GV Maassluis: TuCo 1 en ringenzwaaifinale

Om acht uur ‘s ochtends stonden drie turners al vroeg klaar om in dit seizoen hun eerste wedstrijd te beginnen. In de categorie Instap 11 was het Pepijn de Nie die ging laten zien wat hij kan. Thomas de Bruin moest het opnemen in de categorie Pupil 1 niveau 10. Met 6 tegenstanders moest Sjoerd van Dalum erg hard zijn best gaan doen tussen de Pupillen 2 niveau 9. Helaas kon door ziekte Nino Davids niet deelnemen aan de wedstrijd.

Vol gezonde zenuwen begonnen de turners om kwart over acht aan de warming-up. Na de opmars konden de jongens starten met het eerste onderdeel, voltigeren. Pepijn had op de paddenstoel met emmer een fantastische oefening. Thomas en Sjoerd moesten proberen om hele rondjes te draaien en dat lukte aardig. Ondanks, dat de jongens pas een jaartje oefenen op voltige, waren de scores fenomenaal. Alle drie de op één na hoogste score! Verder naar het onderdeel ringen, één van Sjoerd zijn favorieten. Hij liet dan ook een prachtige oefening zien. Pepijn en Thomas wisten op dit onderdeel ook hoog te scoren. Na twee onderdelen zag het er goed uit voor de jongens. Op het onderdeel sprong is veel geoefend en dat was terug te zien. De overslagen en handstand platvallen waren nagenoeg helemaal gespannen en netjes recht. Brug was in de afgelopen paar weken het moeilijkste onderdeel. Door een speciale beweging in de oefening was het erg moeilijk om deze perfect te laten zien. Toch werd deze kip en de rest van de oefening strak en gespannen uitgevoerd, wat weer leidde tot drie goede scores!De mannen zagen tot hun verbazing in deze gymzaal een veel hogere rekstok staan dan waar ze op geoefend hadden. Deze rekstok bracht echter geluk volgens de trainers, want de oefeningen waren hier nog netter dan op de trainingen.Het laatste onderdeel volgde, de lange mat. Hierop hebben de jongens veel geoefend en dit was dan ook terug te zien in de oefeningen. Met scores boven de 11 punten mochten de jongens terug kijken op een super wedstrijd. Nu afwachten op de prijsuitreiking !Het is zover, de prijsuitreiking. Na alle scores van de dames en de ringzwaaisters te hebben opgenoemd was het aan de beurt van de mannen. “In de categorie Instap niveau 11 t/m 9, met score van 63,90 op tweede plaats van Gymnastiek Vereniging Maassluis  Pepijn de Nie” werd er omgeroepen en Pepijn mocht naar voren lopen! In de ander categorieën werd Thomas de Bruin met 63,50 net 4de en kwam Sjoerd met 60,70 terecht op een 7de plek.In de tweede ronde moesten ook de oudere jongens van GV Maassluis de gymzaal betreden. Jochem Toma, Levi van der Parren, Stefan van de Hoff en Thomas van Tongeren kwamen uit in de categorie jeugd-8. David Näring kwam in actie in de categorie junior 1-7.
De jongens hebben afgelopen weken hard getraind, want er moesten een hoop nieuwe oefeningen gedaan worden. Zo hebben ze hard gewerkt aan verschillende onderdelen zoals de inloque in de ringen, achteropzet in de brug, overslag op de pegasus en noem het maar op. Uiteraard begonnen ze wat zenuwachtig aan de wedstrijd, maar dat weerhield de jongens er niet van om geweldige oefeningen te laten zien. Nagenoeg alle nieuwe onderdelen gingen goed en dat resulteerde in mooie scores. Zo hadden Levi en Jochem de hoogste score op de brug, was Thomas zijn voltige het beste van iedereen, haalde Stefan de meeste punten op vloer en had David met zijn sprong de hoogste score van allemaal. Dit alles werd beloond met hoge plekken in de ranglijst. Levi en Jochem werden allebei vijfde. Thomas, Stefan en David kwamen zelfs op het podium te staan met een derde plaats voor Thomas en net daarboven een tweede plaats voor Stefan. David, die in een andere categorie uitkwam, werd ook tweede.
Uiteindelijk zullen de jongens op 19 maart 2011 gaan uitmaken wie er met een medaille naar huis gaat. Want dan is namelijk de tweede en tevens doorslaggevende wedstrijd van deze competitie.
Ook op de eerste Tuco van het seizoen waren de dames van de wedstrijdgroep vertegenwoordigd, namelijk Ildi de Lange, Emily Krabbe, Chayenne Rozestraten, Annemarie Thomas en Esther v/d Waal. Alle dames kwamen uit op NTS 7. De dames vormen een hechte groep. Gelukkig zaten zij in dezelfde groep, zodat er onderling flink aangemoedigd kon worden. De oefeningen werden netjes uitgevoerd en er werd hard gewerkt tot het einde! Compliment dames! Want de hoogste cijfers werden op het laatste onderdeel, de brug, gehaald door Emily, Chayenne en Esther. Op de vloer haalde Ildi en Annemarie hun hoogste cijfer.  Ildi eindigde deze TuCo het hoogst met een puntenaantal van 39,05 op de 6de plaats.

Ook mochten op deze wedstrijddag 5 meiden hun best doen op de finale van het ringenzwaaien.
Zaterdag 13 november hebben deze meiden de voorrondes gedaan en zij mochten nu verder om een medaille te bemachtigen.
Vroeg in de morgen stonden de meiden klaar om hun kunsten aan de ringen te laten zien. Eerst een keer oefenen en daarna voor de jury.
Ze hebben alle 5 erg hun best gedaan en dit resulteerde in een gedeelde 3e plaats voor Isabelle Wattel en Elaine Beekenkamp.De andere drie hadden ook mooie cijfers gehaald.
Het was weer een gezellige ochtend met een mooi resultaat.

In 3 van de 4 rondes moesten de meiden van de selectie van GV Maassluis laten zien waarvoor ze zo hard getraind hebben. Alle meiden zijn dit jaar in een moeilijk niveau ingedeeld. Het zal dus een hele klus gaan worden om boven in de lijst met de eindscore te eindigen.
De meiden hebben de leiding doen verbazen. De meiden turnden heel erg goed en super netjes. Dat is ook te zien in de eindscores:
Instap niveau 9
2e            Syll van Yperen
5e            Selma v.d. Plas
9e            Lilian Breugom 
11e          Lara Hut 
             
Pupillen 1 niveau 9
2e            Elsa Beukers
4e            Nila ter Beek
5e            Jasmine Lake
6e            Noa Warren
8e            Dionne van Leeuwen

Junior niveau 7
2e            Ellen Achthoven
3e            Femke Mureau
4e            Merel v.d. Maas
5e            Mirna den Ouden
7e            Jane de Wette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top