Ouder & Kind Gym

GV Maassluis organiseert voor alle kleintjes, vanaf het moment dat ze zelfstandig kunnen lopen, tot 4 jaar het ouder-kind gymnastiek.

Ouder-kind gymnastiek is gymnastiek voor de peuter. De peuter gymt samen met de ouder of de oppas. In de les leert het kind veel op sociaal gebied; omgaan met andere kinderen, leren delen en wat mag wel/niet.

Het doel van het peuter gymmen is de peuter voldoende prikkels geven tot het eigen maken van nieuwe motorische vaardigheden. Spelen is leren!

Fysiek worden de kinderen sterker door het veelzijdig bewegen. Bijvoorbeeld door met ze te rennen en te springen, vergroten ze hun uithoudingsvermogen en weerstand.

Peutergymnastiek heeft een stimulerende rol in het bewegen of het ontwikkelen van de motoriek en is voor jonge kinderen een belangrijk leerproces. Het is dan ook zeer zinvol om op peuterleeftijd te starten met “begeleid” bewegen.

U kunt iedere woensdag van 09.00 – 10.00 uur  (m.u.v. de schoolvakanties) gewoon binnenlopen* om deze les te volgen in de Wethouder Smithal aan het Westeinde te Maassluis. De kosten voor deze les zijn € 2,50 per keer en de lessen zijn geheel vrijblijvend.


*)  I.v.m. de Corona maatregelen kan dit helaas niet.

Top