Ringzwaaien en 1e TuCo

Op zaterdag 7 december 2013 werden er twee wedstrijden gehouden bij sporthal ‘de Pijl’ in Naaldwijk, namelijk de finale Ringzwaaien en de eerste turncompetitie van het seizoen. GV Maassluis was met een behoorlijke afvaardiging goed vertegenwoordigd.

Ringzwaaien

In de ochtend werd de finale ringzwaaien van de hoogste niveaus afgewerkt. Goud was er voor Jara Klop en Laura Boers. Merel Satijn kreeg een zilveren medaille omgehangen en Sita Bezemer ging met een bronzen medaille naar huis. Helaas konden Robin Lok en Bo Groen hun medaillepositie na de eerste wedstrijd net niet vasthouden en eindigden ze beiden op een vierde plaats in de uitslag na twee wedstrijden. Evenals Jody de Groene, zij klom een plekje in de totaaluitslag. Kim van Geest en Elaine Beekenkamp eindigden in het midden van het klassement in hun moeilijke categorie. Marlene Smit maakte helaas net als Lisanne vd Berg een foutje dat wat punten kostte, maar lieten verder een behoorlijke oefening zien. Julie Hamersma en Elysha Grauwmeier verbeterden hun scores en klommen daardoor een heel stuk in het klassement.

Tuco

Naast het ringenzwaaien werd er ook de eerste turncompetitie(TuCo) van het seizoen gehouden. De resultaten van twee TuCo’s worden bij elkaar opgeteld voor de totaaluitslag. Vandaag werd er niet gestreden voor de medailles, maar voor een goede uitgangspositie voor de volgende TuCo.

In de eerste ronde turnden Jody de Groene en Sita Bezemer hun wedstrijd. Sita had een mindere balk, maar deed de andere drie toestellen zo goed dat ze voorlopig op een knappe eerste plaats staat! Jody draaide een goede wedstrijd zonder fouten, maar mist nog wat moeilijkheid en eindigde net naast het podium.

In de tweede ronde was het de beurt aan Robin Lok. Met een gelukte arabier salto op de vloer en kip op de brug kan ze zeker tevreden zijn op haar plaats in de middenmoot. In de andere baan was Kim van Geest, Laura Boers en Marlene Smit aan de beurt. Nienke van Burik was helaas geblesseerd. Ondanks dat de wedstrijd voor deze meiden met deze moeilijke oefenstof wat vroeg kwam, turnden zij alle drie een goede wedstrijd met veel ruimte voor verbetering. Laura mocht zelfs de hoogste trede van het podium betreden, waar Marlene tweede werd.

Aan de eerste TurnCompetitie van dit seizoen deden 6 meiden/dames van de selectiegroep mee van GV Maassluis. Waarbij drie selectiedames uitkomen in de 3e divisie. Het is voor het eerst dat er selectiedames van GV Maassluis meedoen op dit niveau. Dat was extra spannend. Wisten de dames zich staande te houden in deze moeilijke categorie?
Als eerst turnden Lara Hut en Lilian Breugom. Ze waren een klein beetje gespannen. Helaas zorgde de spanning voor enig onbalans op de balk, waardoor ze beiden er helaas 3 keer afgingen. Maar dat werd ze vergeven, want verder draaiden ze allebei een super wedstrijd, waarbij Lara veel mensen stil kreeg tijdens haar vloeroefening. Zelfs de trainster was ontroerd. Lara werd 1e op vloer, 2e met de sprong, 2e op de brug en 4e op de balk & Lilian werd 1e met de sprong, 2e op vloer, 3e op de brug en 3e op de balk.

Daarna was het de beurt aan Nikki v.d. Horst in de 3e divisie. Zij wist zich heel goed staande te houden in deze categorie. Wetende dat haar concurrenten over het algemeen meer trainen dan Nikki. Ze eindigde in het midden van het klassement wat een hele prestatie is en ze werd zelfs 2e op de brug.

In de laatste ronde was het de beurt aan de senior dames van de selectie. Dit waren Terry van Leeuwen, Merel v.d. Maas en Femke Mureau. De sprong van Terry pakte niet uit zoals ze wilde, maar daar in tegen werd ze 5e op de vloer. Merel draaide een goede wedstrijd  en werd 3e op de balk. Bij Femke ging het op de balk minder goed, deze was vandaag te smal voor haar.
Zowel de meisjes/dames als de trainsters zijn erg tevreden over het resultaat van deze wedstrijd. Het is duidelijk te zien dat de selectie van GV Maassluis met grote sprongen vooruit gaat.

Na heel wat jaren overleg en overtuiging was het dit jaar dan eindelijk zover. In de derde ronde was het de beurt aan de jongens. Zij turnden voor het eerst volgens de landelijke oefenstof op de TuCo. De jongens van GV Maassluis waren hier al een tijdje mee bezig en dat zag je terug in de resultaten. Voltige en brug zijn twee hele moeilijk toestellen, maar hier werden strakke oefeningen getoond. Vooral de sprong stak er boven uit en dat was in de cijfers bij alle jongens te merken. Een uitstekend resultaat met alle jongens op het podium! Instap 11: Keano van Katwijk, 3e plaats. Instap 10: Simon Baatenburg de Jong, 3e plaats – Sven van ‘t Hof, 2e plaats – Olaf de Nie, 1e plaats. Pupil 9: Pepijn de Nie, 3e plaats – Joran Lubbinge, 2e plaats.

In de vierde en laatste ronde traden de oudere mannen aan. Voor hen was het eveneens de eerste keer dat de landelijke oefenstof werd aangehouden. Daardoor waren de oefeningen veel moeilijker dan verwacht. Ondanks dat er nog heel veel geleerd moet worden, lieten de mannen strakke oefeningen zien. De spanning van het lichaam zit er al zeker in. De resultaten van de laatste ronde zijn; Jeugd 9: Thomas de Bruijn, 4e plaats. Junior I 7 en 8: Levi van der Parren, 5e plaats – Jochem Toma, 4e plaats en na een telfout kreeg Stefan van der Hoff toch de 1e plaats.
Met het oog op de toekomst zijn de jongens en de trainers zeer tevreden over deze wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top