Laatste kampverslag 2020

Kampverslag groep 6

Donderdagavond 20 augustus

Het avondspel stond in het teken van de bewoners van de stad Zaltbommel. De stad was onder water gelopen vanwege een hevige storm. Wij moesten door middel van QR-codes en telefoongesprekken de bewoners en bedrijven, die nodig waren voor de schade, aan elkaar koppelen. Wij (groepje 6) hebben dit uiteraard subliem gedaan. De volle 7 punten waren voor ons.

Later die avond hebben we de prachtige film: The Lion King gekeken. Nadat we van de emoties bekomen waren, was het tijd om te gaan slapen. Helaas gold dat niet voor iedereen. Jb’er Jochem en zijn compagnon Tom hebben deze nacht een groot deel van het kamphuis wakker gehouden door middel van het onderkliederen van deze en gene. Wij zijn hun hier uiteraard erg dankbaar voor. Het was een genot.


Vrijdagochtend

We worden wakker en lopen met ons duffe hoofd naar de troonzaal. Daar wordt een professioneel toneelstuk opgevoerd tussen een zeppelinchauffeur en DE koning van Siam. Uit dit toneelstuk bleek dat wij de dag zouden spenderen aan het assisteren van de zeppelinchauffeur. Vervolgens liepen we de eetzaal in, waar tot onze grote verbazing niks meer stond! De hele zaal was leeg. Alle stoelen en tafels lagen verspreid over het hele veld buiten. Omdat het kneiter hard had geregend konden wij helaas dit meubilair niet meer gebruiken deze ochtend. Een alternatief was dus gewoon op de koude grond ons boterhammetje eten.

Vervolgens was het tijd voor het ochtendspel waar wij als team nogal grote moeite mee hadden. Dit mede door de onduidelijke uitleg en het onverstaanbare gebrabbel van de JB. Dit was echter wel de bedoeling van het spel, maar dat maakte het er voor ons niet beter op.

Door middel van vage opdrachten (luchtbed opblazen, codes kraken, kikkers lanceren en het proeven van de meest walgelijke producten) hebben wij ons niet van onze beste kant laten zien dit spel.

 

Middag

Na een appetijtelijke maaltijd in ons nu WEL gemeubileerde eetzaal, was het tijd voor het middagspel. Door gebrek een concentratie en collectief hersenvermogen hebben wij hier onze belangrijke punten laten liggen. Het spel bestond uit het uit je hoofd leren van het alfabet in gebarentaal. Deze gebaren moest je als je alle letters verzameld had goed voordoen voor de zeppelinchauffeur. Deze kwal was hier zo streng in dat je vaak meerdere malen een poging moest voordat je alle gebaren goed voordeed.

Nadat het zware gevoel in onze maag van een bittere nederlaag verwerkt was, was het tijd voor patatjes. De patatjes smaakten ons als groep nu toch minder lekker omdat we de kans op de overwinning steeds kleiner zien worden. Dit betekent helaas dat we groepje 7 moeten erkennen als ons meerdere. Dit drukt echter niet op de sfeer in de groep, die de hele week erg plausibel is geweest.

Aangezien dit het laatste kampverslag is, willen wij een bedankje doen naar: de keuken, het kader, de Jb, overige leiding, onze concurrenten en alle andere die dit formidabele kamp mogelijk hebben gemaakt. Dit was vast geen makkelijke klus in verband met Corona. Wij als groep 6 hopen dat we volgend jaar wederom zo’n fenomenale week kunnen beleven.

 

Vrijdagavond

Na de overheerlijke frietjes en snacks werd het tijd om ons weer klaar te maken voor het feest van de koning. De koning had mooie voorstellingen voor ons in petto, zo was er een zeer professionele datingshow, een zelfverzonnen rap, en kwamen we er achter dat de dames van groep 7 lang niet zo lief zijn als ze zich voordoen. Daarnaast klopte de bevindingen van de Superspion Ton Spion ook nog eens: de burgemeester van Zaltbommel om 22:45 de zaal, en de Zeppelin chauffeur ging om 22:55 op zoek naar het toilet. Uiteindelijk werd zijn pet gevonden bij de schommel. Hij kon het dus niet zijn geweest. Dus de burgemeester werd erbij geroepen aangezien hij als enige nog geen goed alibi had. De burgemeester was nogal gepikeerd en reageerde wat ongemakkelijk. Hij vroeg of ze niet gewoon naar de camera beelden konden gaan kijken… Hier had De Sheriff nog niet eerder aan gedacht en dus werd de tape van Zaterdag 15 augustus 23:00 opgezocht…

Tot onze grote verbazing zagen wij na een minuutje de Koning van Siam binnen komen. Zo dronken als dat hij was heeft hij zelf zijn behoefte gedaan op de kroon!!! De Koning voelde zich ontzettend schuldig dat hij deze hele heisa had veroorzaakt en wilde zijn kroon graag weggeven aan de groep die hem het beste had geholpen. De prins van Perzika en zijn Princessen!!!

Na de taart gingen zij weer terug naar het grote feest van de koning. Hier werd nog aardig lang doorgefuifd. Uiteindelijk was het toch tijd om af te sluiten en iedereen te bedanken voor deze geweldige week. Tranen vloeide rijkelijk en iedereen besefte weer dat ze deze week absoluut niet hadden willen missen en ongelofelijk van geluk konden spreken dat het kamp gewoon door heeft kunnen gaan.

Zoals een wijs man heeft gezegd: “Wat is nu een zomer zonder”?

 

Tot volgend jaar!

14-21 Augustus 2021

 

Top