iKampverslag groep 2: maandagavond en dinsdag

Maandag avond

Na het eten werd er weer gefloten voor het avond programma. Toen iedereen verzameld was kwam de virusexpert binnen lopen in zijn beschermende pak en vertelde hij dat hij het virus, dat ze in de middag verslagen hadden, had gelokaliseerd in de app van Dungeons & Dragons. Hij vertelde dat hij, als de kinderen de bron van het virus wisten te bereiken, hij de code van het virus zo kon aanpassen dat ze het virus tegen Steve Jobs konden gebruiken. Maar om bij de bron van het virus te komen moesten ze Dungeons & Dragons uitspelen. De app werd geopend en de Dungeon master kwam binnen lopen en begon met het spel. Een voor een kregen de groepen een kwestie voorgelegd en andere groepen konden hulpmiddelen gebruiken om andere groepen te helpen om zo zelf ook punten te verdienen en gezamenlijk het spel uit te spelen en Virhiss te verslaan.

Vervolgens mochten we een frisse duik nemen in het meertje. Met als klapper op de vuurpijl een grote discodouche! Lekker dansen en zingen! Nog even een teken controle en toen gingen we uitgeteld naar bed. Maar niet voor groep 6, The Pine@apple’s! Die werden nog even een stukje verderop afgezet om zelf de weg terug te vinden! Dit verliep vrij soepel en er was zelfs tijd voor een broodje shoarma. Tot de groep zo’n 200 meter voor het kamphuis de verkeerde afslag nam en een rondje van ongeveer een uur extra heeft gelopen.

 

Dinsdag

De zon kwam al door de gordijnen, maar ook het altijd drukke en gezellige “wakker worden” liedje uit de speaker. Na het ontbijt vertelde Steve Jobs dat hij onze devices in het water ging gooien! Joepie naar het zwembad. Dit jaar een buitenzwembad, want het was moker goed weer! Er was een groot grasveld, een beachvolleybalveld, een speeltuin, trampolines, een springkussen, een groot zwembad met een glijbaan en 2 duikplanken. 1 van 1 meter hoog en 1 van 3 meter hoog! De salto’s vlogen door de lucht, zelfs hier en daar een dubbele salto, een tjoekahara, schroefsalto en natuurlijk de bommetjes.

Toen iedereen weer op het kamphuis was werden we weer toegesproken door Siri. Maar dit keer was het onverstaanbaar. Het was Chinees! En wat eten chinezen het liefst? Ja precies nasi met stokjes! Het was even lastig maar uiteindelijk met wat kroepoek hebben we onze borden helemaal leeggegeten!

Top