Laatste TuCo wedstrijd

3e plaats voor Isabel HoenselaarOp zaterdag 20 april werd in de Hofstede in Maasland de 4e en laatste turncompetitie van rayon Delfland van dit seizoen georganiseerd. Voor GV Maassluis deden de wedstrijdgroep meisjes en de selectie groep meisjes/dames mee.

Junioren Joyce den Held en Fleur Hogenes het spits af in de eerste ronde. Beiden deden hun uiterste best, maar wisten hun score van de vorige wedstrijd niet te verbeteren helaas. Joyce liet wat punten liggen op vloer ondanks een goede brug en Fleur andersom.

De meiden van de selectiegroep van GV Maassluis moesten in de 2e en 3e ronde hun laatste wedstrijd draaien. Voor een paar hing er nogal wat vanaf, want zij hadden de vorige wedstrijd niet voldoende punten gehaald om aan het hoge niveau van de selectie groep te voldoen.
In de 2e ronde hadden we in de ene baan Merel v.d. Maas en Femke Mureau en in de andere baan Griselda Elants en Isabel Hoenselaar. Alle vier hebben de leiding versteld doen staan, met name op de vrije oefening en sprong.  Ze werkten alle zo netjes, dat het zelfs trainsters van andere verenigingen opviel.

Helaas had Femke op de laatste training voor de wedstrijd haar hand stuk gedraaid op de brug. Desondanks probeerde ze haaroefening toch te doen. Helaas scheurde het tape tijdens haar oefening,  wat behoorlijk pijnlijk  was en kon ze haar oefening niet afmaken.  Griselda en Femke hadden al op de vorige wedstrijd bewezen dat ze het niveau van de selectie aankonden. Merel  en Isabel moesten dat vandaag nog even doen. En hoe!!!!!! Merel heeft keihard gewerkt om het niveau te halen. Ze heeft het dan ook met gemak gehaald. Isabel deed wat niemand had verwacht. Ze turnde een perfecte wedstrijd waarbij alle nieuwe dingen lukten en nog super netjes ook!!! Dat ze het niveau wel zou halen wisten de trainster wel, maar zó goed. Ze stond dan ook op het ere-podium met een 3e plaats!

 

 

In ronde 3 stonden Sita Bezemer, Jody de Groene en Daphne Tinbergen klaar om te laten zien waar ze de afgelopen tijd op getraind hadden. Bij Daphne lukte een knap element op brug  en ook Jody liet hier een nieuw onderdeel zien.  Sita draaide door de zenuwen een wat mindere wedstrijd maar heeft wel laten zien wat ze kan.

In deze ronde betraden ook Dionne van Leeuwen, Nila ter Beek en Noa Warren het strijdperk. Noa was vorige wedstrijd 3e geworden. Zij hoefde dus niet nerveus te zijn om haar niveau te halen, maar dat was ze wel. Ze had veel nieuwe dingen geleerd die ze eigenlijk heel graag wilde doen maar waar ze toch wat onzeker over was.  Daarom was er afgesproken dat deze nieuwe elemente pas volgend seizoen getoond zullen worden. Dionne was net terug van schoolkamp en had daarna gelijk een bruiloft gehad. Ondanks de vermoeidheid turnde ze een hele nette wedstrijd en behaalde voldoende punten om aan het niveau te voldoen. Ook Nila deed enorm haar best. Helaas voor haar lukte het toch net niet om voldoende punten te halen.

Tot slot mochten pupillen Laura Boers en Marlene Smit. Zij zijn dit jaar twee niveaus gestegen en hebben dus dit jaar een hoop bij moeten leren om een niveau aan te kunnen wat tot vorig jaar op selectieniveau was. Beiden meiden draaiden een goede wedstrijd en hebben voor de volgende wedstrijd zelfs nog wat nieuws in petto! Met een 8e en 10e plaats in een veld van 25 deelnemers mogen zij heel tevreden zijn met hun prestatie.

Het was voor GV Maassluis weer een zeer geslaagde dag. Trainsters en turnsters kunnen vol trots terug kijken op een mooie wedstrijddag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top