Verslag derde TuCo wedstrijd.

Ronde 1: Al vroeg in de morgen moesten Terry van Leeuwen en Jane de Wette hun wedstrijd draaien. Voor beide dames is het niveau best pittig. Ze hebben gedaan wat ze konden. Op de vrije oefening waren beide dames erg sterk. Terry werd op vloer 4e en Jane zelfs eerste!

‘s Morgens vroeg was het ook de beurt aan de wedstrijdgroepmeisjes Bo Groen en Merel Satijn. Ook zij hebben de afgelopen weken hard getraind. Merel liet een nieuw stukje op balk zien en Bo zelfs een hele nieuwe sprong. Beiden meiden wisten hun score van vorige wedstrijd flink te verbeteren. Merel behaalde zelfs de 2e dagscore en mocht naar voren komen voor een plaatsingsdiploma!

Ronde 2: Gizem Dutar en Lisanne Coenradie zijn de jongste selectiedeelneemsters. Deze 2 meisjes moeten nu al turnen volgens het nieuwe reglement dat volgend jaar voor alle leeftijden ingaat. Deze nieuwe oefenstof is een stuk moeilijker. Desondanks deden de meisjes het prima. Vooral op de brug werden hoge scores behaald.

Lara Hut en Lilian BreugomRonde 3: In deze ronde moesten Lara Hut en Lilian Breugom. De verwachtingen voor deze 2 meiden was erg hoog. Er lag dus een behoorlijke druk op de schoudertjes, maar hebben de verwachting meer dan waargemaakt! Lara werd makkelijk eerste met een bijzonder hoog puntentotaal van 51.25. Lilian liet zich ook niet kennen en behaalde vlak daarachter de 2e plaats. Voor beiden een bijzonder goede prestatie.

Ronde 4: Als laatste van deze lange wedstrijddag moesten Nikki v.d. Horst, Iris Huitker en Sanne Vijverberg. Sanne is altijd erg nerveus op wedstrijden waardoor alles mislukt. Ze heeft hier de afgelopen tijd heel erg hard aan gewerkt en dat werd beloond. De zenuwen waren er wel maar deze had ze onder controle waardoor ze eindelijk kon laten zien hoe goed ze is! Ook Iris en Nikki waren wat nerveus maar gedurende de wedstrijd zakte de zenuwen weg en gingen ze meer genieten van de wedstrijd.  Alle 3 behaalden mooie scores. Nikki haalde het podium met een 3e plaats. Sanne en Iris zaten daar vlak achter.

Wedstrijdgroepmeisjes Elysha Grauwmeier en Julie Hamersma moesten ook aantreden in de 4e ronde. Elysha draaide een nette wedstrijd en werd in de totaaluitslag vierde, goed voor een bronzen plak. Balk blijft voor Julie een zwakker punt, maar met 3 andere fantastische oefeningen wist zij zich toch nog op te werken naar de 5e plaats in de einduitslag, helaas net buiten de medailles.

Jongens: In de derde en vierde ronde turnden ook de jongens hun tweede wedstrijd van de turncompetitie. Deze wedstrijden waren dé mogelijkheid om medailles binnen te halen en de vorige wedstrijd te compenseren. Omdat de jongens de vorig wedstrijd een andere oefening hadden gedaan lagen zij ver achter op de rest van het competitieveld. Dit omdat er een verkeerde oefenstof werd gebruikt bij de organisatie. Deze wedstrijd deden de jongens wel de goede oefeningen.

Desondanks hebben de jongens het heel erg goed gedaan. Joran Lubbinge wist vandaag eerste te worden in de categorie instap 11 en dat resulteerden in een 3e plaats over twee wedstrijden. Sven van ‘t Hoff werd 3e. Ook Olaf de Nie en Mink Eilers deden het vandaag heel goed, maar vanwege de vorig wedstrijd belandden zij helaas niet op het podium.

Nino Davids en Thomas de Bruin deden mee in de categorie pupil 10. Ook zij hebben het heel erg goed gedaan. Nino wist zelf op de 3e plaats te eindigen in totaal. Thomas werd net met 0,2 punten 4e.

In ronde 4 was het de beurt aan Jochem Toma, Arian Brueren, Pepijn de Nie en Stefan van der Hoff. David Näring kon helaas niet deelnemen vanwege een vakantie.

Arian en Jochem turnde een mooie wedstrijd en mochten dan ook als respectievelijk 3e en 1e op het podium gaan staan. Stefan werd ondanks wat kleine foutjes toch nog 1e maar vanwege de vorig wedstrijd werd hij in het totaal klassement 2e, ook niet onverdienstelijk.

De jongens zijn al met al hard op weg om zich klaar te maken voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen op 9 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top