Tweede TuCo wedstrijd

Noa Warren 3e bij  jeugd 7Op zaterdag 26 januari werd in de Wethouder Smithal de tweede turncompetitie van het seizoen gehouden. Ditmaal was het de eer aan HSV Hoek van Holland en GVMaassluis om de wedstrijd in goede banen te leiden. De wedstrijd verliep zonder problemen en liep zelfs in op het tijdschema. Een  compliment voor de organisatie is dus zeker op zijn plaats.

Natuurlijk deden er ook een aantal GV Maassluis-turnsters mee.  Al waren zij nog niet allen klaar voor de wedstrijd, toch lieten ze zich allemaal van hun beste kant zien.

In de eerste rondes moesten Junioren Joyce den Held, Fleur Hogenes en Inge Hensen aantreden. Joyce turnde zich boven verwachting naar de subtop met een gelukte brugoefening. Fleur viel helaas iets te vaak van balk af, maar liet verder een nette oefening zien. Inge moet nog hard werken aan sprong.  Alle drie de meiden hebben weer een hoop wedstrijdervaring opgedaan.

In de tweede ronde kwam de selectie in actie. In beide banen waren leden van de dames selectie actief. Merel v.d. Maas en Femke Mureau deden niveau senior 5 en in de andere baan zaten Griselda Elants, Nathalie Bakker en Isabel Hoenselaar. Zij kwamen uit in de categorie junior 6. Alle dames deden de leiding verbaasd staan met hele mooie vrije oefeningen. Alles wat ze moesten doen lukte en zag er heel netjes uit.  Ook sprong ging goed. Helaas vergat Isabel op de brug een onderdeel waardoor zij erg gestraft werd door de jury. Ze kreeg maar liefst 4 punten aftrek!

De evenwichtsbalk blijft altijd een zenuwslopend onderdeel. Zeker als er moeilijke dingen op gedaan moeten worden. Ze deden het allemaal wel, maar het ging niet zonder slag of stoot.  Alle 5 dames hebben een goede en vooral nette wedstrijd gedraaid. Op de moeilijke onderdelen moet nog een beetje bijgeschaafd worden, maar dat is een mooie uitdaging voor de volgende turncompetitie.

In de derde ronde was het de beurt aan de selectie meisjes jeugd 7. Dit waren voor GV Maassluis Nila ter Beek, Noa Warren en Dionne van Leeuwen.  Ondanks dat Noa en Dionne heel erg zenuwachtig waren en Nila zelfs ziek was hebben ze  het alle drie heel erg goed gedaan. Leiding en de meisjes zelf waren heel erg tevreden over de wedstrijd. Noa was helemaal blij toen ze een derde plaats had behaald in deze enorm grote categorie.

Ook was het in ronde 3 de beurt aan de Sita Bezemer, Jody de Groene en Daphne Tinbergen in NTS 8. Deze drie dames lieten zien de afgelopen tijd hard gewerkt te hebben. Sita draaide een hele goede brugoefening en mag daar heel trots op zijn. De anderen scoorden iets minder op brug. Wel bleven zij de hele balkoefening op de overeind, wat ontzettend knap is.

In ronde vier was het de beurt aan Elaine Beekenkamp, Laura Boers en Marlène Smit. De twee laatstgenoemden zijn dit jaar 2 niveaus gestegen. Deden zij vorig jaar nog maar een zweefstand op de balk, nu werden de handstand en de koprol geturnd. Laura Boers was de dagen voor de wedstrijd ziek geweest en moest na een hele goede brugoefening (5e) en een knappe balkoefening de wedstrijd staken. Marlène was haar mooie sprong even zoek, maar knalde er wel een mooie vrije oefening uit en wist hier zelf eerste van de 24 deelnemers te worden! Elaine was wat onzeker bij aanvang, maar liet toch op alle toestellen een oefening zien. Beste resultaat op vloer: de 11e score van de 37 deelnemers.

Kortom: Een gezellige dag voor de GVM turnsters. En zal komende weken hard getraind worden op moeilijkere onderdelen voor de volgende TuCo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top