Kampblog 2 2019

Dinsdag 20 augustus 2019

Eindelijk een klein beetje uitgeslapen vanochtend! Daar waren we wel aan toe zeg. Wakker gemaakt met kerstmuziek.

Deze dag stond in het kader van Dalton Dallie en SchaduwSnelle KoeJongen.
Van Dalton Dallie moesten we in de ochtend zoveel mogelijk zaken beroven en op die manier goud verdienen. De kleine goudklompjes konden we weer omruilen voor grotere goudklompjes maar dat koste wel kostbare tijd. Hmm, wat is wijsheid…?

In de middag weer op het fietsie! Deze keer naar Boekel. Leuk! Niemand die nu mee gaat op kamp kan zich herinneren dat we ooit naar twee verschillende stadjes zijn geweest.
In Boekel moesten we erachter komen wie nou eigenlijk de echte Dalton Dallie was. Want iedereen had natuurlijk een gestreept shirt aan en zag eruit als een boefje. Dus we moesten weer goud gaan verdienen zodat we daarmee hints konden kopen. En door die hints konden we de figuren van het internet spel wegstrepen. Zo bleef er uiteindelijk maar 1 Dalton Dallie over.

’s Avonds lekkere kipkerrie. Keuken wederom puik werk!!!

Daarna moesten we toch echt het goud van Dalton Dallie naar het bos smokkelen. De grote goudklompen van het ochtendspel moesten we tactisch inzetten zodat die veilig naar Mexico konden worden gebracht. Het ging langzaamaan schemeren. Hierdoor konden we de douane niet zo goed meer zien. Als je door hen werd opgepakt moest je het goud inleveren en kon je weer terug….

Al met al weer een geweldige dag!!! Vergeet de instagrampagina niet te volgen!!!! @superhelden2019.


Woensdag 21 augustus 2019, Leidingdag

 

Alles veilig in Gemert. Geen bijzonderheden zo lijkt het. Maar wat is dat daar toch? Zo’n machien? Dat hebben we toch nog nooit eerder gezien?

De Giganten van Maassluis hebben dit district gekregen om te bewaken. Maar er staat opeens een bijzondere machine. Met zo’n pijp en van die letters. De giganten dachten dat de machine voor hen bedoeld was omdat er precies dezelfde letters op staan als de initialen van de groep. Ze gaan er doorheen….

Dat hadden ze beter niet kunnen doen… Doordat ze door die machine zijn gegaan, zijn ze alles vergeten wie of wat zij ooit waren. We moeten op zoek naar welke krachten, angsten en wapens hoorden bij de elk van Giganten. Door alle kaartjes uit te wisselen en af te strepen bleven er uiteindelijk 6 dingen over per categorie.

Daarna moesten de groepen goed gaan nadenken. Wat hadden de Giganten in de ochtend ook alweer aan? Wat hebben de Giganten gezegd? Welk wapen hadden ze bij zich? De groepen moesten bij ieder Gigant de juiste kleur masker, het goede wapen, de bijbehorende angst, de naam en de superkracht leggen. Dit was dus te herleiden. Elimineren en deduceren (alhoewel de meesten die woorden misschien nog nooit gehoord hebben). Maar ze moesten ook tijdens dit spel goed opletten wat de Giganten deden… Opeens wisselde iemand de bekers om, zodat ze symmetrisch stonden. Die had bijvoorbeeld last van assymetriefobie. En zo zat er ook iemand helemaal rechts omdat hij bang was voor dingen aan zijn linkerhand. Hij had namelijk sinistrofobie. (Sinister is Latijns voor links). De persoon die onzichtbaarheid had als superkracht, had een vliegenmepper als wapen want die was bijvoorbeeld niet in het stukje te zien. Superleuk spel vonden we.

Toen was het middag. De Giganten van Maassluis waren weer zoals ze waren, alleen moesten ze toch nog een beetje oefenen met hun wapen en kracht. En ze moesten ook hun angst gaan overwinnen. Dus allerlei toepasselijke spelletjes gespeeld in en om het kamphuis. Wat duidelijk werd, is dat haast niemand goed weet hoe een blaaspijp werkt…. Bijzonder!

Uiteindelijk moesten de leiding van de supergroepen nog 1 goed voorbeeld geven in een epische strijd. Eerst schieten met een waterpistool, toen met de blaaspijp en vervolgens door naar de dartpijltjes. Als laatste nog even door het water om de angst hydrofobie te overwinnen en door naar de eindstreep. Ook moest de machine even worden gemaakt want die was stuk gegaan.

Ondertussen zijn er even twee bestuursleden aangeschoven. Even koekeloeren of het allemaal goed verloopt. We gaan avondeten. Dit keer spaghetti! En alweer is het de keuken die dit smakelijk eten heeft geleverd.  Overigens ben ik ook erg trots op de gehele nieuwe setting van het kaderteam. Het is supergezellig en heel erg leuk. Iedereen levert goed werk. Onwijze complimenten!!!.

WAT is dat nou weer? Opeens is 1 van de Giganten van Maassluis super boos op de Heldengroep. Hij heeft ze met zijn Meesterbrein om de tuin geleid. In plaats van dat de groepen in de middag materialen hadden verzameld voor de machien, hebben ze materialen verzameld voor een BOMB. Hij verteld dat hij dat heeft gedaan omdat hij zich achtergesteld voelde. Hij wilde niks meer met ons te maken hebben en de wereld veroveren.

‘s Avonds hebben we hulp gekregen van Ed Rosseforp. Een hele slimme man die ons wel kon helpen met het vinden van de juiste code voor de BOMB. Via het datacentrum konden we de juiste tekens verdienen met hints. Uiteindelijk was er vanaf het begin van de week ook al een verborgen teken in het kamphuis. Deze bevond zich tussen de deur bij de toiletten.

Door de hints goed te gebruiken en een gokje te wagen is het gelukt om in 1 keer de code te kraken!!! Gelukkig, alles weer veilig in Gemert en geen bijzonderheden. De Giganten van Maasluis bedanken de andere heldengroepen voor hun hulp. En 1 groep in het bijzonder: The Incredibles. Lizzy, Femke, Roos, Sterre, Wout, Krista, Vince en Nikki onder leiding van Merel en Chayenne: Supergefeliciteerd!

 

Top