Sjafixxa kampverslag

Zaterdag middag

We zaten met z’n allen in de bus gezellig liedjes te zingen nadat we onze ouders hebben uitgezwaaid. Na een 2,5 uur durende busreis kwamen we eindelijk aan in Hengelo, bij het kamphuis de Haverkamp. De meesten van ons zijn hier al een keer geweest in 2014. Maar het kamphuis is heel mooi uitgebreid met een prachtige overkapping. Waar we al gelijk veel gebruik van hebben gemaakt. De bus was binnen een paar tellen leeg en konden we beginnen met het kennismakingsspel. Het spel was dat we elkaar moesten tikken om kennis te maken. Daarna moest je dan samen naar een post gaan om een spelletje te spelen. Als je won kreeg je een streep, daar moest je er namelijk 25 van sparen. Had je dat voltooid, kreeg je een puzzelstukje met tekst erop. Het zoeken naar de andere groepsleden was begonnen. Zo kwamen we erachter dat er dit jaar 7 groepen waren en wie daarvan de leiding was.

 

Zaterdag avond

Het avondeten is zoals denk ik wel bekend bij iedereen traditioneel een broodje knakworst met soep! Daarna was het alweer tijd om te gaan knutselen om een groepsnaam en yell te bedenken en maken. De groepen zijn als volgt:

  • De Zonnetjes
  • De Green Machine
  • De Blond Blues
  • Squadgoals
  • Single Pringles
  • Sjafixxa
  • Purple Panters

 

Iedereen heeft zich gepresenteerd als reclamebureau, omdat Dokter Kefla Leurtjes de Nobelprijs heel graag wil winnen. Hij heeft deze keer een regenboogmachine gemaakt. Na zijn presentatie en demonstratie, bleek de machine defect te zijn. Wat blijkt, de cardridge is leeg! Dus moesten wij zijn vrienden gaan opzoeken om hulp te vragen. De speurtocht ging deze keer via de telefoon. Door vragen te stellen aan de vrienden, kreeg je uiteindelijk de plaats waar ze zaten. Dit was om kennis te maken en te vragen welke dag ze naar ons komen om te helpen de cardridge te vullen. Deze zoektocht ging door tot diep in de nacht. Maar uiteindelijk kregen we de kleur paars!

 

Zaterdag nacht

Na de zoektocht was er gelijk een dropping, een paar onvermoeide kids werden een paar kilometer verderop gedropt. Het was een gezellige tocht, maar wat waren we blij dat we weer terug waren.

 

Zondag ochtend

Voor het ontbijt werd de kleur paars van gisternacht in de regenboogmachine gedaan. Na wat gepruttel en geproest kwam er een paarse regenboog uit! Yes, dat is 1 van de 6.

Een lekker ontbijtje met een ei hebben we wel verdiend. Maar bij eitje eten hoort eitje tik! Onderling in de groep werd er gestreden en uiteindelijk kwam daar 1 winnaar uit. Deze streden in de finale, met als winnaar Puk! Gefeliciteerd met deze eervolle prestatie!

Tijdens het ontbijt hebben we met het koningshuis gegeten. Daar hoort buigen bij en het Wilhelmus. De buiging ging als volgt: klap in je handen, sla 3 keer op de borst, klap in je handen, steek je armen in de lucht en laat 1 arm naar je rug zakken en 1 arm naar je buik en maak een buiging.Kubb

Na het ontbijt was het tijd om kaarten te maken, niet zomaar een kaart, maar een promotieflyer voor K. Leurtjes en de strijd voor de Nobelprijs 2016. Daarna was er tijd voor een potje voetbal, kubb, tafeltennis en tafelvoetbal.

 

Zondag middag

Hetzelfde ritueel speelde zich af tijdens het middageten. Het bedienen van de koninginnen en het ontwijken van de Nar, die wel van een grap hield. Na de afwas, waar altijd het liedje van de afwas te horen is, ging we een spelletje Bingo spelen. Maar ja, wat is er nou leuker dan een potje levend bingo, met voorwerpen! Voor de mensen die het niet kennen, het gaat als volgt. Een balletje met een nummer rolt uit het mandje, bij elk nummer hoort een voorwerp. Deze moet dan 1 iemand van de groep gaan halen en op de grote bingokaart leggen. Zo kan je een volle kaart krijgen. Op de bingokaart stonden 5 cijfers met een kleurtje. Deze voorwerpen hadden we nodig voor het tweede deel van het middag programma. Namelijk een ruilspelletje op de zandvlakte in het bos. Voorwerpen ruilen en af laten tekenen bij de post. Wie als eerst alle voorwerpen op de post heeft laten zien heeft gewonnen. De rest van de middag was het weer tijd voor een potje voetbal, kubb, chillen, muziek luisteren en een gevonden mega disco spiegel bal te repareren. Helaas werd het potje voetbal door een enkelblessure van Ruben onderbroken. Voor de zekerheid toch maar even langs het ziekenhuis.

Het avondeten was verrassend oranje gekleurd. Worteltjes, vissticks en aardappels. Met een lekker vlaflip van yoghurt en vla! Ook waren er al kaarten binnengekomen, helaas nog geen 3 voor 1 iemand, hopelijk een andere dag wel, dan moet er een liedje gezongen worden.

Top