Kampverslag 2

Zondag 16 augustus, Eersel.

Het was een warme middag en na het tweede spel van vandaag konden we lekker wat voor onszelf doen. De keukenprinsen hadden voor ons een heerlijke pasta gemaakt, deze koolhydraten hadden we wel nodig voor het avondspel wat ons te wachten stond.

We gingen onderzoek doen naar wie de mogelijke dader(s) is/zijn. Door bij de verschillende figuren gerichte vragen te stellen, vingerafdrukken af te nemen en poepmonsters te verzamelen konden we erachter komen dat er uiteindelijk 4 hoofdverdachten zijn. Dit konden we niet allemaal zelf oplossen, er was namelijk een super supergeheim agent die ons hielp bij het onderzoek. Ook zijn we erachter gekomen dat er een spion aanwezig was bij het feest van zaterdagavond. Hij rapporteerde verschillende bijzonderheden en gebeurtenissen aan het naastgelegen rijk Mais. De twee koninkrijken strijden al jaren tegen elkaar om stukken land.

‘s Avonds laat werden we weer bij elkaar geroepen om naar het verbannen land te gaan.

De groepen kregen een zaklamp in hun handen gedrukt en werden verzocht om in het bos de verdwaalde stadsbewoners van Siam op te gaan sporen. Dit ging niet zonder slag of stoot want in het verbannen land dwaalde zeer angstaanjagende wezens. Gelukkig heeft iedereen het gered en zijn we weer veilig in ons bedje in Siam aangekomen.


 

Maandag 17 augustus, Eersel.

Nadat we om 7:45 werden wakker gemaakt gingen we naar de ontbijtzaal, daar was Cowboy Billy Boem. Hij was ons erg dankbaar voor onze hulp de afgelopen avond en had een uitgebreid overzicht van de mogelijke verdachten gemaakt… Een van deze verdachten was  Kleine Katootje. Zij was in de ochtend afgezet door haar ouders in de koninklijke crèche.

Het schijnt dat daar nogal wordt geroddeld…

Dat laatste hebben we geweten zeg. Sjongejonge wat een verhalen gaan daar in de ronde. Zo kan Timmy niet fluiten en kan Katootje niet goed lezen. Sammy kan geen veters strikken en Babs is heel erg eigenwijs…

In het middagspel moesten we een zo sterk mogelijk rekruten leger bouwen en upgraden. Door middel van het upgraden van de muren, konden wij onze rekruten goed beschermen tegen de kogels van de andere kleuters. Bij dit spel kwam ook een dosis tactiek kijken. Zo was het niet alleen het sterkste legoleger aanvallen, maar sommige landen hielden zelfs rekening met het scorebord van de hele week!

‘s Avonds waren alle muren ingestort. Maar wij vragen ons eigenlijk af… kan Ruby met 10 vingers typen?????? Het antwoord op deze vraag wordt later deze week bekend gemaakt, dus stay tuned. Nu terug naar het spel, de muren zijn ingestort en dus is niemand meer veilig. Het gaat er zeer hard aan toe alle teams strijden voor de overwinning. Later deze dag vuistgevechten in de vorm van mini gamessss. Zo moesten we bijvoorbeeld racen, strijden, bloed, zweet en tranen voor een lepel. Here is how it went: Lara Hut stond al helemaal klaar op startblok 7, klaar om de strijd aan te gaan en te winnen……. Het startsignaal ging af en Hut rende naar de keuken. Op het eerst gezicht leek alles goed te gaan, maar toen een plottwist., TAM TAM TAM TAMMMM. (zie de volgende beelden voor je in slomotion) Lara Hut rende voor haar leven totdat BOEM een plotselinge schim vanuit de linkeronderhoek BAM haar raakte. Cdbschjgjxlakusubcncmkcdhsjndsnsdnm POW KABAM zomaar uit het zicht verdwenen, niets meer dan een wolk van stof. Toen de kudde, die over haar heen rende, haar tot een hoopje stof hadden gemaakt eindelijk uit het zicht was verdwenen zagen haar teamgenoten in de verte een teken van leven. Ze stond op klaar om verder te strijden toen ze plots vanuit de rechterbovenhoek PATS BOEM PAF tegen een andere kudde aan yeette. Het was over en uit met de pret, groepje 7 had een leven verloren, letterlijk en figuurlijk. (tot zover het slowmotion deel).

Uit de flashback van Katootje was die avond gebleken dat zij niet schuldig was. Zij werd daarom ook per direct van de verdachtenlijst afgehaald. De sheriff en de koning hebben zich nog even zitten beraadden bij de kachel (het kampvuur).

 

(zie instagram @kroonpoep2020 voor de foto’s en video’s)

 

Dinsdag 18 augustus, Eersel.

Vandaag werd iedereen vroeg wakker gemaakt. Dikkertje Dab stond namelijk al om 7.15 op de trap. De ochtend begon niet zo vrolijk, Dikkertje Dab viel neer. Hij werd meegenomen met de eerste hulp en moest ons helaas voor een tijdje verlaten. In de tussen tijd gingen wij opzoek naar een oplossing om Dikkertje Dab te helpen. We hebben hard geleerd om ons te verdiepen in de spijsvertering van het menselijke lichaam zodat we genoeg informatie konden verzamelen voor de operatie van Dikkertje Dab. Later die dag waren we getuigen bij de operatie die volledige omsloeg in een horrorscène. De operatie was te riskant dus hij werd gestaakt. Om Dikkertje Dab alsnog zo goed mogelijk te helpen ging iedereen opzoek naar de ingrediënten voor zijn laxeermiddel.

To be continued…..

 

Top