Pepijn, Maik, Rick M, Joran, Nikki, Sanne, Dico, Nick, Marloes en Steven.

Kennismakingspel

We zaten eerst in de verkeerde groepjes, met alle leeftijden door elkaar. De bedoeling was dat we uiteindelijk in de goede groepjes zouden komen. Dit moesten we doen door vragen te beantwoorden over de kinderen die mee zijn op kamp. Als er vier vragen goed beantwoorden waren, mocht je een kind ruilen, totdat alle groepjes compleet waren.

Mascotte, yell, naam

Na het overheerlijke avondeten (kippensoep/tomatensoep/broodjes/saté/knakworst), moest iedere groep een naam en yell bedenken en een mascotte maken. Ieder groepje kreeg een tas met daarin een tijdperk. De namen zijn geworden; groep 1: De dinobabies, groep 2: het vreemdelingenlegioen, groep 3: BOTS, groep 4: ambrosia’s, groep 5: king barthur and the braveknights, groep 6: de mummies, groep 7: de powerpafs en groep 8: de prehieschorriemorries.

Kruistocht

Nadat we naar bed waren gestuurd, moesten we plotseling weer uit bed. Toen we beneden kwamen zat er opeens een professor te experimenteren met stofjes. Toen ging het helemaal mis, er kwam rook en de klok achter de professor sloeg op hol! We waren in de riddertijd beland en de ridders zeiden dat we hier niet hoorden en dat we op kruistocht gingen. Toen werden we ergens op een kruispunt gedropt en moesten we zo snel mogelijk terug lopen. Dit was best wel spannend in het donker, maar wel erg leuk (behalve de moeie voetjes/beentjes aan het eind..). Hierna gingen we heeeeerlijk ‘slapen’.

Het laatste bericht

Vanochtend na het ontbijt sloeg de klok weer op hol en waren we weer in de riddertijd. Er kwam een koning, ridders en jonkvrouwen. Die zeiden dat we naar de kerker moesten als gevangenen. Er kwam gelukkig nog een lieve jonkvrouw die vertelde dat we nog een laatste bericht konden sturen naar onze dierbaren, voordat we voor altijd vast zouden zitten in de kerkers.

Ontsnapping

Bij de ridders en jonkvrouwen moesten we raadsels beantwoorden, in ruil voor het goede antwoord kregen we letters. Bij de koning konden we muntstukken verdienen. Met de muntstukken konden we hints verdienen. Er waren ook slechte ridders die onze letters en muntstukken weer af wilde pakken. Uiteindelijk moesten we een zin maken met alle letters en tips die we verzameld hadden. En de zin was……….: Ick moake jou vry! Toen waren we gelukkig weer ontsnapt uit de kerkers!

 

Kampverslag dag 2 – De Dinobabies

Keano, Olaf, Rik L, Simon, Lieke, Marlinda, Naomi, Linda, Daniel en GJ.

Wees een daadkrachtig ridder!

Na al dat inspannen hadden we wel wat lekkers verdient. Een overheerlijke maaltijd stond voor ons klaar. De keuken had een filmpje gemaakt om te laten zien wie er elke keer voor ons koken. Grillmaster (Jeroen) zorgt voor al het vlees heel de week en had voor ons hamburgers geregeld. De plaatselijke hamburgerkip had maarliefst 74 hamburgers gelegd die grillmaster op kon pakken. Mevrouwtje pollepel zorgt voor alle groente en fruit en haalde in één keer een heel blik doperwten en peentjes uit de grond. Peppie kokkie (Chris) regelt dat alles goed verloopt en plukte de mooie aardappels van de bomen. Zo kwam een heerlijke maaltijd tot stand. Tijdens het corvee hebben we heel de afwas van alle kinderen gedaan onder het genot van wat gezang en gedans.

Al snel kwamen de jonkvrouwen weer binnen en vertelde ons dat de koning steeds bozer werd. We moesten hem proberen te verslaan, maar natuurlijk hebben we daar eerste voor getraind. Ringsteken, paardrijden en zwaard vechten waren een aantal van deze oefenonderdelen. Vervolgens mochten we proberen de koning te verslaan door middel van een aantal kansspelletjes.

Na het spel was het tijd voor ons om naar de te gaan. Omdat er zoveel beestjes hier zijn moeten we elke avond een tekencontrole ondergaan. De teller staat nu al op 5. Steven, Malissa, Olaf, Zoë en Laura hebben zonder problemen hun teken laten verwijderen.

 Geen hol boven je hoofd.

Nadat we door een pannendeksel zijn wakker gemaakt hebben we lekker ontbeten. Opeens begon de klok weer te draaien en waren we beland in 10.000 voor christus. Het huis begon de trillen en een mega aardbeving raakte het dorpje van Fred Flintstone. Hij vroeg ons wat we hier deden en of we hem konden helpen zijn dorp weer op te bouwen.

Door middel van een aantal opdrachten voor holbewoners wisten wij super veel materialen te krijgen om later op de dag huizen te bouwen. Opdrachten als laat een scheet en maak een grotschildering bezorgde ons veel steen, hout en touw.

DinoDozer.

In de middag hebben we het dorp van Fred weer helpen bouwen. We hebben supermarkten, villas, woonhuizen, flats en nog veel meer gebouwd. Af en toe moesten we ook een muurtje plaatsen om de Dino tegen te houden die af en toe door het dorp heen stampten.

We hadden bij dit spel iets meer moeite maar gelukkig staan wij tot nu toe nog bovenaan.

Vandaag had de keuken Veel moeite gedaan om diverse plaatselijke gerechten te halen. Peppie kokkie had alleen per ongeluk het tasje op de auto laten staan en toen hij wegreed viel het tasje op de grond en reed hij er ook nog over heen. Toen hebben ze alles maar in een pan gedaan en gebakken. Geluk bij een ongeluk want de combinatie van geplette producten zorgden ervoor dat we pannenkoeken aten!!!

Nu gaan we snel naar het kampwinkeltje want we hebben reuze veel trek in snoepjes. Morgen weer een nieuw verslag!

 

Kampverslag dag 3 – De Prehischorriemorries

Manon, Esther, Zoe, Tom, Sem, Janine, Fred en Ramon

Oerquiz

Op de maandag avond van het kamp werd er een speciaal spel gespeeld in de vorm van een quiz. Het doel van dit spel was om een zo uniek mogelijk dorp te creëren door middel van het beantwoorden van vragen in een verhaal. Ieder antwoord wat je gaf op de gestelde vragen had gevolgen voor het verloop van het verhaal.  Hierna gingen we lekker vroeg naar bed om een avondje goed door te slapen.

Leidingdag

De dinsdag ochtend werden we gewekt door de keuken, dit is best raar omdat we normaal altijd door de leiding of JB’ers worden wakker gemaakt. Dit kon maar een ding betekenen. Het was !!!!!!LEIDINGDAG!!!!!! De keuken had een filmpje gevonden en waren hierdoor behoorlijk van streek, zij vonden het dan ook belangrijk dat wij dit filmpje te zien kregen.

Het was best een vreemd filmpje, want deze kwam uit de toekomst. Hierop was te zien hoe in het jaar 2053 er kinderen waren die zich in de zomervakantie onwijs verveelde… Opa kwam langs en vertelde dat hij vroeger altijd op kamp ging in de zomervakantie. De kinderen vonden het raar dat zij helemaal niks van dit kamp af wist. Dit kwam omdat er in het jaar 2013 iets verschrikkelijks gebeurd was, waardoor er na 2013 geen kamp meer was. Echter werd er niet verteld wat er is gebeurd, omdat niemand er meer over wilde praten. Hierna zijn we naar het veld gelopen, dit omdat er iets vreemds aan de hand was. Hier stond namelijk een tijdmachine. Toen we bij de tijdmachine aankwamen begon er allemaal rook uit te komen en klonk er een vreemd geluid….

De kinderen die te zien waren in het filmpje waren door de tijd gereisd om te kijken hoe het is om op kamp te gaan. Zij deden vandaag een dagje mee met het kamp. Na een lekker ontbijt hebben we met de kinderen leuke veldspelletjes gespeeld zoals: Water & Vuur, Kat & Muis en Multi-trefbal. Na deze spellen vonden de kinderen uit de toekomst kamp zo gaaf dat ze wilden weten wat er eigenlijk gebeurd was in 2013.

Inferno

In de middag zijn we opzoek gegaan naar hints over wat er gebeurd is. We kregen hiervoor een speciaal apparaat uit de toekomst dat ons naar verdachte plekken in de omgeving liet lopen om hier spelletjes te spelen die ons duidelijk zou maken wat er gebeurd is.

Na deze lange wandeling hadden we erg veel honger dus zijn we lekker gaan eten, niet zomaar eten.

We kregen een masterclass moleculair koken van een masterchef uit de toekomst. Deze liet zien hoe ze in de toekomst koken Zo deed hij namelijk een pil op een bordje, deed hier water bij en het veranderde in een bord met rijst. Blauwe rijst!!!!! Met een lekker kip-kerrie sausje en als je dat niet geloofd….. Kijk dan maar naar de foto’s!

 

Kampverslag dag 4 – De Power Paffs

Jurgen, Marlon, Danielle D, Danielle O, Kelly, Emily, Robin en Els

Na het avondeten begon het laatste spel van leidingdag, spannend!!! Met de verzamelde ingrediënten moesten wij een antigif samenstellen voor het kampvirus. Dit is ons aardig gelukt. De groep die dat het best gelukt is, dus leidingdag gewonnen heeft, is de groep van Daniël. Na een lange vermoeiende dag zijn we allemaal lekker gaan slapen.

De volgende dag werden we vroeg wakker te worden gemaakt midden in de oorlog. We zijn beland in 1942 en de restuiten hebben ons kamphuis overgenomen. Om het kamphuis terug te winnen moesten wij ons tot goede soldaten trainen. Dit begon met een bivak in de ochtend. Wij moesten naar het bos hardlopen en gingen daar pas, op de grond, ontbijten. Toen moesten wij een spel spelen waarbij wij onze bunkers sterker moesten maken. In de middag kregen we lunch op het speelveld, letterlijk een lopend buffet.

In de middag zijn wij getraind tot echte soldaten door middel van waterspellen. Het buikschuiven en ballonnen darten was erg leuk. Bij het avondeten, wat een erg lekker toetje had (Bananensplit!!!!!!!!) heeft ook een groot voedsel gevecht plaatsgevonden waarbij wij snel naar buiten zijn gevlucht en dit verhaaltje hebben geschreven.

Groetjes van groep 7 De Power Paffs

…………………. Hippieness!!!!!!

 

Kampverslag dag 5 – De Mummies

Ilona, Cesar, Merel, Sophie, Jane, Hester, Jamilla, Nathalie, Malissa en Judith

Het verraad

Gisteravond kwam een gewonde soldaat ons dagverblijf binnen rennen. De restuiten waren weg, maar er lag nog ergens een landmijn. Er was een verrader in ons midden. Maar wie was dat? Hoe heeft hij / zij dat gedaan en waarom?

Dat moesten wij uitvinden tijdens het avondspel. Na een tijdje heen en weer gerend te hebben en tips te hebben gekregen, kregen we antwoord op onze vragen.

Het was Jeroen, via een postduif, omdat hij stamppot haat.

Spooktocht

’s Avonds was er een spooktocht. Per groepje werd je geblinddoekt met een auto naar het bos gebracht. Daar moesten we de breeklichtjes volgen en kwamen we de uit de dood opgestane soldaten tegen. Er werd geschreeuwd (en gegild door ons), ‘geschoten’, achter ons aan gerend of er lag iemand midden op het pad. Aan het eind kwamen er zelfs 2 soldaten uit de boom geslingerd. Het was een leuke, spannende tocht.

Je hebt nix, regel en fix, op naar twix

Vanochtend werden we om 08.45 uur gewekt. Na het ontbijt kwamen er mensen uit de toekomst en die wilden dat wij mee gingen naar hun planeet; planeet Twix. We moesten d.m.v. veldspelletjes ons raketbrevet gaan halen, zodat we mee konden naar Twix.

Gelukkig had iedereen een brevet aan het eind van de ochtend en kon iedereen mee.

We stapten in de raket (huifkar) en vlogen naar het strand. Daar mochten we heerlijk relaxen; liggen, zwemmen, lezen, muziek luisteren, dansen, kortom; even tijd voor jezelf. Dit was erg gezellig. Na 3 uur stapten we de raket weer in en vlogen terug naar het kamphuis.
Ook hier stond ons een verrassing te wachten. Alle tafels waren uit het dagverblijf gehaald en stonden in 3 lange tafels buiten. We gingen buiten eten en niet zomaar eten, nee… barbecueën!! Dit hoefden we niet zelf te doen, maar de mannen van de keuken (Peppie Kokkie en Grill master) grilden al het vlees op de barbecues en mevrouw Pollepel zorgde voor genoeg salade, sla, stokbrood, kruidenboter, pindasaus, enz. Doordat er sponsors waren voor het 40e kamp konden we een keer extra feestelijk eten. BEDANKT!!

Nu worden we op het veld verwacht voor nog een verrassing; wat dat is, horen jullie morgen….

Groetjes van de Mummies,

Judith, Jane, Jamilla, Merel, Malissa, Hester, Nathalie, Sophie, César en Ilona

 

Kampverslag dag 6 – King Barthur & the Braveknights

Bart, Kars, David, Stefan, Damian, Rick S, Levi en Thomas

Het volgende willen wij als groep nog even melden over het avond eten: Heel veel credits en alleen maar liefde voor de keuken! Waarom? Daarom! Gewoon omdat het kan.

Met een zeer goed gevulde buik zijn we dan toch voldaan naar het veld gegaan, want daar was er speciaal voor het 40 jarig jubileum een veld vol gezet met “De Bungierun”, “De Stormbaan”, “Get Him off”, Sumoworstellen en het fantastisch “Bubble Voetbal”. Het was een vrije avond en iedereen kon gaan en staan waar die wilde. Wij zelf vonden het een speeltuin voor jong en oud. Wat al 40 jaar onderdeel van de kampformule is!

Omdat het donkerde werd moesten we helaas alweer stoppen met alle leuk activiteiten, maar kamp is kamp niet als er geen spontane en knallende disco gehouden wordt. En je voelt het al aankomen, die was er zeker! De beats en dansjes vlogen je om de oren! Maar zoals elke avond moet er ook geslapen worden, gelukkig is dat na zo een lange en super gave dag geen enkel probleem!

Don’t worry be happy

Wakker worden met muziek: check! En dan wel met een heerlijk nummer van Bob Marley! Dat kan maar één ding betekenen: De Hippies! Chillen, Liefde, Peace en Zen! Voor het ontbijt hebben we een korte sessie Zen gedaan, even helemaal één met jezelf! Daarna hebben we heerlijk gepicknickt op kussens in het dagverblijf.

Na het ontbijt was het tijd om de leiding tot een echt hippie te verven, ja inderdaad bodypainten maar! Altijd leuk om te doen! Daarna gelijk door naar het veld voor leuke en korte spelletjes. Treehugging, dansen en zingen! Na de lunch werd er het laatste spel van de week gespeeld. Lekker rennen voor de laatste punten! Het eindspel stond in het teken het redden van het hippiedorp. Want de burgemeester wilde er kantoorpanden laten bouwen. Groepen 1 t/m 4 moesten zoveel mogelijk geld bij elkaar spelen om de burgemeester om te kopen. En de groepen 5 t/m 8 moesten zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om te laten zien dat niemand wil dat het hippiedorp  veranderd in een kantoorpanden terrein.

De temperatuur was ondertussen op zijn hoogte punt gekomen, dus tijd voor verkoeling. En je voelt hem al weer aan komen: WATERGEVECHT!!! HEUJ! Maar er werd ook gevoetbald, gechilld en muziek geluisterd. In één woord: Genieten!

Maar het genieten werd nog even aangedikt met een rijdende patatkraam! Patat, snacks en komkommer met aromat! Maar zoals elke avond is het eten geen doorsnee maaltijd. Maarrr… een maaltijd met altijd iets speciaals of extra’s. De keuze was reuze bij de patatkraam: Patat met diverse sauzen zoals, mayo, ketchup, curry, uitjes en “JOPPIESAUS”. Ook snacks waren er in overvloed: Frikandellen, kroketten, kaassoufflés en kipcorns. Keuken we zijn trots op jullie, alleen maar liefde!

Written by: King Barthur and The Brave Knights!

 

De avond begon met de professor die bezig was om de klok die was doorgedraaid te repareren. Uiteindelijk lukte dit en waren we weer terug in het jaar 2013. Omdat de prof al zijn avonturen nog even met ons door wilde nemen speelden we Ranking het Kamp. Verschillende vragen kwamen naar voren over allerlei onderwerpen. Tussendoor werden er nog een paar showacts laten zien en aan het eind kon de professor de groepen ranken. De winnaar van het kamp was geworden:……………..De Power Paffs met 79 punten!! Na veel gejuich en geschreeuw was het tijd om afscheid te nemen.

We willen iedereen bedanken voor de afgelopen week en kijken er zeer naar uit om jullie volgend jaar allemaal terug te zien. Tot ziens en hopelijk ook tot op de kampreunie!