Medailles bij GV Maassluis

GV Maassluis vertegenwoordigde afgelopen zaterdag met 22 deelnemers de derde turncompetitie van het seizoen. De totaalscore van twee wedstrijden bepaalt wie in aanmerking komt voor het eremetaal.

WEDSTRIJDGROEP

De deelneemsters Nienke, Marlene en Laura ย kwamen uit in de categorie jeugd 2 – niveau G. Ondanks de aanwezigheid van gezonde spanning hebben ze een knappe prestatie geleverd! De meisjes hebben extra gewerkt aan hun dans en uitstraling op de vloer en resulteerde in een toename van 1,6 tot 2,1 punten. Bij Marlene ging het mis bij haar tweede sprong, hierdoor kreeg ze een nul sprong. Dat was even zuur, want tegenwoordig telt het gemiddelde van twee sprongen. Na het optellen van de scores van de eerste en de tweede wedstrijd, eindigde Nienke op de 2e plek en ging met een zilveren medaille naar huis. Laura eindigde op de 4e plek en nam een bronzen medaille mee naar huis.2015-03-14 foto

SELECTIE

In de eerste ronde was Nikki aan de beurt. Om haar wedstrijdspanning te vergeten hebben we een potje gekaart tussen de verschillende onderdelen. Dat heeft supergoed gewerkt, want ze heeft een zilveren medaille behaald. Jara, Lilian en Lara schitterden in ronde 2 op alle toestellen. De balk oefening van Lara was adembenemend. Jara behaalde een zilveren medaille en Lara een bronzen medaille. Lilian greep met haar 4e plaats net naast het eremetaal. Lara en Lilian gaan zich voorbereiden op de finale van Zuid-Holland die volgende week zaterdag plaatsvind in Amsterdam. Sacha en Ruby draaiden vorige week een super wedstrijd en gingen daar weer voor. Het bracht wat nervositeit mee, waardoor de oefeningen iets onrustig verliepen, maar zeker niet slecht! De brug was erg netjes. Helaas gingen ze zonder medaille naar huis.ย De laatste ronde was voor Elysha. Vandaag geen zenuwen en turnde de sterren van de hemel en dat werd beloond met het goud.
JONGENS-HEREN

In de middag turnden de jongens. Zij hadden de vorige wedstrijd een goede basis gelegd om in deze wedstrijd voor de medailles te strijden. In de 1e ronde turnden de jongens in de voorgeschreven oefenstof. Super nette oefeningen met misschien hier en daar een klein foutje, maar daar tegenover werden er ook nieuwe elementen getoond. Jayden behaalde een derde plaats en behaalde een bronzen medaille in de categorie instap 11. Keano heeft zijn 1e plaats vastgehouden, goud voor hem! Vanwege een systeemfoutje tijdens de vorige wedstrijd stonden Simon en Wout toen niet op het podium. Het foutje is hersteld en Wout won het zilver en Simon het goud. In de categorie Pupil 9 was het groot feest voor GV Maassluis: Sven won brons, Joran zilver en Olaf goud, een compleet podium!

De laatste ronde was voor de heren met de keuze oefenstof. Dit is over het algemeen een wat lastigere wedstrijd, omdat de oefeningen zelf worden gemaakt. Ze hebben zichzelf weer verbeterd. Thomas werd in een hele lastige categorie derde en het is Stefan gelukt om in het hoogste niveau 1e te worden en haalde de gouden medaille op.

GV Maassluis kijkt terug op een succesvolle derde turncompetitie

Top