Moeizame NK finale turnen voor Daniel Weeke

In het afgelopen weekend van 4 en 5 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Heren Turnen plaats in Breda. Op 4 juni werd de meerkamp finale geturnd en op 5 juni de toestelfinales waar Daniel uit zou komen op paard voltige, brug en rekstok.

Om half 5 in de middag begon Daniel aan zijn warming-up. In een hele warme gymzaal keken familie vrienden mee en zelfs de jongens die Daniel zelf les geeft. Om 5 uur begon Daniel zijn meerkampfinale op het onderdeel Vloer. Dit onderdeel lukte in de vorige wedstrijden niet zo goed, maar vandaag kon Daniel met een 12,50 tevreden zijn. De onderdelen voltige, ringen en sprong gingen ook wel aardig, maar door de hoge spanning die

Daniel voor deze wedstrijd had maakte hij een aantal schoonheidsfoutjes. Toch zat Daniel nog in de race om zijn doel van 70 punten te halen. Het onderdeel brug is een onderdeel waar Daniel normaal gesproken niet zo’n moeite mee heeft. Helaas lukte het vandaag niet. Door zweethandjes glipte hij van de brug en koste hem dat één vol punt. Ook het onderdeel rekstok mislukte helaas. Iets wat we niet gewend zijn van hem. Door de laatste twee onderdelen haalde Daniel een score van 67,50, een 10e plaats.

De volgende dag stonden de drie toestelfinales te wachten. Daniel was nog steeds erg zenuwachtig. Ook dit zijn we niet gewend van hem. De toestellen die gisteren niet goed gingen moest hij juist nu in de toestelfinales turnen. Op voltige begonnen de jongens voor hem aan hun oefening. Bij dit balansonderdeel vielen een aantal jongens voor hem eraf. Daniel zelf bleef gelukkig op het paard waardoor Daniel kans maakte. Ook hier slopen door de zenuwen wat spanningsfoutjes erin. Nadat alle 6 de turners waren geweest had Daniel bij het eerste onderdeel een bronzen plak te pakken. De brug, die gisteren zo mislukte, ging nu een stuk beter. De andere jongens waren net iets netter en beter dan Daniel, waardoor hij hier geen medaille kon winnen. Het laatste onderdeel van heel het turnseizoen was de rekstok. En weer had Daniel pech, gewoon te zenuwachtig. Dankzij een aantal foutjes van andere turners werd Daniel toch nog 4de maar helaas niet genoeg voor nog een medaille.

Volgend jaar zal Daniel uitkomen in hetzelfde niveau maar met nieuwe, moeilijkere oefeningen. “Vorig jaar Nederlands Kampioen en nu één niveau omhoog, ik wist dat het moeilijk zou worden. Maar volgend jaar ben ik zeker weer bij de top”, aldus Daniel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top