de Nelandertalers streden om de eerste plek. Na het altijd prachtige gezang van Queen met We are the champions werd de winnaar bekend gemaakt: De Nelandertalers !!!! Na nog een kleine disco werd er afscheid genomen door een aantal kinderen en zijn we lekker gaan slapen.

Zaterdag 11 augustus

Omdat gister tijdens het spel al veel was schoon gemaakt waren we zo klaar met het opruimen van het kamphuis. We zaten te wachten op de bus en er werden nog wat groepsfoto’s gemaakt. Toen uiteindelijk niet 1 maar 2 bussen voor het kamphuis stonden zijn we ingestapt. We zouden eerst nog langs de McDonalds gaan maar de bus paste niet door de Mc Drive. Na een uurtje kwamen we weer aan in Maassluis en was het kamp echt voorbij.

 

Het was een fantastische week. Leiding, Keuken, JBers en kinderen ontzettend bedankt en tot volgend jaar!