Tweede TuCo

De tweede turncompetitie van het seizoen 2014-2015 heeft zaterdag 24 januari plaatsgevonden in Maassluis. Bij de turncompetitie strijd je om het podium door twee wedstrijden te turnen. De totaalscore na twee wedstrijden bepaald wie er met het eremetaal vandoor gaat. GV Maassluis was deze dag vertegenwoordigd met 12 deelnemers.

WEDSTRIJDROEP

De deelneemsters Marit B., Bo, Demi, Merel en Sita vertegenwoordigden de wedstrijdgroep van GV Maassluis. In de eerste rond kwam Marit uit in de categorie instap – niveau D2. Dit was de allereerste grote wedstrijd voor Marit, maar dat was niet te merken. Zonder zenuwen, maar met een klein beetje gezonde spanning heeft ze laten zien wat ze kan. Ze heeft op sprong het hoogte cijfer binnen dit niveau gehaald! In ronde drie waren de andere vier deelneemsters aan de beurt. Bo, Demi en Merel kwamen uit in de categorie pupil 2 – niveau D3. Alle drie de jonge dames hebben laten zien wat ze kunnen en hebben een mooie wedstrijd gedraaid. De oefeningen bevatten tegenwoordig veel choreografie, vooral op balk en vloer. Door de wedstrijdspanning is er soms wel eens een klein stukje choreografie vergeten, maar dat mocht de pret niet drukken! Door Bo werd het hoogste cijfer op sprong behaald binnen dit niveau! Sita kwam uit in de categorie junior – niveau F. Doordat Sita vorig jaar op het podium stond, turnt ze dit jaar een niveau hoger. Hierdoor bleven de zenuwen niet onzichtbaar. En toen startte ze ook nog eens op de balk, maar ze liet zich niet van de wijs brengen en is met haar hele balkoefening op de balk blijven staan! De rest van de wedstrijd heeft ze super gedraaid én nieuwe onderdelen laten zien. Ze heeft het hoogste cijfer op de brug binnen dit niveau gehaald! Na deze eerste wedstrijd staat Marit 5e (48,90 punten), Bo  4e (47,45 punten), Demi 5e (46,60 punten), Merel 7e(42,25 punten) en Sita 4e (36,70 punten).2015-01 foto tuco1XXXX

SELECTIE

Een 7-tal leden van de selectie deden mee in de 2eronde van deze turncompetitie. In de categorie instap- niveau D1 waren dit Fleur, Marit F. en Renske. Dit zijn de jongste meisjes van de selectie en het was voor hen de allereerste selectiewedstrijd. Ze waren heel goed voorbereid. Ze hadden hard getraind en waren niet al te zenuwachtig. Ze draaiden alle drie een super wedstrijd met zeer hoge cijfers. Marit eindigde op een keurige 8e plaats met zelfs een derde plaats op haar lastigste onderdeel de sprong. Renske eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Fleur was de beste van allemaal en behaalde de eerste plaats.
Marlinda kwam uit in de categorie pupil1 – N3. Dit is een pittig niveau wat Marlinda wel aan kon, omdat ze zoveel talent heeft. Het ging allemaal erg goed en ze behaalde hele hoge cijfers. Helaas ging het mis bij aan het eind van oefening bij haar derde onderdeel de balk. Bij de afsprong ging het mis in de landing en ze blesseerde haar knie. Ze kon haar wedstrijd helaas niet meer afmaken en is naar het ziekenhuis gegaan voor controle. We hopen dat de knie snel geneest, zodat zij weer kan dan doen wat ze het allerliefste doet: TURNEN.
In de andere baan waren onze senioren Femke, Merel, en Terry. De dames hadden zin in de wedstrijd en waren erg gedreven om een goede wedstrijd te draaien. Deze drie dames zijn erg kritisch naar zich zelf en soms wel eens iets te kritisch. Want tijdens een wedstrijd gebeurt er wel eens iets waardoor het net niet wil gaan zoals ze in gedachten hadden. Bij Merel ging de brug en vloer erg goed en werd op deze onderdelen zelfs eerste. Helaas had ze een val bij sprong en ging de balk ook niet zoals ze wilde. Ze behaalde een achtste plaats. Terry ging ook lekker. Zij maakte een foutje op brug en bij de balk. Ze was eigenlijk best tevreden en eindigde net naast het podium op een 4e plaats. Femke turnde een constante wedstrijd en behaalde een plek op het podium. Femke werd tweede!

Top