Kampblog 1 2019

Zaterdag 17 Augustus 2019

Heeeeejjjj! Het is weer zover! Koffertjes opgepompt en fietsbanden ingepakt. We gaan weer op kamp!!!

11:45 bij de bus verzamelen. Fietsen in de vrachtwagen en koffers in de bus en gaan met die banaan! Wacht even… De bus wil niet starten. Gelukkig is daar Harry Hamer die de boel wel eventjes fixt.

Met een voorspoedige, maar regenachtige reis zijn we bij het kamphuis aangekomen. Een mooi gebouw met ruime eetzaal en een extra binnenspeelzaal met tafeltennistafels en tafelvoetbal. Ideaal voor het regenachtige weer zoals vandaag.

Na het kennismakingsspel, waarin we hebben ontdekt in welk groepje we zitten en waarin we materialen hebben verzameld voor die vreemde machine in de eetzaal, konden we de bedden opmaken. Ruimte zat en bedden genoeg dus iedereen kon een lekker plekje vinden en niemand hoefde op de grond.

Toen we de soep en knakworstjes op hadden, begonnen we aan onze groepsnamen en supercapes.
Dit zijn de groepsnamen:

        • De Magic Minis
        • De Roze Weters
        • Zoef Zoeff
        • Future Flies
        • Wanka’s
        • The Tele-talkers. (a.k.a. Triple T’s)

De machine werkt ondertussen nog niet helemaal naar behoren. De batterijen zijn leeg dus die moeten even opladen. En wij trouwens ook! Welterusten!


Zondag 18 Augustus 2019

Woooooowww. De wekker gaat vroeg zeg, het is zelfs nog donker… De machine is helemaal opgeladen. En we zijn, nieuwsgierig en fit als maar zijn kan, meteen gaan kijken.
Er wordt aan de hendel getrokken. Dit zorgt voor wat vreemde geluiden en er komt wat rook vrij. Als dat maar goed gaat….

Opeens komt er een heuse super familie naar buiten stormen. Wat is dit jôh? Ze hebben ruzie. “11 is echt wel oud genoeg ”, horen we iemand roepen.
Al snel wordt duidelijk dat de kinderen van de familie hun superkrachten willen gaan gebruiken, maar dat de ouders het hier nog niet helemaal mee eens zijn. Volgens hen zijn de superkids daar nog helemaal niet klaar voor.

We moeten spellen spelen op het veld om te laten zien dat de superkids er wel klaar voor zijn. Er wordt gewerkt aan de samenwerking, communicatie en snelheid.
In de middag deden we hele leuke spelletjes en konden we vrij rondlopen. Het was de bedoeling dat we iedere kracht uitvoerden. Dan konden we extra punten verdienen. Er is gerend, gesprongen, gevlogen, gedoken, gevallen, opgestaan en weer doorgegaan.

Avondeten! Heerlijke wraps met chili con carne. Keuken is grandioos bezig geweest.

Na het eerste grande corvee, tijd voor het avond spel: in de omgeving onze geoefende krachten toepassen door middel van een bucketlist. Binnen anderhalf uur op de gewenste locatie, en daarbij zoveel mogelijk opdrachten filmen en versturen naar het nummer van 1 van de superkids. Pies of Keek!

Eind locatie is het privé bos van de kampeerboerderij. Het begint al een beetje te schemeren, we worden groep voor groep terug naar het kamphuis gestuurd voor een speciale missie voor de superfamilie. Blijkt uiteindelijk dat er allerlei gekke wezens rondliepen in het kamphuis en stiekem ook nog wel best wel eng!!!! Gelukkig hebben we na de ietwat duistere tocht alle wezens weten te verjagen en konden we weer met een gerust hartje gaan slapen. “Jullie zijn kanjers”, aldus de superfamilie.


Maandag 19 augustus 2019

Jeeeetje alweer zo vroeg opgesta…. Of is het laat naar bed? We weten het niet meer hoor alles is andersom vandaag. Andersomman heeft zijn krachten niet meer onder controle… Kampvuur, disco, dan avondeten??? Jeetje wat verwarrend zeg! De fietsen staan ondersteboven en de tafels en borden ook!!!?

We moesten snel naar het bos voor het eerste bosspel van de week om omkeerstenen te verzamelen (Of is het nu het laatste bosspel???), zodat Andersomman weer een beetje naar behoren super kan zijn. Het ging er behoorlijk fanatiek aan toe!!!

We hebben aardig trek gekregen! Lekker aan de lunch. Wat is dit nou weer?! Boerenkool stamppot? Blijkt dat Andersomman tussen de middag altijd warm eet! Nou prima, dan doen wij dat toch ook!!!

In de middag op de fiets naar Gemert. Er moet een code worden verzameld zodat Andersomman een drankje kan maken om alles weer onder controle te krijgen. We spelen allerlei spellen andersom. Stoelendans waarbij je moet lopen als het stil is en zitten als de muziek start. Wie ben ik? En ja is nee en nee is ja. Achteruit een parcours rennen en als laatste ook nog is het spelletje hoger lager, en natuurlijk, je raad het al: lager wordt hoger en andersom… Superleuk maar wel heel erg lastig!

Op de fiets terug naar het kamphuis. Even lekker chillen en dan aan het ontbijt!!

Gelukkig heeft Andersomman het drankje tijdens de lunch ingenomen en is voor het ontbijt alles weer normaal! Dus corvee volgens de normale regeling; Let’s Go!

Na het corvee regent het pijpestelen. Geen paniek mensen, het wordt straks alweer droog. Snel het kampwinkeltje plunderen en dan gaan tafeltennissen. AAN TAFELLLL!!!

 

 

Top