Kamp 2010

Kampverslag Zomerkamp 2010

Ook dit jaar zijn we weer  op zomerkamp geweest. Met 57 kinderen, 6 Leiding, 9 JBers en 3 Keuken was de bus aardig vol ! De ouders werden uitgezwaaid en het feest kon beginnen.

Zaterdag 31 Juli 2010
Alle kinderen hadden veel zin om op kamp te gaan en we waren binnen 2 uur bij Ferme de Jean aangekomen. We stapten de bus uit en konden meteen aan een spel beginnen!Het was een spel waarbij je attributen kon krijgen om later je mascotte en yell mee te maken. Daarnaast moesten we ook onze leiding en JB bij mekaar zoeken.
Na het spel gingen alle groepen met de gevonden attributen aan de slag om de groepsnaam mascotte en yell te maken, deze moesten we later aan de keuken presenteren. (natuurlijk wonnen wij met al onze creativiteit met als groepsnaam ROCK IT!)
Die avond hebben we lekker knakworstjes met soep gegeten. Maar opeens na het eten kwam jeroen met het merkwaardige verhaal dat de iPod die daniel in de middag had gevonden opeens levens groot was geworden! De iPod was helemaal leeg dus die moesten we gaan vullen bij het volgende spel het memorie spel. Dit was een ren je rot spel om zoveel mogelijk paren te vinden.
Toen we uit het bos kwamen was de iPod helemaal gevuld met liedjes die wij tijdens het spel hadden verzameld, en dat was natuurlijk de start van de disco waar we hebben staan swingen op de muziek van de Megamuziekweek Partymix tot in de late uurtjes!

Zondag 1 Augustus 2010
Zondagochtend werden we gewekt met vrolijke opsta muziek. Na ons eerste ontbijt van de week kwam Bart vertellen dat hij wel nieuwsgierig was van wat er nog meer op de iPod stond. Hoofdleider Fiona zetten de iPod aan en kwam er door een filmpje achter dat er nieuwe bands gezocht werden voor het programma kamp factor!
8 personages zijn met de groep de hele dag bezig geweest om de bands klaar te stomen voor een doorbraak en een wereldtournee. Tijdens de spellen kregen ze onder andere hulp van een fotograaf, choreograaf, visagiste, een journalist en nog veel meer.
Elke groep had ook hun eigen lead zanger na een dag vol leuke spellen om de band klaar te stomen werd de middag afgesloten met een lekkere zwempartij in de vijver  en een heerlijk bord nasi! Na het eten konden de liveshows beginnen. Alle groepen hadden hun eigen single met dansje en daa moesten natuurlijk stemmen voor gehaald worden. Dit kon je doen door middel van een aantal kansspelletjes. De groep met de meeste stemmen won.

Kampgroetjes van de ROCK IT’S, Chayenne, Ellen, Hester, Loise, Lianne, Jessica, Danielle, Isa, merel, Judith, Malissa, Linda en Sabrina!Maandag 2 augustus 2010
We mochten vandaag lekker uitslapen.  We werden pas om 9 uur wakker gemaakt met liedjes van Michael Jackson. We konden alles op ons gemakkie doen en gingen rustig ontbijten. Na het ontbijt werden we voorgesteld aan de vrienden en familie van Michael Jackson. Daarna gingen we kaarten maken zodat het thuisfront ook nog wat van ons hoort.  Iedereen ging zijn eigen gang nadat de kaarten klaar waren. Uiteindelijk werden we alweer geroepen voor de lunch. Helaas gaat de tijd op kamp veel te snel.
Na de lunch kwam Leo look a like (een grote fan van Michael) ons slecht nieuws brengen. Hij vertelde dat Michael was overleden. Dit nieuws liet hij ook zien op de mega-Ipod. We vertrokken naar het bos om te kijken of we daar wat konden vinden over de doodsoorzaak van Michael.  In het bos speelden we een soort van levend Cluedo om erachter te komen wie Mister Jackson had vermoord. We moesten heen en weer rennen en kaartjes met elkaar ruilen. Op deze kaartjes stonden plaatsen, moordwapens en kledingstukken. Al snel waren wij er achter dat hij op de wc is vermoord door iemand met een tattoo en het moordwapen was gif.
Daarna konden we lekker terug naar het kamphuis waar we lekker konden sjillen! Een beetje voetballen en kletsen hier en daar, erg leuk allemaal. Na uit gesjilld te zijn gingen we eten. Deze avond waren het boontjes, doperwten, peentjes met arepollen en hamburgers. Na het eten kwam de polizei ons ondervragen wie onze verdachte was. Natuurlijk hadden wij de goede dader ontmaskerd: Joseph Jackson.

Peace ReggaeLonaz

Maandagavond hebben we na het dagelijkse corvee een muziekquiz gedaan. Dit was een pittige quiz, waarin we niet alleen de artiesten met een bepaald nummer moesten raden, maar we moesten ook heel wat achtergrondinformatie weten van de zangers en dergelijke. Onze vragen waren erg moeilijk dus een hoge eindplaats zat er niet in bij dit spel. De avond werd vervolgd met een dropping voor alle leden van de groepen 6, 5 en een deel van 4. Spijtig was dat we dit jaar niet op de shoarma route gedropt werden, in tegenstelling zelfs hebben we eerst 2 uur door een bos geslenterd waarvan 1.5 uur een rondje was, en daarna hebben we nog tot half 5 door boerenland gelopen. Toen kwamen we er achter dat we op een stukje van de route van vorig jaar liepen en dachten we gelijk aan shoarma maar het was al te laat op de maandagavond voor de meeste shoarmazaken om open te zijn dachten we dus zijn we naar het kamphuis gelopen en kwamen we na 4.5 uur eindelijk thuis.

Dinsdag 3 augustus 2010
De volgende ochtend konden we lekker uitslapen tot een uurtje of 10 dat was fijn. Nog fijner was toen we wakker werden met allemaal gabber muziek. Op de mega-iPod keken we naar de nieuwe versie van de clip van supergabber. De gabbers kwamen binnen en zeiden dat we onze traingspakken aan moesten doen en een kale kop moesten maken. Vervolgens hebben Ramon en John hun hoofden gemillimeterd  boven de prullenbak waarbij Ramon, John zijn mat per ongeluk liet staan. Alle andere kampkinderen kregen een latex huidskleurige kale kop en de vrouwelijke kampgangers kregen een paardenstaart met gel. Vervolgens gingen we in 2 groepen naar het zwembad fietsen met allemaal gabber muziek waardoor iedereen ons nogal raar aankeek. Toen zijn we met ze allen bij het zwembad in het gras neergeploft om daar lekker verder te hakken en ook een beetje te zwemmen en springen van de duikplank. Op de terugweg zat iedereen lekker in ze gabbervel dus keken de mensen ons nog gekker aan. Eenmaal thuisgekomen stonden er
pannenkoeken voor ons klaar. Dat was chill.

El Sambabanditos

Het was nog steeds gabberdag. Bij het kamphuis gingen we allemaal kleine spelletjes spelen zoals het proeven van verschillende hapjes. De augurk was niet zo lekker en het zout in je mond smaakte ook wel raar. Ook moesten we springtouwen en rekenen tegelijkertijd.  Dit was soms best moeilijk omdat we al lang niet meer op school zijn geweest en dan raken we het een beetje kwijt.
Deze spelletjes deden we zodat we zoveel mogelijk pilletjes konden maken voor het  gabberfeest ’s avonds. Voordat het feest kon beginnen moesten we eerst in het bos onze moeders voorbij rennen  die ons wilde tegenhouden omdat ze niet zo blij waren met de gesmokkelde gabberpillen. Dit waren hele speciale pillen in alle soorten kleuren met een M erop.

Woensdag 4 augustus 2010
Vandaag moesten we heel vroeg opstaan. Het was namelijk Leidingdag. Dan is het allemaal anders, want dan zit je met andere kinderen in de groep.
Ook verzint op deze dag de leiding de spelletjes en moet het jb met de groepjes mee spelen.

Het begon heel raar want er waren zes figuren uit bekende kampliedjes en die waren erg wit, verdrietig en sloom omdat ze afgelopen jaren vergeten zijn en niet zo vaak meer werden gezongen.
Door middel van spelletjes moesten wij deze figuren weer proberen vrolijk te maken. Door heel de dag kampliedjes te verzamelen en te zingen kregen de figuren langzamerhand hun kleur terug. De koningin van Siam die huppelde al  vrolijk rond bij het avondeten.
Tijdens de spelletjes moesten we alleen wel opletten voor de gevaarlijke Nederlandse Amerikaan die ons de liedjes probeerde af te pakken. 

Vanavond zullen we gaan zien wie er vandaag de meeste liedjes bij elkaar heeft verzameld en wie zich dus winnaar van leidingdag 2010 mag noemen.

Groetjes van de Pipipiano’s
Rick, Dionne, Yasmin, Jasmijn, Noa, Dennis, Pepijn, Michelle, Elaine, Monique, Ric en Kars

Het is nog steeds  leidingdag en alle kampfiguren zijn weer helemaal fit. De oma is weer helemaal modern, de tante uit Marokko heeft haar mooie kleren weer aan, de Nederlandse Amerikaan heeft zijn gestreepte sokken aan, de dronken zeeman heeft zijn fles weer gevonden, de koningin van Siam voelde zich weer koningin en Keesie kan weer naar de groentewinkel.
Tijdens het avondspel moesten de kinderen proberen om zoveel mogelijk populariteitspunten te verdienen voor de sterren. Zo moesten de JB-ers verkleed als de sterren, moesten we de sterren goed verzorgen en kregen we moeilijke vragen over verschillende kampliedjes. Gelukkig zijn alle kampfiguren weer helemaal tot leven gekomen tijdens de leidingdag en zijn alle liedjes weer helemaal opgefrist. De vergeten kampliedjes zijn niet meer vergeten!

Donderdag 5 Augustus 2010
Sta op sta op! We zijn vandaag in Volendam! Alle sterren zijn aanwezig. Zo zijn Jan en Monique Smit lekker aan het zingen, zijn Nick en Simon gitaar aan het spelen en ook Sieneke is aanwezig. He, maar wie zijn daar? Frans Duits en Frans bauwer! Die horen helemaal niet in Volendam thuis. Na een kort verhaal wordt duidelijk dat Frans en Frans een botsing hebben gehad en dat ze geen geld hebben om hun auto te maken. Ze moeten dus in Volendam blijven. Ze willen graag kennis maken met de Oudhollandse Volendamse gewoontes. Op het veld hebben we dus haring gehapt, we hebben kaas gereden, de klompen race gedaan en zo nog een aantal echte Volendamse spelletjes.
’s Middags bleek dat Frans en Frans toch nog weg wilden uit Volendam, omdat ze die avond nog op moesten treden. Ze hadden alleen nog steeds geen geld  om hun auto te laten maken. In de stad hebben we dus daarom allemaal spullen verzameld voor Frans en Frans. We zijn naar allemaal winkels geweest en hebben overal spullen gekregen en geruild. Aan het eind hadden we een hele tas vol met spullen. Frans en Frans hadden alleen niets aan die spullen, want ze wilden graag geld. We zijn de spullen dus gaan verkopen in de stad en hebben daarbij nog een aantal mooie optredens gegeven. Aan het eind hadden we een heleboel geld binnen gehaald voor Frans en Frans. Gelukkig hadden ze het geld niet meer nodig en hebben we er lekkere ijsjes van gekocht. Het was een hele leuke dag!

Groetjes van de ri ra ruige rockers!Op donderdag avond na het eten mochten we oefenen voor de bonte avond.Ondertussen was de leiding en het JB begonnen met de voorbereiding van de Spooktocht.De spooktocht was achteraf minder eng dan verwacht ,vonden wij. Er waren echter wel kinderen die heel erg schrokken van de verschillende spoken. Er zaten verschillende posten in het bos. Deze waren allemaal verkleed in het muziekgenre Gothic. Ze probeerde ons op verschillende manieren te laten schrikken.  Zo lag er iemand in een grafkist, werden er waterballonnen gegooid, slingerde er een pop over het bospad en natuurlijk door het heel hard roepen van “BOE”.
Kampverslag vrijdag 6 augustus 2010
Op donderdag avond na het eten mochten we oefenen voor de bonte avond.Ondertussen was de leiding en het JB begonnen met de voorbereiding van de Spooktocht.De spooktocht was achteraf minder eng dan verwacht vonden wij. Er waren echter wel kinderen die heel erg schrokken van de verschillende spoken. Er zaten verschillende posten in het bos. Deze waren allemaal verkleed in het muziekgenre Gothic. Ze probeerde ons op verschillende manieren te laten schrikken.  Zo lag er iemand in een grafkist, werden er waterballonnen gegooid, slingerde er een pop over het bospad en natuurlijk door het heel hard roepen van “BOE”.
Vrijdag 6 Augustus 2010De volgende ochtend zijn we na het ontbijt een fietsspeurtocht gaan maken. Deze tocht stond in het muziek genre Hip-Hop met als thema “Pimp my bike”.  Zo moesten we bij de 1e post onze fiets versieren met ballonnen en slingers. Bij de 2e post moesten we omstanders vragen om met ons in hip-hop stijl de polonaise te lopen. Later moesten de kinderen “pleisters” plakken bij de leiding. De bekende sterren hebben deze vaak op hun wang of boven hun oog. De leiding kreeg ze echter op de blote benen en armen geplakt. Het er aftrekken was daarna extra leuk. Voor dat we bij de laatste post aankwamen waren we helaas verkeerd gereden. We hebben hierdoor een mooie bosrit gemaakt.
Na de lunch, welke gehouden werd in een lopenbuffet vorm gingen we met zijn alleen voor het laatst naar het bos. In het bos werd het 1 na laatste spel van de week gespeeld. Het doel van het spel was om zoveel mogelijk singles te kopen om er een grote verzamel cd van te maken, “the greatest hits”Tijdens het spel moesten we kleine spelletjes spelen om geld te verdienen. Met dit geld konden we dan de liedjes kopen of downloaden.
De week werd afgesloten met de welbekende bonte avond. Op deze avond konden de groepen hun laatste punten verdienen. Er werd per groep een optreden gegeven. Deze werd bekeken door een hele strenge jury. Na het optreden van de groepen, mocht ieder voor zich zijn of haar optreden doen.Ook hier zijn weer hele leuke stukjes naar voren gekomen. Uiteindelijk hebben we het allerlaatste nummer aan gezet op de iPod, We are the Champions. De titel stond al in beeld maar de artiest nog niet. En toen op het hoogte punt van het lied kwam daar te staan EL SAMBABANDITOS !!! De winnaars van het kamp 2010 ! Na de overwinning was er de gelegenheid om afscheid te nemen van elkaar. De volgende ochtend werd er op geruimd en konden we weer vertrekken naar huis.
We hebben allemaal een hele leuke en gezellige week achter de rug. En wij kijken nu al uit naar volgend jaar.
Groetjes van de Gossie’s Gospelaarsleiding: GJJB: Chris en Jeroenkinderen: Demi, Isabel,Griselda, Thomas, Tobias, David, Stefan, Yannick, Jochem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top