Jongens GV Maassluis turnen eerste keer regionaal.

Op zaterdag 8 juni was het de beurt aan de jongens van GV Maassluis om hun kunsten te vertonen. Op de Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen (OZHK) mochten de jongens voor het eerst deelnemen aan een wedstrijd met de nationale oefenstof. Tegelijkertijd was deze wedstrijd een voor proefje op volgend jaar. In de eerste ronde namen Simon Baatenburg-de Jong, Nino Davids en Thomas de Bruijn deel. Met prachtige oefeningen op de toestellen mochten alle drie de jongens zich rijk rekenen bij de eerste helft van het deelnemers veld. Simon en Thomas schitterden vooral op het onderdeel sprong terwijl Nino een hele mooie rekstok oefening had. Een goede start voor volgend seizoen.

 

In de middag was het de beurt aan Olaf en Pepijn de Nie, Joran Lubbinge, Sven van ‘t Hof en Mink Eilers. Deze jongens hebben zelf gekozen welk niveau zij wilden doen op de wedstrijd. Door deze keuze moesten ze het wel opnemen tegen jongens die het weekend daarvoor Nederlands Kampioen waren geworden. Desondanks kwamen de jongens aardig mee. Soms wat moeite met het onthouden van de oefeningen zorgde voor een wat mindere score dan de andere deelnemers. Toch wist Olaf de Nie nog een bronzen medaille mee te pakken.

 

De jongens mogen trots zijn op hun prestaties en kunnen zich nu volledig focussen op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 6 juli zullen zij nog deelnemen aan de springwedstrijden in Naaldwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top