Leden GV Maassluis leveren knappe prestaties in De Lier

Op zaterdag 29 oktober werden in de Lier de jaarlijkse individuele springwedstrijden gehouden. Ook Gv Maassluis deed hier weer aan mee met een aantal van haar leden.

Terwijl het buiten nog schemerde meldden de eerste leden zich bij hun leiding, klaar voor hun –voor velen- allereerste wedstrijd. Sacha Liedgens deed mee in de F-categorie en Lara Raslan, Julie Hamersma, Noor van Oers en Elysha Grauwmeyer kwamen uit in de categorie meisjes geboren 2002-2003 niveau E. In de andere baan werken Laura Boers, Tamar vd Berg, Kim van Geest, Marlene Smit, Marcella vd Weem en Emma Wattel hun wedstrijd af in de nog moeilijkere D-categorie. Al snel werd duidelijk dat de meiden hard geoefend hadden, want er worden hele mooie sprongen geturnd.

 

Aan deze eerste rondes deden heel veel meisjes mee, er was dus heel veel tegenstand voor onze meiden. Dit zorgde er ook voor dat het heel moeilijk werd om in het eindklassement hoog te eindigen. Kleine foutjes zorgen al voor een forse daling in het klassement. Toch deden de meiden het voortreffelijk: De meisjes in de E, waar 80 deelnemers waren, konden we allemaal terug vinden in de bovenste helft van het klassement. Julie was de beste van Gv Maassluis hier met een verdienstelijke 16e plaats. In de D, waar bijna 60 deelnemers waren lukte het Laura Boers zelfs om een bronzen medaille mee naar huis te mogen nemen. Zij werd knap 6e! Sacha Liedgens draaide een hele goede wedstrijd en mocht bij het F niveau zelfs het goud mee naar huis nemen! De tweede ronde waren de  oudere meiden aan de beurt. Jody de Groene en Demi v.d. Eijk kwamen uit in de D, alweer een grote categorie van 61 deelnemers. Beiden deden goed hun best en Demi werd 21e en Jody zelfs 12e. Onwijs goed als je kijkt naar het deelnemersaantal. Isabelle Wattel liet op het E niveau ook hele mooie sprongen zien aan de jury. Janina Jansink deed daar nog een schepje bovenop en veroverde de bronzen medaille in het F niveau. De dames Danielle van Oers en Kelly van Wanrooij turnden naar behoren in de D en kunnen tevreden zijn over hun eigen prestatie. Sanne v.d. Kraan deed mee in de allerhoogste en moeilijkste categorie van de dag: De senioren niveau C. Ze liet het prachtige en spectaculaire sprongen zien, wat door luid applaus en veel ‘oe’ en ‘ah’ door het publiek en de jury werd gerespecteerd. Sanne mocht dan ook verdiend het goud mee naar huis nemen.

Naast het toestelspringen deed de jonge wedstrijdgroep van Gv Maassluis ook mee aan het onderdeel airtumbling. Een dagje trainen in Hoek van Holland bleek niet alleen heel leuk, maar ook heel succesvol: Julie Hamersma scoorde een 8,1 op dit onderdeel en won goud. Sacha Liedgens had net 0,1 minder en kreeg het zilver omgehangen. En dat terwijl er maarliefst 39 deelnemers waren! Kim van Geest scoorde een niveau hoger zelfs een 8,7 en won het zilver. Jody de Groene liet in de tweede ronde zien wat ze kon op de tumbling en werd óók eerste. Al met al een hele goede dag voor Gv Maassluis, en behalve dat ook een hele leuke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top