Kampverslag 1

Zaterdag 15 augustus, Maassluis.

Het weer was Zonnig, net iets te warm. Na amper geslapen te hebben van de zenuwen was het eindelijk zover, het kamp- na een wat onzekere periode- kon dan toch gaan beginnen. Bij de bus stonden een aantal posten, de eerste post was de koffers inleveren vervolgens werd er een gezondheidsverklaring afgenomen, werd de temperatuur van de kinderen opgemeten en kregen ze mondkapje voor in de bus.

Alle kinderen kregen een plek en de buschauffeur startte de bus. Er werden wat traantjes gelaten bij het uitzwaaien van de ouders maar na het tweede couplet van het kamplied waren die alweer verdwenen.

We waren Maassluis haast nog niet eens uit en stuitte op het eerste obstakel, FILE… maar na ’n goeie 30 minuten konden we gelukkig weer doorrijden. In de bus werden diverse leuke dingen gedaan zoals een dierenketting die gedurende de volledige reis stand heeft gehouden, gezongen, spelletjes gedaan en achterin werd een enge fissa gezet. Anderhalf uur ging voorbij en opeens waren we er, het mooie Eersel.

De tassen werden uitgeladen, de kamers verdeeld en vervolgens kon de introductie beginnen. Alle regels werden doorgenomen en vervolgens kon het eerste spel beginnen: Het Kennismakingsspel! Het was een chaotisch spektakel waarin alle kinderen een kaartje kregen met een naam en diegene vervolgens moest tikken. Het spel was klaar en de bel werd geluid, “Het eten staat klaar!”. Traditiegetrouw eten we de eerste dag altijd soep met knakworst.

Na het heerlijke maal kon de introductie beginnen, we waren aangekomen in het Koninkrijk van Siam. Maar wie waren er allemaal te gast hier? We kregen de opdracht om onze groepjes te voorzien van Een naam (land van afkomst), een vlag, een specialiteit en daarnaast moesten zij een aantal regels in het lied: ‘De koning van Siam’ bedenken.

Een van de lakeien kwam binnen met de boodschap: “De koning is gereed!”. Er werd gevraagd om groep voor groep het paleis binnen te treden. Eenmaal aangekomen konden wij de Koning van Siam verwelkomen met een mooi lied, je raad het al: ‘De Koning van Siam’.

Uit volle borst werd gezongen en de koning kwam binnen. Een voor een mochten de groepen zich voorstellen. En daarna? Een groot feest! We zijn natuurlijk niet voor niets in het paleis van Siam!

Na een flinke disco werden de eerste groepen naar bed gestuurd voor de eerste nacht op kamp…ROUSEN!! Na een hele… lange… nacht… werden de kinderen natuurlijk gewoon om 8 uur (kamp tijd) 7 uur normale tijd gewekt voor het ontbijt en het eerste spel!

De fluit ging en moesten ons verzamelen in het paleis, PANIEK! Er was op de kroon van Koning Siam gepoept, we moeten erachter komen wie dit gedaan heeft… Een onderzoek werd gestart in het bos waarbij wij door middel van diverse spellen onderzoek deden naar bijvoorbeeld de structuur van de poep, hoe lang het geduurd zou kunnen hebben om zo’n bolus naar buiten te werken en vingerafdrukken zoeken.

Teruggekomen bij het kamphuis stond de lunch voor ons klaar, na zo’n actieve ochtend gaat er wel wat in! De lunch werd opgevolgd door wat vrije tijd waarin iedereen kon uitbuiken… Maar niet voor lang, het middagspel stond alweer klaar! Na in de ochtend alle onderzoeken gedaan te hebben werden nu alle resultaten verwerkt. De politie had nu wat vrije tijd die zij invulden met een aantal spellen zoals trefbal, pionvoetbal en water-pong.

 

Top