Succesvolle OW 2013

Ook dit jaar zijn de turntalenten van GV Maassluis in actie gekomen op de jaarlijks terugkerende Onderlinge Wedstrijden en hebben alle leden van de gymvereniging laten zien wat zij allemaal hebben geleerd het afgelopen jaar.

Zaterdag 23 maart om 8.00uur verzamelden de eerste leden zich in de Wethouder Smithal. Doordat de avond ervoor de gehele sporthal snel en soepel was omgebouwd tot een turnhal, kon precies op tijd de eerste opmars gemaakt worden.

In ronde 1 moesten de meisjes categorie Basis, Pre-instap en Instap hun beste oefeningen laten zien. Met hele mooie oefeningen op balk, brug met ongelijke liggers, vloer en sprong waren de Onderlinge Wedstrijden uitstekend van start gegaan. Om 9.45uur zouden  de eerste winnaars van 2013 al bekend worden gemaakt. Maar eerst stonden er nog zo’n 50 ouders en peuters te trappelen om de arena te mogen betreden. Op de vrolijke nummers van K3 en Dirk Scheele deden de allerjongste leden van GV Maassluis hun uiterste best om te klimmen, balanceren, springen en rollen. Dit grappige en bovenal schattige aangezicht gaf de vele mensen op de tribune een brede glimlach.

Nadat de vloer weer was leeggemaakt en ‘de blokken met 1, 2 en 3’ waren geplaatst werden de eerste winnaars bekend gemaakt.

Ronde 2 begon keurig op schema met een algemene warming-up onder leiding van juf Rebecca. In de categorieën Instap, Pupil 1 en 2, Jeugd lieten de meisjes moeilijke en goed uitgevoerde onderdelen zien aan de juryleden, die het ook elk jaar weer gezellig vinden om de talenten met hoge cijfers te belonen. Uiteindelijk mochten weer een aantal meiden het erepodium betreden.

Plotseling klonk er een ‘TimesSquare’ muziekje door de geluidsinstallatie. Tegelijkertijd kwamen er 11 heren in een net pak met koffertjes, koffie en drukke agenda’s de turnvloer op. Nadat langzaamaan de welbekende fluitklanken van Monty Python duidelijker door de speakers kwamen, gingen de colberts uit, stropdassen af en begonnen de heren diverse trucs en sprongen uit te voeren. Deze komische en spannende act werd uitgevoerd door de Heren recreatie groep. Aangezien zij niet meer deelnemen aan de wedstrijden zelf, konden ze zichzelf op deze manier toch nog even in de schijnwerpers zetten.

In ronde 3 werd het publiek vermaakt door zowel de Jeugd, Junior en selectie Dames, als door alle jongens die GV Maassluis rijk is. Deze derde en tevens laatste ronde maakte ruimte voor de hoogste niveaus binnen de gymvereniging. Dit was ook te zien aan de geconcentreerde leden die op hun beurt allemaal oefeningen lieten zien van hoge klasse.

Rond 14.00uur werden uiteindelijk de clubkampioenen bekend gemaakt.

Verenigingskampioen Meisjes :             Marlinda Vermeer

Verenigingskampioen Dames:                Jane de Wette

Verenigingskampioen Jongens:             Olaf de Nie

Verenigingskampioen Heren:                 David Näring

Via deze weg  feliciteert GV Maassluis alle leden die hebben meegedaan en bedankt het alle trainers, assistenten, juryleden en vrijwilligers voor hun bijdrage. Klik hier voor de volledige uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top