Onderlinge Wedstrijden GVM in Jubileumjaar zeer geslaagd

Afgelopen zaterdag 24 maart werden in de Wethouder Smithal de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van GV Maassluis gehouden. Elk jaar proberen vele vrijwilligers er weer een onvergetelijke dag van te maken voor de leden van GV Maassluis. Ieder lid krijgt dan ook de mogelijkheid om mee te doen aan de wedstrijd of aan één van de demonstraties tussen de wedstrijdrondes door.

 

 

In de eerste ronde mochten de jongste meisjes uit de categorie ‘basis en pre-instap’ niveau 13 en de meiden die niveau 14 of 15 doen het spits afbijten. Voor velen de eerste wedstrijd, dus best spannend. Alle meiden hebben echter goed hun best gedaan en kregen na afloop een mooi diploma me naar huis. De meiden met de hoogste scores per categorie kregen daarnaast ook een medaille. Afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie waren er meer of minder medailles te verdelen. De prijswinnaars van de eerste ronde zijn:

 

Meisjes basis t/m pre-instap niveau 15:

 1. Laura Kalfsterman
 2. Eva Libregts
 3. Naomi van Dijk

 

Meisjes instap t/m pupil 2 niveau 15:

 1. Mariska Boer
 2. Anniek v.d. Berg

 

Meisjes basis t/m pre-instap niveau 14:

 1. Floor Borsboom
 2. Zoe Bronnewasser en Simone van Toor
 3. Manouk Beekenkamp

 

Meisjes instap t/m pupil 2 niveau 14:

 1. Anna Dumay
 2. Eya Toumi
 3. Shannon Hoegee
 4. Chayenne van Oosten
 5. Rosa Fassotte

 

Meisjes basis t/m pre-instap niveau 13:

 1. Demi Smit
 2. Merel Satijn
 3. Joan Wever
 4. Bo Groen en Marit Groenheide

 

Demi Smit had de hoogste score van iedereen in de eerste ronde en mocht dus na de derde ronde terugkomen voor de prijsuitreiking van de wisselbekers.

 

Na de eerste ronde mochten de peuters van de ouder/kindgym laten zien wat zij allemaal al kunnen: klimmen, klauteren, glijden en springen en nog veel meer. Deze jongste GVM’ers kregen allemaal een mooi bewijs van deelname mee naar huis.

 

Vervolgens kwam een aantal meiden van Leonidas Dovido een demonstratie geven. Deze meiden trainen vele uren per week en doen mee aan landelijke wedstrijden. Met hun mooie en spectaculaire oefeningen wisten zij het publiek te boeien. Het applaus dat tijdens de demonstratie regelmatig door de sporthal klonk was dan ook helemaal terecht.

 

Na dit tussenprogramma was het tijd voor wedstrijdronde 2. Hierin was het de beurt aan de meisjes in de leeftijdscategorieën pre-instap t/m pupil 2 niveau 13 t/m 9 die nog niet in de eerste ronde hadden geturnd. Ook in deze ronde waren er meiden die voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, maar er waren ook meiden die al behoorlijk wat wedstrijdervaring hebben. De prijswinnaars van ronde 2 zijn:

 

Meisjes instap t/m pupil 2 niveau 13:

 1. Lyenna Zwartewaalsloot
 2. Naomi van Toor
 3. Louise Beemsterboer
 4. Britt Veugelers
 5. Roos Hermans

 

Meisjes pre-instap t/m instap niveau 12:

 1. Elysha Grauwmeijer
 2. Myrthe Dumay
 3. Marcella v.d. Weem
 4. Zoe Exaltus

 

Meisjes pupil 1 t/m pupil 2 niveau 12:

 1. Janna Boelrijk
 2. Floor Vijfwinkel

 

Meisjes pupil 1 t/m pupil 2 niveau 11 en 10:

 1. Laura Boers
 2. Tamar v.d. Berg

 

Meisjes pre-instap t/m instap niveau 10:

 1. Iris Huitker

 

Meisjes pupil 1 t/m pupil 2 niveau 9:

 1. Lara Hut
 2. Nila ter Beek

 

In deze ronde had Lara Hut de hoogste score. Ook zij mocht dus terugkomen voor de prijsuitreiking van de wisselbekers.

 

Ook na deze ronde weer twee demonstraties. Eerst waren de kleuters aan de beurt. Deze jongens en meiden van 3 t/m 6 jaar zijn in hun lessen vooral bezig met de grondvormen van bewegen, wat de basis vormt voor het turnen. Hoewel GV Maassluis twee goedlopende kleuterlessen heeft, waren er helaas niet zoveel kleuters aanwezig voor de demonstratie. Degenen die er wel waren, lieten zich echter van hun beste kant zien en werden hier dan ook voor beloond met een bewijs van deelname.

 

Na de kleuterdemonstratie lieten 4 mannen van de Stichting Topturnen Haaglanden Westland zien hoe het herenturnen op hoog niveau er uit ziet. Ook van deze demonstratie was het publiek behoorlijk onder de indruk en beloonde de turners dan ook met een groot applaus.

 

In wedstrijdronde 3 mochten alle dames uit de leeftijdscategorieën jeugd, junior en senior hun kunsten vertonen. Ook kwamen alle jongens en heren in actie. De meeste dames uit de derde ronde hebben al vaker deelgenomen aan wedstrijden, dus met de zenuwen viel het wel mee. Sommige jongere jongens hadden echter hun allereerste wedstrijd, dus in de jongensbaan was de spanning duidelijk voelbaar. Toch werden er oefeningen van hoog niveau geturnd. Vooral de netheid waarmee een aantal selectieleden turnde viel op. Ook in deze ronde weer een aantal prijswinnaars:

 

Dames jeugd t/m senior niveau 13, 12 en 11:

 1. Rianne Poldervaart

 

Dames jeugd t/m senior niveau 10 en 9:

 1. Jody de Groene

 

Dames jeugd t/m senior niveau 8:

 1. Joyce den Held

 

Dames jeugd t/m senior niveau 7:

 1. Griselda Elants
 2. Isabel Hoenselaar
 3. Jane de Wette

 

Dames jeugd t/m senior niveau 6:

 1. Femke Mureau

 

Jongens benjamin t/m instap niveau 15 en 14:

 1. Mink Eilers

 

Jongens benjamin t/m instap niveau 12 en 11:

 1. Sven van ’t Hoff
 2. Olaf de Nie

 

Jongens pupil 1 t/m pupil 2 niveau 10 en 9:

 1. Thomas de Bruijn

 

Heren jeugd niveau 14 t/m 11:

 1. Arian Brueren

 

Heren jeugd t/m junior 1 niveau 8 en 7:

 1. David Naring
 2. Jochem Toma

 

Na de derde ronde liet het springuur een mooie demonstratie zien op de tumblingbaan, waarvoor ook zij een bewijs van deelname kregen. Na de demonstratie mocht iedereen die dat wilde ook nog even op de tumblingbaan springen.

 

Tot slot de bekendmaking van de verenigingskampioenen. Er zijn elk jaar 4 wisselbekers te verdelen: 1 beker voor de meisjes in de leeftijd basis t/m pupil 2, 1 beker voor de dames in de leeftijd jeugd t/m senior, 1 beker voor de jongens in de leeftijd benjamin t/m pupil 2 en 1 beker voor de heren in de leeftijd jeugd t/m senior. Elk jaar mag de winnaar van het voorgaande jaar de beker overhandigen aan de winnaar van dit jaar. De verenigingskampioenen van 2012 zijn:

 • Wisselbeker meisjes: Lara Hut
 • Wisselbeker dames: Jody de Groene
 • Wisselbeker jongens: Sven van ’t Hoff
 • Wisselbeker heren: Arian Brueren

 

Zo kwam er tussen 14.00 en 14.15 uur een einde aan de geslaagde onderlinge wedstrijden van GV Maassluis. Alle trainers, het bestuur, de jury en de vrijwilligers die geholpen hebben met de catering, het schrijven van de diploma’s en het opbouwen en afbreken van de toestellen: hartelijk bedankt!

 

Op www.gvmaassluis.nl kunt u de volledige uitslagen van de wedstrijden terugvinden, evenals foto’s van alle prijswinnaars. Wist u trouwens al dat 2012 een jubileumjaar is voor de gymnastiek in Maassluis? Het is namelijk 100 jaar geleden dat de eerste gymnastiekvereniging in Maassluis is opgericht! Ook voor informatie over activiteiten in het kader van ‘100 jaar turnen in Maassluis’ zoals de grote demonstratie op 16 juni kunt u op onze website terecht. De reunie voor iedereen die lid is (geweest) van een Maassluise gymnastiekvereniging vindt ook plaats op 16 juni. Wilt u hier bij zijn? Stuur dan een mail naar reunie@gvmaassluis.nl. We hopen u daar of bij één van onze andere activiteiten te mogen ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top